kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Tuesday, September 27, 2011

Kejohanan Pencak Silat Antarabangsa 2011 - PERAK GANDA PUTeRA

tu aku ngan solihin...perak GANDA PUTRA

salam...

bermula 6 hingga 14 aku ikot latihan team Malaysia at UTHM...kirenye wakil untuk kategori ganda putra...Alhamdulillah, impian jadi kenyataan, sembang2 gelak ketawe dulu tok wakil Malaysia..
tige kali seharinyer trainnning tapi no stress...kualiti trainning paling penting...tq pade abg peja, kak mai, abg epul, kak odey, atim skli sebb jge kitorang....

ps: gamba mase trainning de at membe, t aku try cari k


kejohanan lak stat 15 hingga 20 sept....game seni hari isnin 19 hb, Alhamdulillah dapat wat yang terbek, hasil daripada tunjuk ajar coach gak.....tapi nasib kurang menyebelahi kami, tapi pe2 pn pencapaian terbaik bile dapat Perak di kejohanan peringkat camnie...tq solihin, tq sumer....tahniah at kengkawan yang dapat emas....macam2 lagi nak citer sebenarnye tp nanti2 la....aku akan bawe korang ngan penjelajahan aku satu persatu sepanjang liku2 kehidupan aku at sane and sampai la pulang ke UPSI....



team MALAYSIA and UTHM

Camat Hari Jadi ke 23 to APIS...the 'orang kuat KASIH'....

nie la apis......

special kek 4 u...

apisssss.....pe ko dah wat....( harap pham, apis terbersin at muke mina sbb nak elakkan darpd terbersin at kek.....klu dye bersin memg mulut muncung cam2...)

Camat ri jadi kpd membe aku sowang nie....

apis memang cool, sempoi and pandai....aku malas nak citer banyak sal dye nie coz sumernyer yang ok2 jer....dye memang bakal jadi kaunselor yang hebat satu hari nanti,....mase majlis hari raye baru nie, kitorang wat suprise at dye, sambut hari jadi dye la, pe lagi....huhuhu, simple tp penuh makne...tq pis sebab jadi sebahagian daripada kitorang....hahahah...tengokla gamba nie, mesti korang pn ase cam2...

Sambutan Hari raye Jabatan Psikologi and Kaunseling & Sesi Perjumpaan Bersama Penasihat Akademik aka PA




salam..

balik jer dari game TPM baru2 nie...dah banyak aktiviti menanti....penat wooo...tap ceronok...ri jumaat malam lepas bersamaan 23 hb 9...Jabatan P&K mengadakan majlis Sambutan hari raye peringkat jabatan, orginise by KASIH la...hihihihi....majlis nie di sulami dengan sesi perjumpaan bersama penasihat akdemik masing2...cayala sumer, sporting an cool je sume dak2 malam tu...aku lak, kene jadi pengerusi majlis, bak kate presiden and big bos aku...mase meeting dyorang pilih aku sebab aku je yang layak katenyer...dah big bos suruh, aku kene ikot...hahahah...dah lame tinggalkan kerjaya manjadi mc majlis nie....lagi satu, kitorang buat persembahan khas malam tu. nyanyi lagu raye, sume dak2 sem 8 la yang men'sumbang'kan lagu tu....








nie la big bos aku...pink colour...

memperkenalkan PAAN a.k.a "gedik boy"

salam...

setelah berjaye meyakinkan membe sowang nie tok post an sal aku...kini tibe la giliran aku untuk menglipur lara tentang diri dak nie..

name dak nie farhan @ paan aka dak gedik....cam perangai dye la, agak begitulah..huhuhu...sorie paan yer...jangan marah...

dye nie encem tapi dah berpunye, aku mule rapat ngan dye mase trainning pusat dekat uthm tok team Malaysia....best tol trainning at sane....lagi2 de la dye nie dok satu bilik ngan aku...banyak mende aku blaja daripada dye nie...huhuhuhu....yang paling penting sikap dye yang wat aku respect giler ialah dye nie memang sabar...ngan layan kerenah aku and mulut aku yang agak men lepas je ngan dye....pe2 pun aku harap sape2 yang datang jenguk entry aku nie, g la teok blog dye gak...banyak manfaatnyer.....


sory paan, aku tak de gambo ko, aku amek daripada blog ko je la...mean copy paste at cny...huhuhuh....caya la paan, emas MALAYSIA....

klik at gmba at atas tok aku bawe korang ke blog dye..

