kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, November 15, 2013

ada apa dengan TAPAH?

Assalamualaikum w.b.t
salam sejahtera

well, as usually aku akan pelawe korang jawab salam......pe lagi jawab le, banyak kali pun tak pe...yang dapat pahale korang kan...huhuhuhu...lepas solat jumaat nie, hati tenang jer...masuk awal at ofis and memang dah niat nak update blog yang ntah sape2 tengok nie kan....so, what do you expect to what i will story bout  a title...haaaa...nampak tak...sekali sekala cakap bahase owang omputeh pe salahnye kan....betul ke ayat macam tu...asal paham je la ye...

sehari selepas

program kat ipoh dengan kengkawan master, keesokan harinye iaitu hari ahad aku travel with my GURU to tapah...ape yang nak dibuetnyo di tapah nie...actually time follow tu, aden pun tahu...huhuhuhu...yang tahunye nak gathering dengan keluarge serimau daripada gelanggang lain....memang betol pun, sampai kat sane hampir semue wakil daripada setiap gelanggang ade, terutamenye daripada gelanggang KL...paksu, siape paksu??...kat bawah nanti korang leyh tengok pic yang mane satu paksu...

time perjumpaan

nie, aktivit lebih kepade mengeratkan silaturrahim and menyelaraskan silibers pelajaran bagi setiap gelanggang...so, time nie la yang otai2 berbincang untuk mengemaskan lagi silibers pelajaran nie,..mule daripada pergerakan sehinggelah turutan buah....macam2 la lagi...best sangat sebab dapat jumpe dengan otai2 lame and jugak bakal2 otai mean yang mude2 la...semangat gilos bile dah dok dalam family besar nie...sory yer klu bahase kurang memuaskan...bukan kurang kot, memang tak memuaskan pun..tak gitu...so, balik daripada tapah dah petang then abg zol belanje makan KFC dengan banyaknye...perghh, perut dah macam ape ntah....nasib bek makan bersantai je sambil2 mengusik dan bergurau sende dengan pekerje KFC at situ....yang over semestinye abg zol and yang segan2 plus ngan malu2 kucing siam semestinye aku....huhuhu, xkisah la ngan sape, dengan aunty2 pun gelak2 ngan kitorang...lepaskan stress la jugak kot...

pe2

pun tak sabar nak pergi lagi sekali, harap2 dyorang rancang lagi buat hari keluarge yang macam tu...next time nak share ngan adik2 koka semue...jom rancang pergi satu bas pulak ea...nak ke?...fuh, letih menaip, jom cekidout...

 abg zol, abg epol,.......,abg awie, pendekar mude...

 paksu tige dari kanan...

 efa pun join sekali...paling kiri...

 ape yang dibincangkan nie....macam seyes je kan...

 terima kasih ibu sebab sediekan makanan...alhamdulillah, sederhana tetapi terase kenikmatannye...


 khusyuk mendengar kata2 motivasi yang diberikan oleh abg epol...cayalah...




 promo filem yang mungkin tidak akan ditayangkan...Tapah GEngster...jangan tunggu...


 kadang2 berkias tu buat aku pun tak faham..nampak tak muke blerr disitu..


sebelum balik tg malim, kitorang mengeteh dulu dengan cikgu mansor and cikgu ise....abg zol la paling rancak bercerite...sampai tangan pun ikut same...

Thursday, November 14, 2013

SELANGKAH'13

aSSalamualaikum w.b.t
selamat sejahtere...

sile jawab salam yang telah disediekan....ape khabo sume, yang membace dan jugak kepada yang tidak langsung menjengok blog aku nie..camne yang tak jengok nak jawab kan...pepandai korang la....aku??..alhamdulillah, mental semakin sihat dengan beban tugas kerje yang semakin berkurangan...ye la, siap boleh layan blog...and segale macam yang susah nak di layan sebelum ni..sebulan nie macam2 yang dah aku buat, cume tak sempat nak update kat dalam nie...untuk kepuasan aku je la entry kat2 sini, kalau yang membace pun rase kepuasan tu...kire bonus bagi aku..cewaahh...

tak silap 9 hb November

lepas aku ade la menyibukkan diri ke program kawan2 master...dyorang wat program selangkah...ape ye program selangkah nie, panjang la kalau nak taip..korang tengok sendiri pic kat bawah nie nanti...best sangat, sebab dah lame tak berprogram...sebelum program tak dapat bantu banyak pun,...leyh kate tak bantu langsung lah, setakat buat satu due keje je kan...sorry ye kengkawan...kengkawan lak kepale pun ting tong jugek....so, pepaham aje lah...programnye sehari je, start kol 8 habis kol 5 petang la lebih kurang...banyak pengisian yang menarik and yang paling penting bab kerjaye..name pun tugasan untuk kelas kaunseling kerjaye...mestila pengisian dye bab kerjaye, ye dak...

