kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Monday, September 23, 2013

Adoyaiii…



Assalamualaikum w.b.t

Jawab same2 ye kengkawan, makcik pakcik, atok nenek, moyang-moyang, tokyang-nekyang, tok2yang and nek2yang….amboihh, panjangnye greeting disitu yer…Alhamdulillah, selepas terpaksa menangguh kemasukan kerana tidak dibenarkan membayar secara ansuran yuran pengajian sarjana aku…akhirnye, Tuhan memberikan aku peluang untuk berjihad dalam landasan ini sekali lagi…ape lagi mencari ilmu la…tq Allah, betape banyak nikmat yang Engkau telah berikan disebalik ujian yang bermacam-macam dan bertalu talu datang dan pergi dalam kehidupan aku ni…InsyaAllah, dengan peluang yang ade, selagi jasad berkandung nyawa…aku akan buat yang termampu daye aku dalam life aku yang serbe singkat nie….waaaahhh, ase2 pening tak bace ayat yang panjang sangat tu…bagi yang suke bersastera, mungkin akan suke, tapi yang suke kepada nombor dan angke…aku yakin dan pasti tak semue akan menyampah….ye dak…..so, aku ambil fully research tuk sarjana nie…adoyaii, macam2 yang aku dengar berkaitannye,…susah nak lepas la, sangat2 la susah berbanding mod lain…mean, yang ambik kelas and sebagainye….urhmm, how ea…aku ade seminggu untuk memikirkannya….ade minggu add drop macam bese…and ade jugak borang menukar mod pengajian…dilema yang semakin meruncing…kalau nak di ikutkan…memang nak tukar mood…tapi, aku ade masalah dengan menukar mod tu sebab sekarang aku kire cam dah bertaraf tutor  subjek kokurikulum di UPSI…ayat memang kene power kan…urmm, sekejap2…aku fikir dulu ye,…entry akan datang aku akan huraikan satu persatu dilema yang aku sedang hadapi ni….oraiittt…

Wednesday, September 11, 2013

bergurau kasar nampak..

Assalamualaikum w.b.t

jemput jawab salam, banyak2 pun tak pe....ok lah, setelah sekian lame aku tak bercamping...6 hingga 8 september aku diberi kesempatan untuk bantu seorang kawan...dye menghandle seramai 80 orang bebudak sekolah daripada SMK Rawang untuk kem unit beruniform..(sory la yer, ayat memang terabur dan bercampur ngan owang putih sikit...almaklum dengan citer sejarah aku, de mengalir darah orang putih sikit...tak tahulah...)...agak lame dah tak bercamping nie, ase macam dah tumpul dah segale ape yang dipelajari dan dipraktikan di universiti dulu....(macam sekarang tak dok universiti lak kan..)...

budak-budak

memang sempoi sangat, sangat teruje bile tengok dyorang nie, terus terang kate....tak comey macam budak2 sekolah sezaman dengan aku...or ....mungkin mase sekolah dulu aku jarang terserempak ngan budak2 comey sekolah aku kot...anyway, itu bukan persoalannye...yang aku nak citer kat sini, aktiviti mase kem nie sangat mencabar-dabar la...(betul ke kate majmuk tu...ape2 pun, ade kau kisah..yang penting korang faham kan)...kengkawan yang jadi fasi pulak sangat berbakat dan memang mempunyai kemahiran yang tinggi dalam mengendalikan setiap slot...memang cayalah, tapi sayang aku tak snap pun gambar sepanjang kem tu..kalau ade pun...sekangkang kere je la...eh, salah pengguunaan bahase lak...sekeping due je la kot....

bergurau

kasar la yang dapat aku simpulkan dalam kem nie, tak pernah hayat aku bergurau kasar dengan budak2 sekolah yang macam dyorang buat malam tu...aku pun dok berkire2 kalau2 ade budak2 yang akan terjun sungai ke, panjat pokok durian ke and macam-macam lagi la...mesti korang nak tahu kan bergurau kasar yang macam mane...ishk3, memang brutal la gua cakap sama lu olang, aiyaakkkk...kalau compare ngan KL gengster, memang leyh kate same taraf la...huhuhuhu...ape2 pun malam tu aktiviti berjalan dengan lancar dan berakhir tanpe ade masalah...yang penting, budak2 dapat intipati yang cuba kami sampaikan....kepada sekolah-sekolah yang nak merasai pengalaman yang dasyat nie...leh pm aku, nanti aku akan bagitahu consultant yang mampu melakukan aktiviti sehebat itu untuk pelajar sekolah anda...

cekidout dengan gambar nie, snap due gambar je...adoyaiii, ape barang ko der...

 untungla dyorang...fasi2 sumer baik2 belake tak termasuk aku....aku nie garang gile,...peace yooow..

