kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Tuesday, May 29, 2012

TAHNIAH...anak pertame untuk emphaty...

salam..

xnak tulih pepanjang, aku penat tahap nak demam dah nie...keje berat kan katekan....TAHNIAH kepada 'adik' and suami yen bab baru je jadi papa and mama...ALhamdulillah, anak pertama emphaty senang nak ingat...nanti bile dah ramai yang beranak mesti dah tak macam anak pertame kan...huhuu...anyway, TAHNIAH once again....tak lupe jugak tahniah wat membe emphaty juge yang melangsungkan perkhawinan baru2 nie, de 2 3 orang jugak la..tapi dapat upload yang gamba nie je la...Tahniah k...wa mau cow and tidow, sok keje berat lagi menanti...


yen and 'adik' also a baby...
nie la babynye...huhuh..muke ala2 korea kan...nie mesti dok teok citer korea je mamanye..
dilla and husband pakai wane maroon...
nie radhiah and husband lak....comey2...

Monday, May 28, 2012

SAYA SUDAH MENCUBA...

salam..

to rakan-rakan bloger yang selalu jengok my blog * klu ade....moge semue di rahmati Tuhan...Alhamdulillah, hari nie aku diberi kekuatan dan ketenangan untuk menyempurnakan tugas aku...fuhh, susah jugak bile masuk bab baru...thanks adik-adik 0r anak2 murid kat tuisyen bagi kerjesama and sporting ngat.....tapi hopeful sangat u all buat latihan yang cikgu bagi...untuk kebaikan u all jugak kan...actually, tak tahu ape perasaan ko eak bile aku dah cube untuk jadikan keadaan cam dulu balik...mean takde ape2 la yang berlaku, lupe kan yang sudah..cam lirik lagu yang aku slu dengan lam radio..~~sudah , cukup cukup sudah~~~~...betol kate ko, even aku remove pe2 sal ko kat ym or fon or pe2 je la...tapi still tak kan dapat remove memori kan....cam topik kat atas....aku dah cube, mean cam tak de hasil je...so, aku ase ko akan lebih baik and bahagie sangat2 kalau aku remove sendiri diri aku dari life ko.....good luck to you....

the past its done, its unchangeable

Sunday, May 27, 2012

Wednesday, May 23, 2012

cikgu tumbuk cikgu....

salam...

hye, guys...
aku nie jenis maleh nak blogwalking...owang kate dok tinggalkan tapak kaki kat blog orang boleyh jalinkan ikatan blogger..huhhu...mean, dyorang jadi friends kiter jugak larhh...tapi friends aku dok camtu je, tak berubah, leyh kate cam tak tak de orang nak bace blog aku nie jer kan....aku tak kisah lah, yang penting aku epyyy....dok umah sorang2 nie boring jugak, yang lain2 pergi membeli belah and kuar jejalan...tadi aku de sikit la program jemputan oleh my school dulu2...cikgu soh aku bagi sikit motivasi kat dak2 tingkatan 6 rendah yang baru masuk, mean kategori ceramah jugakla...so aku pun penuhi la permintaan tu....bbla...bla..bbla...tu maknenye banyak gak la aku cakap kat dyorang, de yang betol, de yang merapu2 gak and agak ke laut la jugak.....lepas tu, amek kesempatan la jumpe cikgu2 yang banyak berjasa dengan aku and korang2 jugak....time ngah lepak2 ngan cecikgu kat kantin, aku dengan de peristiwe yang agak kurang menyenangkan aku....look at the toppic...tu la citer dye, de cikgu bertumbuk2..sampai darah2, ngerinyer la....so, aku pn dengo jer la, lagi wat citer tu menarik dyorang gado kat sekolah time hari guru...perhhhh...cayala, cikgu sekarang dah de banyak kemahiran, selain daripada mendidik, dyorang juge boleyh ngaja seni mempertahankan diri....mybe de sebab kot dyorang wat mcamtu, antara teori songsang aku ialah dyorang nak tarik minat student masuk kelab gusti, tak pun kelab tinju or kelab2 yang de kaitan dengan pukul memukul....juz nak share dengan pembaca supaye jadi pengajaran je....jangan fikir negetif lak yer...


aku imagine yang cikgu tu mungkin camnie, perhhh....agak otai jugak la...kalau jadi cikgu displin nie, kompem2 anak2 murid yang samseng resigns...

Tuesday, May 22, 2012

Lelah....

