kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, March 21, 2014

penghujung...

assalamualaikum wbt

cer jawab salam dulu, gelojoh bebeno nak scroll mouse deme tu...baru habis kelas, lepak sat kat opis before balik umah....memang pening la blajo....ase macam nak berhenti pn ade jugak, tapi bak kate mak, laluan orang ni berbeza2, and semue laluan ade cabaran dye sendiri....xsemestinye benti blajo nie, laluan makin senang..ye dak, so hadapi la jalan yang dah dipilih nie dengan penuh ketaatan kepada PENCIPTA...

semakin di penghujung

kerje untuk kajian ni, pejam celik dah setahun dah pun berada dalam pasukan penyelidikan nie...rezeki ALLAH, dalam2 aku kesedihan dibuang oleh manusia, TUHAN bagi nikmat yang lain pula walaupun dalam jalan yang lain....

bile aku wat flashback la balik ape yang dah aku lalui sepanjang bekerje sebagai pembantu penyelidik nie, memang  banyak perkara baru buatkan aku lebih matang...lagi2 tentang kehidupan...macam2 ragam manusie, tak lain tak bukan untuk mengajar kite erti kesabaran...sabar...dan sabar....huhuhuu...sahabat2 lain semue dah ade perancangan masing2...yang akan kawen, dengan majlisnye...yang akan smbung phd dengan permohonannye....yang same macam aku, so pepaham je la...

31 hb

hari terakhir kontrak kerje bersame pasukan  nie, sedih nak meninggalkan semue...lepas nie semue akan jalani kehidupan masing2....harap2 dapat lagi berhubung, and still rase macam adik beradik2....kepada kengkawan semue, jage diri korang baik2....jangan lupe, dunie nie sekadar tempat bercucuk tanam, akhirat adalah tempat menuai...tak kire la ape yang anda buat, fikirkan ape yang anda hendak tuai di sane nanti...

bye2..


mungkin..

Assalamualaikum w.b.t

cepat2 jawab salam...huhuhuhu....ape kabho semue...lame bebeno teman meninggalkan blog teman nie kan...dah deakat sebulan...macam2 la yang teman buat sebulan nie....ape citer bulan feb and ape pulak cite bulan mac nie kan....banyak la citenye yop...tapi ade cite yang teman rase bio la teman je yang tahu...

13 mac

lepas teman cube luahkan sesuatu kat sesorang yang teman rase dye la yang selalu memahami teman...huuhuhuhu, dulu lah...tapi sekarang dah tak lagi...ye la kan, selalu dengar and tonton kat tv pasal manusie yang akan berubah bile dah berjaye, dah ade karier, dah senang....sebelum nie kat tv je la, tapi berlaku dalam hidup aku sekarang...betul kate orang, kadang2 sesuatu tu susah nak terime kalau tak berlaku kat diri sendiri...and finally, memang berlaku pun....baru la terase betape pedihnye perasaan tu....

manusie

memang suke berjanji2...macam2 la, mungkin dulu aku jadi alat je, ataupun lebih kepade bahase kasor nye 'dipergunekan'...menjadi alat tike dye dalam keadaan yang tiade sape2....menjadi penghibur di kala hatinye kosong....tapi semue tu dah berlalu ye kawan2....itu la dunie namenye...aku mahu atau tidak harus terime, sekarang mungkin dengan keadaan aku yang macam nie, dye sudah sedar betape susahnye hidup jike tidak membuat pilihan yang betul....walaweh, dah macam novel cinte lak menulis macam nie, padahal satu novel cinte pun aku tak pernah bace selame hidup 25 tahun 7 bulan nie....

so, karier terbaru aku...aku si penjual nasik lemak, luar biase sedap...meh la beli, de due tempat korang boleh dapatkan nasik lemak aku,...kat canselori and kat blok 8 kampus baru....jangan lepaskan peluang untuk rase nasi lemak aku....terlaris di pasaran...

jom, aku dah lambat nak ke kelas....start kol 8 lagi tapi maleh kot masok awal2....adiosss.....