I
I
I
V
salah satu modul, bola telur..????
 

biarkan berlalu..

Assalamualaikum w.b.t

sile jawab, sape tak jawab, dye yang rugi....secukkk sangat dok kat dalam ofis nie...syukurlah, secuk kan...kalau buat kerje tengah panas nanti merungut pulak...kan3...aku sakit tekak hari nie, susah nak makan and sebagainye...ape kejadahnye aku tulih yang aku sakit tekak...so, jawapannye mudah...eyy, suke haty aku la..nie kan blog aku....ehem2, sory...sopan semula lah...

kadang

kala masalah nie boleh selesai dengan mase...bukan kate tak nak usaha, tapi kirenye dah usahe la and finally biarkan mase yang menentukan...biarkan berlalu, perlahan-lahan keadaan akan tentukan untuk segalenye berubah....biarkan jer??...mesti lepas bace statement kat atas nie, ramai yang tak setuju kan...ade aku cakap semue masalah ke....bace betul2 yer....senang macam nie, korang xyah nak patah balik bace statement kat atas, tadi aku cakap "kadangkala" kan...macam yang aku tengah hadapi sekarang...bukan tak usaha, siape kate aku tak usahe, meh aku luku kepale dye...(..ngah marah nie..)...tapi mungkin bukan waktu ini rezekinye, waktu tu dah ditetapkan mungkin satu hari nanti....

jangan

pernah berhenti...itu kate hati aku, mungkin kekadang tu, jenuh jugak layan perasaan nie, bile fikirkan macam2...tapi sampai bile nak memikirkan kesusahan dan masalah yang tak pernah habis nie...so, buat kerje kite dan serahkan segalenye kepada yang Maha Menentukan segale-galenye....ye dak....

ape-ape

je la entry kali ni, tulih pun macam merapu2 je...lebih baik aku berhenti merapu daripada nanti keluar yang bukan-bukan daripada hati sanubari aku yang lemah nie...ya ALLah, ampunilah dose hambamu ini....kriuk,kriuk....Lapaarrrr....adios


Monday, September 9, 2013

tidak bermaksud melupakan...

Assalamualaikum w.b.t

jawab jangan tak jawab salam tu yer....confuse and confuse....nape eak???..tak tahu la nak cakap macam mane...ape yang buatkan aku rase macam nie sekarang...nak citer ke, kalau citer nanti, korang pon akan keliru...nak2 lagi kalau korang tengah stress, bertambah stress kalau korang cube memahami ape yang aku cube tulih nanti....konklusinye, baik jangan, so, biarkan ia menjadi rahsie...huhuhuhuhu...

maafkan

aku yer...aku takde niat pun nak lupakan ape yang buatkan kamu rase macam tu sekarang...ya Allah, serius....hati nie je taw...mungkin aku terlalu sibuk atau mungkin aku terpakse manjadi sibuk...tapi aku harus memilih laluan hidup begini...aku taw hari tu hari penting, hari yang bermakne dan cukup bermakne...kalau  nak taw, aku dah countdown untuk hari tu,....lagi 3 hari....lagi 2 hari....lagi 1 hari....dan aku makin excited untuk hari itu...tapi apakan daye...aku manusie biase, aku taw kamu lebih mengerti tentang kehidupan aku...

harap

sangat kamu bertahan dengan aku...aku memang dengan kehidupan yang begini...mungkin kamu inginkan yang terbaik...kamu perlukan seseorang yang lebih baik daripada ini...tapi aku cube dan terus cube, itu tekad aku untuk kamu...terus terang kadang2 aku tak mampu untuk menjadi yang terbaik untuk kamu...dan aku mungkin akan sering mengecewakan kamu kini dan akan datang...saat ini, ape yang aku mampu lakukan ialah minte kamu untuk maafkan aku...maaf, aku tidak bermaksud untuk melupakan..

