kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Sunday, October 30, 2011

walk2 to putrajaya...

membe2 len datang nek tren and teksi.....wow....hebatnyer....
Fara, linda and akma


Pn. Eima and Cik Pen

salam...

tajuk nie agak merosakkn bahase gak le, tapi janji korang pham an...emmm, juz nak citer mende yang agak dah lame gak le, tapi tibe2 je teringat....mase seminggu b4 cuti Depavali ri2, kitorang bertige ke putrajaya tok selesaikan satu tugasan....emmm, tugasannyer dapatkan kebenaran tok jalankan kajian at sekolah...fes time sampai at KPM putrajaya...huhhu, festime??...sekurang2 nyer sampai la gak dari korang...da sampai lom?.....pastu sempat la bergambo kat sane....due 3 snap and chow balik...huhuhuh..memang pengalamn yang menyeronokkan, kalau xde la excemen nie, mesti aku tak jalan2 pn kat putrajaya sepanjang aku stdy at UPSI...hahahaha....Sampai skrag still tak taw camne jawapan permohonan tu sebab ri2 mase pergi still manual lagi, mean kene antor proposal and borang EPRD tu, tapi mase ondeway balik dah tukar melalui on9 lak...emmm, takpela dah rezeki nak g jalan2 an....pe2 pn harap dapat la sempurnakan tugasan nie secepat yang mungkin...daaaaa...

Saturday, October 29, 2011

pe dah jadi...

motif....gambo aku ngan team seni MALAYSIA TPM 2011....
______________________________________________________________

salam...

aku agak stress..

excemen banyak gilos nak kene wat..

dahle tak bape pandai nak wat...

diadd pule dengan takde bahan...

dah jumpe bahan tak taw lak dan stat atner...

adoyaiiii....

sekian tok entry pendek kali nie...

bye2..

moving foward...


nie motivasi tok aku buat mase sekarang sebab tahap malas nak wat excemen nie memang dah sampai tahap kritikal....huhuhuh....nape malas sangat nie yerr...???

seronok.....


Alhamdulillah, diberi kesempatan lagi tok entry something......tajuk hari nie, seronok....sebab pe, sebab dapat balik kampung and jumpe family....especially my anak buah, FAHRI.....now, excemen time lak.....

Friday, October 21, 2011

Let THEM go...

salam..

baru pas basuh kain and sidai at jemuran...tibe2 ase nak tulih something....tak banyak kot, juz gatal2 nak tulih....yang dah pergi tu biarkan ia pergi....yang dah berlaku tu juge biarkanlah ia berlalu....yang penting kite terus ngan hidup nie yang kite sendiri cipta matlamat kite sendiri.....dalam aku terus ngan hidup nie, yang datang at aku, aku cube tok hargainyer, walaupun tu dugaan yang leyh wat aku nangis.....mesti de yang dah tertulis tok aku....huhuhuhu....feeling lagi malam nie, muhasabah diri balik.....tak cukup lagi nie...betol2...tak cukup, kene usehe lagi..lagi and lagi...kene kuat, banyak and banyak sangat....OH, TUHAN TUNJUKKAN AKU JALAN YANG BENAR.......

nak share feel of words ngan korang hari nie....

p/s : next story myb sal gi putra jaya or AGM KaSIH...

Tuesday, October 18, 2011

face of words....

salam..

camne ne...mesti terkejut an aku post tajuk entry lam bahase omputih....aduyai, aku nie memang dari kecik de alahan....alahan ngan bahase omputih nie la...ntah le, try gak cari obat alahan nie...still xjumpe2....g at doktor pakar, dye kate obatnye kene blajo la bahase tue.....huhuhuhu...tapi tak pe ushe tu escalator kejayaan...an3x...btol x??..."raselah setiap kate2"....kiter dapat rase tak kater2 tue??semlam, xdapt nak tidow, aku on9 la...tetibe aku dapat le satu feeling yang..perggghhhh, tu la rase perkataan and ayat yang aku bace....mesti korang tak faham...emmm, xpe2 nanti bile sampai mase nanti korang mesti akan fahamnyer larh pe yang aku maksudkan nie...


aku nak share something yang aku jumpe and dapat semalam...cer la feel...


p/s : tq pd someone...

