kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Sunday, December 22, 2013

TAHNIAH kengkawan, zaman bujang is over..

Assalamualaikum w..b.t

jawab ye jangan tak jawab...how are you today??...hopefully you all good and happy...smile pelase...okay2, comey2 and dah2 jangan senyum sorang2 sebab nanti ape membe kowang kat sbeleah tu akan cakap...

hari

ni, tido sepanjang hari, di tambah pule dengan hujan dipetang hari...memang syok la kan...semalam menjengah  ke kenduri membe baik kat bagan serai...actualy dye dah kawin sebelah perempuan bulan lepas, yang nie, wedding sebelah lelaki....aku susah nak kecewakan orang kan, so atas permintaan, aku jadilah pengapit dye hari semalam....baju disponsor, bukan bagi terus tapi pinjam je...dah la beso, tak padan ngan aku yang slim nie, tapi pe2 pun janji berkaler biru katenyer....best2, walau tak dapat tolong banyak pun, dapat teman dye kat sebelah pun kire dah ok dah....

ade

jugak yang melangsungkan perkahwinan hari ni, tapi tak dapat nak pergi...tahniah Adam, wedding dye kat baling...jaoh wooo nak pergi....tak pe lah, even tak pergi pun, aku sentiase doakan yang terbaik buat kengkawan aku...yang bertunang pun ape kurangnye, semoge ikatan yang diimpikan akan menjadi kenyataan..InsyaAllah,...huhuhu, aku bile lagi??...mungkin bukan setahun due nie kot...macm2 lagi perkare yang belum selesai...tapi kalau dah jodoh, mane tahu kan...

 adam and his madam...

 
afiq and tunangnye...

I
I
I
V
gambo aku jadi pengapit masih dalam proses...tungguuu...

Friday, December 20, 2013

tak ade POST lain ke??

Assalamualaikum...

jemput jawab, InsyaAllah....amacam korang, de baik ini hari....huhuhu, besar harapan untuk semue baik...untuk menjawab pertanyaan di atas,....terus terang kate memang tak de, dah life aku sekarang pun dekat dengan citer2 silat nie...TUHAN maha adil, walaupun DIA jauhkan aku dengan kelab yang selama ni aku sayang sangat, tapi TUHAN dekatkan aku dengan sesuatu yang aku suke dengan care dan jalan yang lain pulak....

memang

tak de citer lain aku nak entrykan setakat ini, mungkin lepas nie nanti ade citer lain,...aku entry la citer lain pulak kan...Syukur, segale puji bagi Allah dan Allah lah selayaknye mendapat pujian dengan Kebesaran dan KeagunganNYA....Selepas 12 minggu bersama, mengajar budak2 besar tak same dengan ajar budak2 kecik...memang lagi banyak ragamnye...tapi memang seronok, sebab korang pun gile2 due kali lime jugak macam aku...so, takde lah susah sangat...Program penilaian dah berlangsung dengan cemerlangnye ahad lepas...dekat seminggu punye citer, tapi tak basi lagi lah....macam baru semalam je program tu berlangsung...aececewaahhh, beremosi lak menulis petang2 nie....semue dah bekerje keras, dah buat yang terbaik and macam2 lagi, then korang layak untuk aku bagi markah yang terbaik jugak...

semue

dapat markah yang baik kecuali sorang due yang memang tak dapat nak diselamatkan...ade sesuatu yang patut anda belajar daripada kesilapan anda....jike anda dapat keputusan macam tu, jangan ditanye mengape kepada aku,...tanye diri anda sendiri, adakah anda layak mendapat lebih daripada itu....faham tak pe yang aku dok bebelkan tu...tak faham ea, takpe2...lame2 nanti korang akan faham jugak...anyway, aku pun student jugak dulu...tak de lah kejam nak bagi markah pelik2 kat korang,...yang penting kiter enjoy kan...

Terima kasih

sangat2 pade keluarga Serimau yang hadir pade hari penilaian itu...ramai gilos, memang meriah sangat...semur sporting2 belake, sembang and bergurau lak macam dah kenal lame...Alhamdulillah, dalam majlis tu terselit majlis menganugerahkan bengkong kepada aku dan kawan2...Semakin berat amanah yang diberikan, jike berjaye dipikul makin banyak la ganjaran disisi Allah...tapi  kalau disie2kan, makin banyak jugakle dosenye....kadangkala amanah yang diberikan bukanlah untuk membebankan kite, tapi untuk kite meningkatkan keimanan dan juge amal untuk bekalan akhirat nanti....maka, aku memohon kepada PENGUASA ALAM, semoge memberikan kekuatan kepada aku untuk memikul setiap amanah yang diberikan, semoge dengan ujian Amanah ini dapat menerangi jalanku ke SYURGA kelak...

panjang sangat tulisnye, cekidout dengan gambar2 mase program tu...kredit untuk En. ADLI, owner gambo...


















Monday, December 16, 2013

tinggalkan..