faris

akan kahwin 23 hb nie...aku datang awal and lepak la kat umah kawan baik aku yang sorang nie...banyak la jugak cite, pe2 pun mungkin lepak and tidor as a bujang buat kali terakhir ngan aku...lepas nie status dah lein kan....ape2 pun , tahniah and hopeful ko dapat jadi suami yang soleh...kawen2 jugak, lepak mamak mesti diteruskan jugak...begitu...cekidout dengan gambar program SELANGKAH, tak banyak pun, itu pun curi2 amek dari blog kengkawan...


 tengah..YB Pengerusi Pelajaran Sains, Alam Sekitar dan Teknologi Perak...tak nampak leyh zoomm yer...


 macam gemok je...macam gemok je...

pelajar sekolah yang dibawe khas untuk program ni...sporting giler, siap leyh nyanyi live tooo...

I
I
I
V
sape2 de program ajak2 la yer walaupun sekadar ajak2 ayam...

Wednesday, November 13, 2013

kite dah tak dok mase..

Assalamualaikum w.b.t

jawab salam ea, jangan tak jawab yer....actually aku nie tengah risau sebab tak tahu macam mane pelajar2 ko serimau nie nak ikut penilaian minggu ke 13 nanti...adoyaiii, kalau ikutkan pertemuan terakhir hari tu...ramai lagi yang tak dapat pergerakan dalam silat yang di ajar...huhuhuhu...harap2 la korang praktis kat umah ye, buat la latihan sikit...jangan la setiap kali datang, kene ulang balik bende yang same...bile nak masuk bab2 lain kalau asik ulang and praktis mende yang korang lupe...perghhh, nie namenye meluahkan perasaan...kaaannn...

ape2

pun, tak sabar nak tunggu kelas yang akan datang...best mengajar korang even korang nie mengade2 sikit...mungkin la kelas2 lain tak dapat nak bermanje kan ngan pensyarah korang...so, time kelas hari sabtu nie la nak gedik sikit, nak manje2 sikit...memang ngah memanjekan korang la nie,...manje2 jugak, tapi kalau tak dapat nak buat mase penilaian nanti, tetap tak leyh yer...no kompromi...cekidout ngan gambar2 mase latihan sebelum nie...


 aku tak taw la pe yang dyorang buat nie...ishk2...



 tekun mendengar...fokus2...

 amboii ketawe sampai nak tercabut gigi akak  nie...

 abg zol....tak lekang dengan senyuman...punyela seronok mengajar...


 mierul ngan solihin jugak bermanje mase kelas ko serimau...cer tengok tu..






ingat...penilaian minggu ke 13 taw...15 Disember 2013...

Adik yang ku sayangi...

Assalamualaikum w.b.t

jemput jamah salam kat atas yer...waaaahhhh!!!...lamenye tak update blog...last entry pun 16 oktober mase raye korban hari tu...sekarang dah bape hari bulan eak...dekat sebulan jugak la kan....cian kat blog aku ni, diabaikan sekejap...banyak keje la katekan...sory~~~ ( memang tengah sedih pun...betul...tak tipuu...)

25 oktober

lepas, aku selamat mengakad nikahkan my youngest sister...Alhamdulillah, selalu doa yang kalau betul dah jodoh dye, harap semue dipermudahkan....memang bz le sesangat kan, dengan kenduri and segale bagai yang perlu di settlekan...thanks to kak Ruby and abang chik sebab banyak tolong...aku  nie dah la dok jaoh, mengharapkan dyorang le nak uruskan pe2 hal kat kampung...as anak lelaki sulong dalam keluarge, memang tanggungjawab tersangatlah besar dan hanye yang tahu je ape dah aku lalui untuk melaksanakan tanggungjawab ni....so, bile dah makin banyak ujian, pasti makin banyak pengalaman...bile dah makin banyak pengalaman, InsyaAllah makin matang and kuat menghadapi dunie yang sementare nie...kuat ke??...tepuk dade tanye lah iman...ye dak...


kenduri 
buat malam akad nikah je, doa selamat sikit dan makan2 sikit...jemput sedare mare terdekat, jiran2 keliling rumah and orang masjid....sederhane je,...kan berserhane itu lebih baik....yang penting selesai yang wajib kan....so, tarik nafas lege, lepas nie sape pulak yer...adakah aku??...jeng...jeng...jeng...cekidout...





I
I
I
V
syukur, ALhamdulillah...