Sunday, October 16, 2011

eh!!! aku dah sampai mane nie??

selain daripada bersilat, dyowang nie juga pengkaji alam....nie pn ngah bincang penemuan pokok yang pelik at atas nie....maklumat masih dirahsiekan...

selepas fotoshot nie...membe agak teruje kerana gaye yang tidak disengajekan lebih mirip Bruce Lee...( yang xpakai baju uh...)

gamba yang tidak disegaje an terambil oleh membe, aku tertendang sebatang pokok hingga tumbang....nasib baik takde sape nampak and kejadian tersebut diklasifikasikan sebagai tumbang semulajadi....

daus and ajmi...aku dengar2 dah cube wat bisness....tu dyowng ngah bincang cmne nak ternak ikan at air terjun yang deras camtu...camne eak???....kiter pk an bersame...

tindakan riflek yang mendapat pujian.....pox dok blakang aku agak teruje bile aku secara tibe2 bertindak camtu bile nmpak camera menghala ke arah aku......nie satu petande yang baik bahawe prestasi aku dalam silat akan meningkat secara luar biase...huhuhu...



azie and ida...masak nasi goreng memang sodappp...

"bruce lee" upsi nie ngah kompius.....nak buang air besor ke xmo...akhirnye selepas mendapat nasihat yang tidak munasabah, dye pn meneruskan hajatnye, tapi tak tahu katne...dye hilang untuk beberapa ketika...

paling kanan...alam saje je tunjuk gigi sebab dye baru gosok selpas seharian terlupe yang gigi dye xdicuci....kes lupe gosok gigi nie dilaporkan semakin menjadi2 kpd diri alam...apa yang berlaku sebenarnye....

nie aku cube wat latihan "front kick" at dalam air....tak silap nie gamba nie ditangkap mase aku tendang kali ke 366...letih woooo....




salam...

hahahahaha...tajuk entry nie cam tak bleyh blah an...sbenarnye sabtu lepas aku g jejalan ngan dak2 silat at kelumpang...ramai gak yang gi, sape yang tak gi tu agak keruugian la ckti sebab tak dapat rase nasi gorang azie and ida....dyorang masak sedap giler der....huhuhuh...kitorang g mandi manda la sambil berkelah, nak rapatkan ukhwah la lam bahase ilmiahnyer...klu bahase kureng cket sje2 nak lepak sebab malas dok umah....kitorang bertolak lam jam 4 petang....emm, lebih kurang la bab tunggu kengkawan lain, tak taw sape nyer idea giler, bukan nak plan awal, kol 1 baru plan nak gi, dah lambat sampai an....tapi, pe2 ppn family silat aku nie memang sporting giler babun....haty keringla katakan...ye ke???...sambil2 dok mandi-manda at sane, aku try la asah bakat renangan aku nie...mase aku try menyelam sambil aku berenang2 ke tepian, aku terlanggar le sowang budak nie...tue yang sampai kuar tajuk entry nie..

aku : fuh!...fuh!...sambil tercungap2, bab baru kuar dari air....

adik tue : eh...abg dah langgar saye la....cakit woooo...

aku : eh aku dah sampai kat mane nie??

adik tue : dah samapai KUALA LOMPANG...

aku : hah! kuala Lompang..???..ingat an kuala lumpur....

adik tue : ( wat muke plik pastu, dye nyelam balik and tak taw timbul tang mana..hahaha)

camtu je la citer yang aku nak share ngan kengkawan tok mlam nie...malam nie agak bowsan and memang cangat bowsan + bowrink...same la kan...dah la xcemen aku tak buat lagi nie,....ok laaaa, chow dlu...salam sumer.....

p/s : gamba memang banyak tapi sumer at membe, t aku upsload bagi kowang tengok k...