Assalamualaikum w.b.t

jemput jawab ye, dalam hati pun kire ok dah....ape yang nak dikatekan lagi kan...aku dah usahe sebaik mungkin untuk itu, tetapi HIDAYAH hanyalah milik ALLAH, bukan hak mahkluk untuk  menentukan...

aku bukan yang terbaik dan juge bukanlah sebaik yang kamu sangke, banyaknye dose, tanpa rahmat dan belas kasihan daripada ALLAH, tak akan mungkin dapat aku terselamat daripada azab ALLAH yang sangat pedih dengan keadaan aku sekarang ni....

tapi aku tetap ingin kamu memeluk agame yang suci ini....aku sentiase masukkan kamu dalam doa aku...aku sentiase minte dan merayu untuk lembutkan hati kamu....aku ni beruntung sangat, tiade harte dan nikmat yang paling besar dan paling aku bersyukur yang aku dapat selain nikmat lahir sebagai islam dan nikmat iman nie...

tapi semakin hari semakin jauh aku ditinggalkan, semakin kamu tidak mahu, semakin kamu lupe janji yang telah kamu kotakan,...aku tak pernah rase untuk berhenti untuk tunggu kamu mengotakan janji yang telah kamu bagitahu aku dulu....tiade ape yang boleh membeli HIDAYAH ALLAH...jike ade, akan aku usahekan segale yang mampu supaya dapat aku belikan ia untuk kamu....tapi, mustahil...

walauapapun, tiada yang mustahil bagi ALLAH, setiap hati2 mahkluk ini milik ALLAH, jike ALLAH mahukan ia terjadi, maka terjadilah ia....tiada istilah putus ase untuk aku terhadap ape yang aku dah mulekan dulu.....

YA ALLAH kasihanilah dia, berikanlah dia nikmat sepertimana yang telah ENGKAU berikan kepadaku...sesungguhnye dia tidak pernah meminte untuk lahir dengan agama itu....

amiinn.....

~ hambamu yang penuh dengan dose ~

Tuesday, December 10, 2013

tenangnye TASIK..

Assalamualaikum..

jemputla ye jawab salam yang daku berikan dengan tulus ikhlas lagi suci dan murni..huhuhuhu....masih kat ofis lagi nie, menunggu mase untuk hadir ke perjumpaan aka meeting la jugak tuk adik2 koka 1 dan 2....Program Penilaian dah dekat, so macam mane ye agaknye persiapan adik2 nie...

kreadit tok owner gambar...

penat

sikit la hari nie, sebab bermusyawarah dengan sahabat2 RA daripada kluster lain kat UPM...ade perkare yang memang tak pernah selesai dan asik dibincangkan..walaupun dapat jalan penyelesaian dan sepakatan tetap macam takde penyudah juga....macam main bola sepak la kot, dah rancang strategi baik punye..passing bola memang kaw2 la, tapi penyudah tak de....haaa, macam tu la...tok sah fikir sangat la kot...bukan ade pe pun....

Tasik

kat situ cantik sangat, tenang je...sempat la snap gambar...dah la fon tak de lampu, di tambah dengan cuace petang yang agak mendung...memang tak nampak sangat tasik tu....tapi tenang je sebab suasana baru nak hujan, redup, mendung....huhuhuhu, sejuk hati....Alhamdulillah, diberi lagi kekuatan oleh Allah untuk meneruskan kehidupan sebagai hambaNYa....syukur Ya ALLAH...

 nie la tasiknye...tenang tak?

adakah aku memang dah gemuk..baju je kot...

Penilaian awal yang dramatik...

Assalamualaikum..

cer jawab....haaa, macam comey jer....macam cantik jer.....apa habaq peminat2 cek yang menunggu post terkini dari cek....amacam, ade rindu ka adik manis....sure rindu kan....alolololo, malu2 lak dye...cer ngaku ajer...

citer

tak de la sangat, cume nak entry sikit mengenai penilaian yang dijalankan pada hari semalam, penilaian ni penilaian awal untuk pelajar2 koka serimau hitam 1 yang tak dapat hadir pada hari penilaian sebenar...tak ramai la, kalau nak amek penilaian awal nie memang ketatla syaratnye and sape2 yang betul2 cukup syarat je boleh amek, kalau tak cukup...sorry to say la...

so,

penilaian ni sepatutnye buat kat padang tapi disebabkan hujan, adik2 nie sumer kene la buat penilaian kat dalam canselori....memang agak mencabar la sebab yang menyambut dyorang kalau jatuh tu lantai mozek...perghh, memang semangat la dyorang nie...penilaian malam tu tak mengecewakan....akhir penilaian, tenaga pengajar and intruktor buatla majlis perpisahan sikit....start ngan ucapan and akhirnye bergambor...terima kasih adik2 and kakak2 yang telah memilih untuk belajar serimau hitam untuk koka 1 nie, jumpe lagi semester hadapan...kalau ade salah dan silap, terkasor bahase ke, or bergurau tek kene tempat, jangan la simpan dalam hati...kami mohon maaf yer.....seronok satu semester bersame korang, walaupun manje tu lebih sangat...jike ahad nie sempat nak jenguk majlis penilaian sebenar, mai la...pakat datang ramai2...ye dak....cekidout...

 Abang Zol jadi penilai...

 solihin ade jugak...

 pesilat hormat..

 mule2 kene tulis name...


 semangat tu..



 seronok sumer...takde la takot sangat kaaannn...gugup je la sikit...

 ucapan penutup oleh Abg Zol...Sedeyh2 kan...jumpe semester depan kalau diizinkanNYA..