I
I
I
V
terima kasih untuk segalenye..

RAs workshop...make fun together...

Assalamualaikum w.b.t

jawab salam jom...kat mulut yer, bukan jawab dalam hati...leh ke macam tu..boleh kan aje...ape macam life kengkorang sumer..harap baik2 sahaje yer....pasang surut, duke and gembire pasti ade...itu yang jadi warna dalam kehidupan bukan...semua orang nak gembire ye tak...tapi mungkin gembire selepas menempuh ujian itu lagi besar maknenye daripada gembire kepada perkara yang sudah biase di lalui...

menarik

sangat pengalaman bulan lepas...cehh!!..citer bulan lepas baru nak citer...kepada owner blog sile letak jawatan sebagai penulis blog sebab suke tulih citer yang dah basi...teeettt....ade kak limah kisah...tak de kan...seumur hidup, nie bengkel yang paling lame la aku attend setakat nie,...keje sorting data with my RAs friend from others university....excited gilos, awal2 tu memang la ase cam tencen sikit, dengan terpakse mengabaikan buah hati seketike...tapi bile lame2 tu, ok la...momentem nak sorting data tu dah dapat kaann...

dua kali

kengkawan bawak tengok wayang sepanjang berbengkel,...fuhh, tenkiu sangat la woii, sebab bawak aku berfoye2 di panggung wayang...tak tahan jugak tengok nombor kat dalam laptop sepanjang hari...malam2 kene release kan jugak kepala hotak yang berjambul nie...amboii, bahase kurang supan betol...pepeham je la, bile kepale tengah mental lepastu membawak pulak kepade teringin mengupdate blog...memang ke laut la ayatnye...so, ade data yang tak dapat disiapkan, bawak balik universiti masing2 and continue sampai siap...ape2 pun, best lepak and enjoy ngan korang...misi akan datang, kat mane ade kelas renang...nak join boleh sebab aku tak leyh terapung..huhuhuh...ape2 pun kengkawan..ingat taw, dalam kehidupan tanpa ujian, kite tak akan tahu sekuat mane diri kite, iman kite dan ketaatan kite....ujian juge boleh menarik semule kite ke landasan yang benar andai kate kiter tergelincir,.. tanpa ujian daripadaNYA, mungkin kite akan lebih jauh tergelincir.....syukur dengan ujian dan berusahe untuk menempuhnye...kengkawan jugak penting taw, ko boleh hidup sengsorang ke....sekian...

 zul...hanis...fatimah...atikah....

 khairy...fafau...ogy...

 baju merah anip...reseacher paling mude and masih solo...ingin berkenalan..


 beginilah keadaannye setiap hari...huhuhuhu, mau tak stressnye...



tige dari kiri...jijul ( yang nie masih kosong 3, aku rekemen mane2 jande yang berhajat) memang baik orangnye....paling kanan tu fakhrul...

 Dr. Aziz and Prof Zarida pun ade...

 tengok..betape tak pandai nye aku main bowling...ke longkang saje...tapi pe2 pun masih boleh dibanggekan sebab, khairi lagi tak pandai men...huhuhuh..(ketawe jahat beb..)


I
I
I
I
V

nikmati dan hargai detik itu...
 

Tuesday, September 3, 2013

rahsia...