Salam...

on de way nak tidow...baru je lepas tanda latihan karangan anak-anak murid kat tuisyen....Alhamdulillah, sib bek aku tak pengsan jer....macam2 pecen penulisan aku tengok and banyak noo bentuk tulisan...huhhu...actualy nak share de satu due karangan yang agak menarik la bagi aku tapi tak sempat nak take pic and show kat dalam nie...its ok, len kali de rezeki ( mean kalau aku rajin )...leyh la nak tunjuk.....lelah mean letih dalam bahasa kayan...look at the topik....mean aku letih lah and nak masuk tidor dah....sebelom tido aku nak maafkan semue orang yang ade kat sekeliling aku and yang mngenali atau tak mengenali diri aku.....so, dengan tindakan aku tu, aku berharap lak semue akan wat mende yang same, so kesalahan aku jugak turut akan dimaafkan...hiehie, susah nak menyayangi seseorang tapi lagi susah nak membenci....perlu ke aku membenci??perasaan benci nie akan wujud ke kalau keadaan ini berpanjangan....what??...korang tak taw pe2 la....so well, tido bek2....kite jumpe lagi....


korang ase cmne la kalau lelah sampai tahap camnie....men landing jew katne2...

Monday, May 21, 2012

hampir terbunuh....fuhhh....syukur...

salam..

hari ahad memang hari yang sibuk la tok aku....pe taknye de tige kelas nak kene jage....huhuhu, gud luck tok dak form 2 and 3 yang akan pekse paper BM sok...tadi dah bincang kan strategi tok jawab exam...so try la gune ea.....back to the topic, aku ase sebak kot tadi...de la anak2 murid nie tanye yang camne ngan hari guru aku...aku celebrate ke tak...and ngan selambenye aku jawabla, tak sangat juz wish jugak la kat cikgu2 aku dulu...ermm, tak sangka time dah tamat kelas dyowang salam2 and hulur hadiah hari guru tok aku...perhh, aku ter'suprise' and ase cam nak terbunuh je....( camne sadis tak ayat aku..)..eh, aku nie cikgu tucen je kot...de gak orang nak bagi hadiah eak...lam hati aku nie pelagi, berbunge2 je....tq eak kat korang...actualy, still waiting for answer from somenbody....if you read this, pliz do something....wahahaha...ase2 cam nak terjun lam sungai jer....

The best date is to be with someone who can take you anywhere without touching anything but only your HEART.

Saturday, May 19, 2012

aku tak faham sangat....

salam..

letih tambah ngan ase cam nak demam....huhuhu, agak2 antibody cam aku nie leyh tak nak mengaja kat pendalaman serawak or sabah or perkampungan owang asli kat semenanjung nie...hopefully boleh.....hari nie kerje cam biase, ikot my dad and memang panas sesangat....menggelagak gak darah atas kepale aku nie.....sampai kat umah jer, rajin tetibe bertambah2 lak...pe lagi aku amek la tander basuh motor and kete sekaligus....perghhh, cmne??....ok takk.....kuat kn2...aku tak faham sangat la dengan pe yang ko tulih actualy...dalam bi and bahase cam tinggi sangat, tapi pe2 pun aku try gak tok buke google translater supaye aku dapat faham pe yang ko cube sampaikan....opss, sory aku gune bahase "ko" nie....klu kat sini perkataan "ko" ni gune bile dah betul2 rapat je....bagi aku la.....thanks sebab sudi jugak jengok blog aku yang tak seberape nie....actualy tak de ape2 sangat, juz tentang life aku and mende yang aku suka suki  nak tulih....nak komen pe yang ko tulih tu agak panjang la tapi mekasih bab aku betol2 touching mase bace....pe2 pun aku nak mintak maaf kalau aku ade wat salah and memang banyak la kot even ko cakap yang aku nie tak de wat salah..( ade ke tulih camtu )....harap sangat2 boleh jadi macam dulu balik....bdway...sok, kene mangaja balik....nie mesti adik2 kat pusat tuisyen tu merindui aku..., sok ase2 korang nak cikgu ajar ape...haaaa????...tak payah mengaja?....ne bleh.....jap lagi aku nak buat RPH....lepastu study skit and lepak and rehat2....and macam2 lagi.... so, kalau boleh tak nak la macamnie...

trust me or not...

salam..