Friday, October 14, 2011

aku tak tahan kene bebel...


salam...

http://www.emocutez.comstressnyer la skrg nie....tak tahu knape, kalau nak cakap yang banyak xcemen, dlu pun banyak gak cam skg tapi aku memang xtahan ngan somthig2 yang aku ase makin hari makin aku tak tahan....huhuhu..pe yang aku mengarut nie, cam plik la lak...dlu aku tahan je kalau kene bebel...bla...bla...bla...bla....lantak la nak cakp ape, aku ok jer...tapi skg cam lain jer...aku memg stress kalau dengan somebody nie membebel at aku...argggghhhh...menambahkan stress yang aku ada.....nak perform de bestnyer, aku ase aku leyh je wat tapi xpayah la nak membebel at aku...cot...cet...cot....cet....ntah pe ntah, plik sangt....adoyaiiiii, aku memang stress....camne ea nak wat, pe2 pn kene kembali ke jalan yan benar, even aku nie takde la bek cangt cam owang lain,...tapi aku tetap de ase insaf skg nie...huhuhuhu....bebel...bebel lagi...pot pet pot pet...cer la cakap elok2, mintak elok elok2, tunjuk elok, try la pengaruhi aku nie cam care yang ok ckit...macam la ko tak paham aku nie camne...simple je an, cakap bek2 je...stlle la....dah la, malas nak cakap dah...makin banyak aku cakap nanti, makin bannyak lak salahnyer....k kengkawan chow dlew....salam

peristiwa paranormal...

salam...

macam bese, xde citer yang menarik sangat pown.....juz nak talk pasal mende yang berlaku kat aku semlam....on de way je balik umah dari kampus, aku ase len macam je bile lalu satu jalan nie....ase cam nek je bulu hidung aku, eh.....bulu roma la....aku pun tak taw kenape, satu perasaan yang aku rase kurang enak....aku pun pe lagi, pulas la minyak moto aku dengan berhati2...ase berat je moto aku mase tue...ishk, aku dah ase lain dah....nape moto aku berat ea, slunyer kalau nek sowang2 takde la rase cam nie....aku dah mule wiso, pe taknyer, cer korang, tibe2 je moto jadi berat..pe korang fikirkan..aku pun kuatkan lah diri tok tengok cermin padang belakang aku.....dub,dub,dub...lebih kurang camtu la bunyinyer jantung nie semalam......upenyer, solihin membe aku, ...leyh ke aku lupe yang aku memang g ngan dye semalam ke kampus...wasuh2...bikin gue pusing sih...hahaha...tapi aku tetap ase len macam ase cam tayar aku nie pusingnye dah tak betul, pe lagi kitorang stop la and tengok pe yang tak ok at moto kitorang...emmmm, tayo aku pancit lak and mase tu lam kol 12 malam....wat2 suspen le,...aku tepon le membe aku name ALAM...soh dye datang tolong, pastu sufi pun datang gak...last2 watak utama yang jadi hero lam cite aku nie, IJAN...dye la yang tuka tiub tayo moto aku nie ngan bantuan kitowang sume....abis tayo moto aku jadi eksperimen...wawawawa.....lame doh, dekat sejam tuka tayo, phm2 le...kitorang ni an beginer la mende2 camni...aku de gak terpiki "nape la moto nie pakai angin, cer wat moto pakai tayor tak gune angin an lagi best, tukar mase tayo tu dah botak je cam gambo mamat at bawah nie..."hahahah...tetibe je an pk camtu......tangkiyu la kengakwan k....kowang memang cool la, sib bek de membe yang aty dye ikhlas cam dyowang nie...cukup r samapi cny dulu...aku nak gi kelas dah nie...t update g k...salam.....