Assalamulaikum wbt..

jom jawab salam kengkawan...mudah-mudahan ape yang dilakukan mendapat keberkatan daripada Allah....so, dah tak de tajuk untuk wat entry and plus dengan takde citer sangat...tapi gatal nak update blog yang ntah sape2 tengok...ade eak, tq taw sebab bace, ape yang baik jadikan tauladan..yang tak baik tekan button delete dalam memory card kepale hotak* korang..( maaf bahase agak keremajaan sikit...)....

rahsia

sangat sebenarnye ape yang dibincangkan kat FGD dengan K*&..(..nama kementerian tidak boleh didedahkan atas sebab2 teretentu...harap faham..tp sape yang nak tahu sangat kan,....)..kat Palm Garden IOI resort tempoh hari...bile??...29 hb ogos lepas la der sehari sebelum besday i, sekali ngan penyelidik dan pembantu penyelidik yang lain...2 jam jugak la berlangsungnye FGD nie and banyak input yang berkaitan diberikan...so, tak nak tulih banyak2 sebab sumenye rahsie...

dan

aku pun tak tak tahu apa tujuan aku masukkan entry nie sebenarnye, kalau dah taw rahsie...so, ketuk kepale tanye hotak sendiri...kaaaannnnn...haaaaa, tetibe teringat balik, kalau tak leyh citer ape yang berlaku dalam perbincangan tu,....izinkan aku citer ape yang jadi mase ondeway pergi kesane....pada suatu hari...memang macam pertandingan bercerite peringkat tadika seluruh daerah la nie....sambung balik, ondeway pergi ke sane memang banyak cabarannye korang oiii...mule2 dengan dapat mesej yang bagitahu mintak aku turun ke ofis pukul 6 pagi...aku terpacak dah kol 6 pagi tu kat ofis,..( tak la pukul 6 tepat kan, lebih2 la sikit ke 5 or 10 minit gitu..)...tunggu punye tunggu, last2 gerak dekat2 jam 7 jugak...adoyaiii,..pengajaran kat sini "biar kite tunggu orang, jangan orang tunggu kite..yezzaaa..."....mase pergi tu memang terperangkap dalam jem la jawabnye...3 jam tak cukup untuk sampai kat sane tepat pade waktunye....huhuhuhu, kelam kabut jugak mintak RAs kluster laen untuk bantu buat rakaman....tq khairi and fafau sebab melayan jap keadaan kelam kabut kitorang mase tu...pe2 pun, planning berjalan dengan lancar...syukur kepada Maha Esa kerana mengizinkan segale2nye berjalan dengan baik....

I
I
I
V
cekidaut dengan pic nie je..pic lain2 tu terlalu private dan confidential...so, tak leyh nak show off sangat beb...

thanks to who remember my besday...

Assalamualaikum wbt..

jemput jawab salam ye...terima kasih...." ini semue poyooo"...ayat paling sesuai untuk tajuk entry kali ini....aku sudah berade betol2 di separuh usie aku...itupun kalau hidup 50 tahun...mesti ade yang try calculate kan...kalau separuh usie, 50 mesti bahagi due kan...." ini semue poyo"...haaaa, amek korang, dapat sekali lagi...tak payah nak beriye mengire sangat...now, im 25 years old oready....adehh, tue dah aku...kaaaannn....

to all

buddies yang wish kat aku and doakan aku,...xde pe yang dapat aku balas selain mendoakan korang balik,..aku nie bukan de pe pun, sekadar sebatang tubuh and segumpal daging yang bernama hati ni je untuk membalas sayang korang tu kat aku....terima kasih jugak kepada family aku sebab dyorang orang first yang wish sempena hari jadi aku yang ke 25 nie...tanpa dyorang siape la aku disebalik kejayaan dan kesenangan aku sekarang....korangla semangat aku, tqqqqqq...huahuahuahua..( touching lak tetibe...)

tarikh

aku dilahirkan kompem2 yang wish tu taw kan...ke tetibe je dapat mimpi malam tadi yang aku datang kat mimpi korang and arahkan wish tok besday aku...takde maknenye ok...aku lahir tepat kol 11.15 malam tanggal 30 ogos and teeetttt...acer kire tahun bile,...sape2 dapat jawab, tuntut hadiah esklusif daripada aku nanti yer....( yang nie seyes, bukan men2...hendak seribu daye, xnak kompem wat dalih kan)...macam2 la aku dengar cerite daripada mak time aku hendak dilahirkan...sesape yang nak taw citer lebih lanjut PM aku yerk...( dah macam nak citer pasal business lak...ahaaakkss)...ok la, jom cekidaut dulu...xde gambar nak show...sory la der...

I
I
I
V
Hiduplah kerana MAHA PENCIPTA..