sebelom titow, jejalan jap kat blog kegkawan yang len...dapat la info2 menarik ckit....tak mo la citer balik....klu nak tahu korang g la jejalan lak...bukan kedekut ilmu, mlas ckit jer....korang ushe la skit k....nak percaye kan aku ke tak...its up to you...i agak terperanjat gak bile awal2 dulu de somenone nie bleyh bagi something yang aku anggap secret la jugak kan...pe dye???...camne nak bagitaw ea....alaaa mende2 privasi la jugak, cam password ke....contohnye, password kad bank ke, kad kreadit ke, locker emas nenek kat umah ke, peti besi syarikat ke, email ke...and sebagainye...faham2 je la yer....then, aku anggap la yang aku nie boleh dipercayai...wow, memang agak teruje sangat and ase orang penting la dalam life dye...huhuhu...tapi bile timbul soal nak percaya ke tak kat aku....aku nak buat camne ea....aku pun ngah berfikir nie, camne nak buat....takpe la, aku pn dok pening2 nie and campur ngan mengantok and mamai...lebih bek aku tido dulu...mane taw dapat jawapan mase lam mimpi nanti....thanks sebab percaya kat aku...


P/s:Jom doakan agar perjuangan umat Islam di Palestin akan berakhir dengan kemenangan yang besar....Bantulah Kami YA ALLAH...

Friday, May 18, 2012

Hati-Hati dengan HATI....

salam...

petang agak damai, tapi panas skit...sejak kebelakangan nie cuace memg terik...fuh!!!panas2....luar panas, dalam pn panas...ape dye???...soal HATI....nak citer soal hati nie panjang larh, nak pendekkan pn amek mase setahun...so, aku cakap mende simple la and mende ni sal akunye rase hati skrg.....tajuk entry nie pn dah bagi warning kat pembace supaye hati-hati dengan hati...hati nie memang susah nak ramal...kadang2 ok...kadang2 tak...tapi kite dituntut tok jage hati....bersihkan hati dari kekotoran yang kite pernah buat....sedarkah anda bahawe hampir setiap hari de je kekotoran yang akan menggelapkan hati, so kite kene bersihkanlah....huish, panjang lak citer sal tu...aku taw yang someone nie agak angin dengan aku...aku nak mntak maaf bab slu sakitkan hati ko,....mean ko cakap msj ko yang aku tak balas tu buatkan ko sakit aty,....ko kol and aku wat2 tak layan tu jugak wat ko sakit aty....pe lagi ea, aku pn tak taw nak cakap camne....lagi satu, aku ase cam ko dah jumpe someone yang leyh wat ko senang aty,....bukan org cam aku yang suke wat ko sakit aty kan...hahahhaha...then, ase2 ko dah senang aty tak sekarang...hopefully, and aku doakan ko.....berbalik kepada soal HATI tu tadi, jangan main2 bile betul2 dah suke or sayang kat somebody tue.....kadang2 tue, leyh wat orang lain kompius yang hati ko tu cakap betul2 ke tak....aku de berape tips nak bagitaw kat sape2 yang nak merawat hati yang luke....

1. cer cari Facebook....and luahkan segale2nye kat situ....bia semue orang tahu yang kiter sakit hati.....mesti ramai yang cube tolong ubatkan hati anda...( mean Komen2 kat situ )...

2. citer kat kawan2 sal sakit hati anda....yang ni boleh praktik jugak sebab atles boleh share rase sakit hati tu....daripada 100 peratus...kat anda dah tinggal 50, yang 50 lagi dah bagi kat orang lain....lagi best kalau citer tu di tambah dengan perasa lain seperti garam or gula....( faham2 je la eak..)

3. cube salahkan orang lain di atas rase sakit hati anda tu ( even anda yang salah )....nanti anda boleh pujuk hati anda yang sebenarnye semue kesalahan terletak pada orang lain dan bukan anda...haaaaa, ase2 camne....redelah sikit rase sakit hati tu kan....

4. fahami diri orang lain...sakit hati kite nie mungkin sebab kite tak faham orang lain...yang kite nak, orang faham kiter je....npe dye tak balas msj???....nape dye xangkat kol??......

jawapan negetif
mesti dye tak suke kat aku=sakit hati,
mesti dye cube lari dari aku=sakit hati,
mesti dye main2 kan aku=sakit hati....

.jawapan positif
xde kreadit kot=senang hati,
mungkin penat kerja=senang hati,
mungkin sibuk sangat kot=senang hati.....

5. dekatkan diri dengan Tuhan...yang nie paling penting, banyakkan doa....kalau dah rezeki kite and kite yakin....tak kan kemane kan....

P/S: kat atas nie pilihan yang korang leyh fikir baik and buruknyer....so, u orang fikirlah sendiri....okeyh3...

sumber gambar : blog dalam google....