Thursday, October 13, 2011

Jadi "pakngah" ke??

comeynyer kamoo...

salam..

tergerak haty nak post an sesuatu,....Alhamdulillah roomate dah selamat sampai ke rumahnye...moge2 die diberi kekuatan oleh YANG MAHA PEMBERI NIKMAT.....

pakngah...tu le panggilan yang akan dipanggil oleh my nephew nanti....hahaha, skrg tak leyh la sebab dye xleyh cakap lagi,btol x??... entry nie pn sambung entry aku yang lepas2....tapi kali nie nak show muke cucu fes lam family....mggu nie pn, try punye try xdapat jugak nak balik, sebab de banyak sangat kerje yang belom selesai....bis2 tunggu mase raye depavaly je la bab mase tu cuti lebih kurang seminggu...pueh aty la ckit dok at umah an2....name dah diberi, Muhammad Fahri Azhan...syukur sebab sedap di dengar dan penuh dengan makne.....INSYAALLAH, fahri akan berjaya di dunia dan di akhirat.....dah la...tak mo wat entry panjang bab nanti bowsan lak yang membace ( kalau sudi le... ) daaaa.....salam...

AL-FATIHAH...ayah amin telah kembali ke rahmatullah..


salam kepada warga blog sekalian...

lingkungan jam 4 pagi nie, ayah roomate aku telah kembali menyahut panggilan yang MAHA ESA...aku terbangun dengar bunyi tangisan die pagi nie...dalam samar2 kemamaian aku pagi tadi, aku denga yang dye nak balik tengok jenazah ayahnya....sedih, banyak kisah ttg ayah die yang die dah citer at aku....aku berdoa semoge Allah permudahkan jalan dan tenang kan lah haty die untuk balik ke kg, moge2 sempat dye nak menatap jenazah ayahnye....aku sangat2 sedeyh sebab kesedihan aku kehilangan ayah yang tercinte seumur 4 tahun lagi pn masih tak hilang dalam diri ini, ni kan seorang dak yang baru je kehilangan ayah...Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah...

Thursday, October 6, 2011

Majlis Resepsi Kejohanan Sukan MAsum 2011...









salam...

wahhh, celita masum datang lagi....huhuhu...hari nie, full day at kampus ngan aktiviti ngan pusat sukan...best jumpe sumer olang,...player Masum yang berhati kering ( dak2 silat la tu )....program pagi tu aku pi lewat ckit sebab de keje at room...huhuhu, keje per?? itu terpkse dirahsiakan atas nasihat doktor...emmm, sblah pagi, memang enjoyy dan dapat ilmu yang tak leyh dapat at ne2...Dr. Amin memang de aura, dye cakap, perghhhh, kalau de game pastu mesti berkobar2 nak main...aku mesti kene blajar banyak mende baru leyh jadi camtu...aku respect arrr....sebelah petang lak de penyampaian sijil MASUM and agak bangga bile nek stage sebab amek sijil pingat emas...waduh2 dong, cangat dihargai....lepas tu sesi bergambo jap ngan kgkawan and balik....tak blik terus sbb lect paggil g blik dye, de job kene wat....tapi malangnye tak dapat ciap an tadi, so continue sok pagi.....malam nie de meeting nak ke Vietnam.....hope2 de jalan penyelesaian tok sumer nie.....

sumber gambo : gune i-pad membe, tapi gambo tak bape nak clear..nie je la y de..tq apis..

Majlis Anugerah pelajar Cemelang FPPm..




nie DEKAN ngah berucap...


baik tak budak nie ciap cium tangan lagi....


semalam memang banyak ngat aktivti...ptg kol 2.30, de majlis penyampaian sijil dekan kepada student yang dapat pointer 3.75 and above....majlis yu simple jer...yang wat an dye jadi best giler bile de sesi begambooo....pagi da bergambooo, ptang lak, de lagi...pe lagi, meriah ar ngan berkejor-kejor ke semua tempat asal de kamere...huhhu...Alhamdulillah, 8 sem at UPSI nie fes time de majlis tok Fakulti sampaikan sendiri, slunyer amek sendiri jer....( slu sgt ker??? )...hahahaha...pe2 pn tahniah la pade kengkawan sumer....kalau boleyh,,,..berjaye kene la same2 bukan sorang2....jadi tengok je la gamba yang ade k....salam...