Sunday, September 25, 2011

Syarahan dan Majlis Hari Raya PERKAMA...

salam..

selepas sekian lame tak meng'update' blog...huhuhu...windunyer kat blog aku....k la, hari ni nak cerita tentang program yang aku pergi semalam...Syarahan daripada Dr. Halim dan Dr Shamsudin...wow, pengisiannyer sangat membuke saraf2 otak yang dah lame tertutup...hahahah..tq Dr. sekalian....yang paling penting aku dapat mendengar suare emas daripada Dr. Shamsudin iaitu insan pertama yang memperkenalkan kaunseling di UPM...hebat kan!!!!.....selain daripada tu, program ini turut di serikan lagi dengan majlis makan2....pe lagi kite bedal la...hahahaha...majlis sambutan hari raya yang dianjurkan PERKAMA....macam2 ade, ketupat rendang, dodol pun de ( de ke ea, xpasan lak ).....best giler, balik kol 2, cadang nak ke putra jaya tapi tak dapat sebab pemandu bas de hal.....itu je la entry buat kali ini...daaaa













nie gamba sebelom g makan2....

p/s : gamba2 banyak tapi tak amek lagi at kengkawan, sabo ye....

Sunday, September 4, 2011

merah + family bahagie....

at atas = abah + mak
at bawah = abg ipar, akak, aku, adik amin, adik zam

family bahagia..

Nie lak cerite hari raye kedua...abg ipar and akak berayer at umah...ri ayer pertame mike baraye at umah mak mentue akak...Pagi2 lagi dah mintak nak tangkap gambo..huhuhu..mak and abah pn tak siap lagi...singlet pn singlet la bah, janji tangkap gambar dulu...cer tengok at dalam gamba tu...yang menyerlah mesti la yang baju warne merah....btol tak?...hhuhuhu...k la, xde pe pn nak luahkan cumer syoknyer raye tahun nie, dapat bergambor banyak ckit....sebenarnyer banyak lagi yang syok nyer...nanti la aku citer....nak taw ea...tungguuuuu...

oren + hijau = tak sesuai ???


salam..

emmmm, pagi2 nie tetibe belek2 gamba yang de dalam laptop adik...emm, die dah masok an gamba fon dye upernyer...terjumpe lak satu2nyer gamba aku pakai baju melayu time rayer kalli nie...takde dah gamba lain selain gamba nier...tu yang nak masukkan dalam blog nie jugak...hahahaha...sape tak setuju dengan aku....boleh pergi cari blog lain untuk dibace...kalau ikut2 kan suke aty la nak letak citer pe an...isu nyer sekarang...baju melayu keler oren, tapi jam kaler hijau...kene ke tak kaler tu....mesti tak an...untuk pengetahuan sumer...jam yang aku pakai 2, anak murid aku yang bagi..katernyer geng jam hijo.entahle, baguih jugak sebab aku tak de jam camtu pown...tq2...emmmm, sape de komen sal kaler oren + hijo....tak k ke, or ok...

Saturday, September 3, 2011

pertemuan semula yang panas...


salam..

selamat hari raye...
hari raye kali nie tak bape nak aktif sangat berayer..lebih banyak duduk dirumah menunggu kawan2...de la bape kali je keluar pergi rumah kengkawan, itupun bape kerat jer...agak membz kan diri at umah....aku nak amek kesempatan nie untuk ucap Selamat mendapat abang ipar kepada adik kesayanganku....huhhhuhu..sory tak dapat nak pergi, lagipun jaoh sangat....

nak cerita yang siang tadi aku pergi beraye dengan kengkawan lame.....yang lame giler tak jumpe....fuhhh, teringat zaman2 dulu, zaman kenakalan remaja....yeah3...nie umah dak sekolah yang penah diminati oleh kengkawan aku....cam sekarang pun dye masih minat budak nie...ishk, sampai je at umah dak nie....dye pun malu2 jer...same la macam 4 dan 5 tahun yang lepas..tak berubah lansung....kadang2 lucu gak bile tengok telatah kawan2 nie...k la, len kli citer lagi sal dyowng...nie pic yang sempat dirakam oleh juru kamera emy the rambut rebonding...

Thursday, September 1, 2011

selamat hari rayer.....


Alhamdulillah....

selepas sepurnama kite berlumba-lumba merebut segala kenikmatan dan janji Allah pada kita....sekrg tibe pula bulan bagi meraihkan kemenangan....selamat hari rayer and maaf zahir batin kepada semua yang mengenali diriku, bakal mengenali diriku dan xmengenali dirku ini...hahahah...cam poyo lak....pe nak citer ea.....tahun nie raye rase meriah la jugak dengan kehadiran kakak kepada mak itew...aku pggil name 'mak udo'....kami beraye same2....lepas tu nak cerite jugak yang my beloved sister dan mengandung 8 bulan, tinggal mase jer...huhuuuh...xsabar nak jadi pakcik aka pakngah.....Alhamdulillah, Tuhan mengurniakan aku keluarga yang bahagia....tq sumer, aku sungguh bahagie...ok la, sampai at cny je dlu, nanti citer len k...CAMAT RY AYER...