Wednesday, May 16, 2012

KOnvo jue akhirnye...ALhamdulillah....

salam...
8hb Mei lepas, aku menitiskan air mate kegembiraan selepas melalui setiap saat yang penuh dengan pahit dan manis bergelar mahasiswa...perghh, dalam kesusahan ada kesenangan....aku redho tempuhi segala ujian yang diberikan and akhirnye aku berjaye menggengam segulung ijazah, terima kasih mak and abah....actualy, ase sedih jugak bile terkenangkan arwah ayah...klu dye ade bersame....ishk, xpe la mende dah berlalu.....tahniah kepada kegkawan and sume sebab berjaya dalam perjuangan di Universiti....terime kasih kepada sume, kegkawan, lecturer, felow2, pakguard, cleaner, pkcik makcik kedai makan and sesape yang menyumbang kepada kejayaan aku secare langsung atau tidak...huhuhuh...nak nenangis asenye.....lepas nie, teruskan perjuangan sebagai guru pule....ikhlaskan diri taw,  semue yang dilakukan mestilah kerana Allah....seronoknyerrrrrrrr.......( sambil korek idung and cenyum2 kambing..)

nie ngan family....banggesss sangat...
thanks bebanyak kat kawan baik aku yang sorang nie...banyak bagi dorongan and jugak sumber inspirasi tok terus berjaye.. 


p/s: sory gambar agak kabur, xtaw nape bile dah kecik kan saiz nak masok lam blog, gambar jadi ckit kabor...anway janji dapat tengok jugak kan.....epyyyy......

Selamat Hari Guru....

salam..

hari nie, aku pun tak nak lepaskan peluang tok ucapkan selamat hari guru kepada semua guru-guru kat dunie nie especially, guru yang penah mengaja aku and tak mengaja aku pun same......jasemu tetap ku kenang hingge ke syurge...huhuhuhu....tapi yang paling penting guru yang paling banyak bagi tunjuk ajar kat aku adalah ibu aku..walaupun tak de degree dalam pendidikan mean macam yang aku dapat sekarang tetapi ilmunye dalam mendidik lebih daripada dapat PHD lagi taw....thanks mom....anway, selamat hari guru sekali lagi...semoge semue cikgu akan sukses di dunie dan di akhirat....ikhlaskan diri bile mendidik yea....actualy, ase rindu bile terkenangkan aku celebrate hari guru kat sekolah tempat aku berpraktikum...dah genap setahun dah....rindu kat anak2 murid semue....jage diri bek2 taw, hormat and sayangila cikgu2 korang....selagi mereka masih ade...teeetttt...

Ko nak ape sebenarnye...

salam..

agak lame tak entry kan ape2 kat cny....actualy dah kumpul banyak cerite nak tulih..tapi slow2 la kan...aku agak bengang sebenarnye kat someone nie...aku tak taw la ape yang die nak sebenarnye...ishk, mcam2 la...kalau nak fikir3 kan balik, aku pn tak taw ape yang aku dah buat, salah ke??...mungkin salah la kot bagi someone nie...ikot ko la, kekadang tu bahase2 ko tu pun leyh buat orang lain tak suke...mean aku bukan cakap tok aku sorang je...bab, mybe dunie ko kalau cakap camtu normal and biase2 je...tapi orang lain??....mybe tak dapat terime...aku takde pendidikan tinggi pn dalam agama, tak cam ko...aku memang tak baek sangat pn...ko pn dah taw kan sal aku...tapi aku ase care ko and bahase ko wat aku tak selese dengan ko....kasar???aku tak cakap la kasar mybe aku je yang tak bape nak terime, ko kan dak uptodate....cam aku nie still bese2 jer, xde la bagos sangat cam orang2 bandar and maju cam ko...betul ke??...klu dah bandar2 sangat kan, bahase pn hebat2 la ckit kan.....entah, aku pn tak taw...aku tipu ko ke???....tak kan....sombong???...sape2???...aku pn tak taw nak explain camne sal hal nie....satu hari nanti ko akan taw jugak la....by d way, hopefully ko akan berjaye dalam hidup ko....

sory, hari tu kate nak entry dalam bahase inggeris je kan....tapi sekarang lam bm lak...actualy, tak feel la klu tulih dalam bi..mybe entry akan datang yer....

http://2.bp.blogspot.com/_J33YJNFRG5s/TM9n-xRaSyI/AAAAAAAABu4/vdDsbLPte7g/s320/funny_man_face_image.jpg