candid sem Last....waduh, sedeyh pn ada neyhh..



salam empaty..

pagi tadi, my batch pakat ramai2 gi bergambor,..aku kalau bab bergambo nie tak bape suke sangat kalau tak gi..wat2 paham eak...besgilorrrrartangkapgamboooo....ase2 leyh bace tak....emmm, memang epy bile teok mmbe2 sumer dah beso, lagi2 yang dah kawin and de lak yang dah pregnent,...wahhh, mase ngah tangkap gambo tu, terdetik lak at aty ase sedeyhhh....nape ea???...pejam celik je dah sem lapan, aduhaiiii,....tak lame lagi dah nak berpisah and sumer kenangan nie tak leyh nak ulang balik....huhhuhuhu...dah2, tinggalkan mood sedeyhh...citernyer, aku try la dok ade at dalam sumer kamera dak2 ne ( bahase lainnyer giler posing ler )...depan kamera sia, farah, aini, kosni and ramai lagi.....opss, lupe depan kamera purni, hahahaha....epy, gua epy cangat...at bawah detail tok sesi bergambo tadi...


style begambow pagi tadey..

seluar and baju sdn bhd : pakaian
tie and kasut : roomate nyer, ( pnjam mase dye ngah mamai pagi tadi )

p/s : gambo banyak g, tapi aku masok an yang ney dlew k...






tahniah kak Long and abangChik bab dapat baby....

salam..

tanggal 3 okt 2011, aku dah di tabalkan jadi pakngah lam family aku...huhuu, tq2 atas pertabalan tu, bile nak buat istiadatnyer....agak merepek bukan, mesti korang tak pham lagi....kak long aku selamat melahirkan anak lelaki, yup.....dan tu anak buah pertama lam family merangkap cucu pertama my mom and dad....hepy giler, cam nak fly balik terus teok anak buah, tapi aku takde super duper power camtu, kan best de power cam jumper ke, tak pun Son Goku...hahaha, aku try cari date nak balik tapi tak dapat wat mase terdekat nie...

nape??..bab aktiviti padat cangat and sumer tu tak dapat tak, kene datang....ceyes, ngah geram giler...tapi per2 pn tahniah at my kak Long,....name anak buah pn xde lagi, nak dijadikan citer, mase raye ari 2 dah buke sidang dewan rakyat at umah,...pembentangan usul name2 pilihan, waduh2, kalah gue, hujah2 adik2 yang lain memang taf giler...

aku akan balik gak dalam mase terdekat nie,...plizz de mase free ckit tok aku...hahahah...ok la, nie pn kire da lambat da pn nak citer and bagi aku de aku kisah sumer tu,...aku cer update secepat y mungkin tapi bz lorhh....bye....

p/s : t aku upload gamba my anak buah k...

Tuesday, October 4, 2011

Oscar Rovers.....aku akan terus berjuang...




salam pengakap..

Alhamdulillah, sabtu lepas selamat berjalan majlis penyerahan kuasa dan mesyuarat Agong Kelab Kelanasiswa Upsi......aku sangat berbangga dengan pencapaian dan aktiviti yang begitu aktif kelab nie...pengakap, dulu, kini dan selamnya...huhuhuh.....aku agak kesal sikit tak dapat join banyak aktiviti pengakap at UPSI sebab beberapa perkara, lebih2 lagi lepas kes besar melibatkan team aku yang sampai skarang masih segar dalam ingatan...tapi pe2 pn sumer tu dah dimaafkan dan aku dibenarkan untuk mengikuti perkhemahan yang aku impikan sem nie....tengoklah macamane, orang kate klu rezeki tak kemana.....aku pn nak mintak maaf pada amard and the geng sebab walaupun aku exco kelab, tapi aku dapat hadir beberapa saja aktiviti kelab....tapi aku tetap sokong korang....pada partner aku dalam exco Latihan dan program tq sebab memahami....ok la, hope pengakap kita terus sukses.....salam pengakap selamanya....


video