kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Wednesday, June 20, 2018

Parut masih ada.....

Assalamualaikum w.b.t

Cer jawab salam sikit and say 'Alhamdulillah'

Selamat Hari Raye, Maaf Zahir & Batin, semoge pembace or pengview blog usang ni or sesiape sahaje diberikan rahmat dan keampunan seluas2nye oleh Allah...

Tergerak dan teringat nak update blog ni bile terlihat status seseorang di facebook pade raye ke 6 ni....ye, kehidupan....orang datang dan pergi dalam hidup, mungkin hadir sebagai ujian dan juga anugerah...realitinye apa yang dah berlaku tak boleh nak diputar kembali, sekirenye boleh, pasti aku.....entahlaa...

Redha dan menerima...bukan mudah, tp aku tidak dapat nak halang perasaan benci dan dendam manusie disekeliling aku...ye, aku manusie yang banyak tersilap dalam kehidupan....aku mampu doa dan berharap Tuhan lembutkan semue hati2 manusia yg pernah aku sakiti dan ape sahaje dose yang pernah aku lakukan untuk mereka memaafkan aku...

Cuma, tidak semudah itu juge kehidupan yang aku dah jalani....mungkin likunye hanye aku sahaje yang tahu, maafkan aku...

Aku tak pernah salahkan sesiape, dan aku maafkan semue....aku juge harapkan semuenye begitu juge, same dan memaafkan aku, insan hina ini....

Maaf dari segale dose yang telah aku lakukan selama ini dan jalan yang salah telah aku lalui, aku cube untuk tebus ape yang sepatutnye dan moge Tuhan permudahkan untuk aku...

Selamat Hari Raye, semoge kite dipertemukan lagi dengan Ramadhan akan datang....

I
I
I
I
I
V

P/s : parut masih ade...


Friday, April 27, 2018

Separuh nafasku pergi...

Assalamualaikum w.b.t

Separuh nafasku pergi...

25/4/2018, hari rabu yang meruntun hati dan jiwe ini, sedih yang tak mampu ditanggung...air mata tidak henti mengalir, ya Allah, aku masih belum bersedia....insan yang paling ku sayangi, ku hormati, ku sanjungi pergi meninggalkan kami selamanye...besar sungguh pengorbananmu wahai ayah untuk membesarkan anak2 yatim ini....janji Allah itu pasti, pasti sebaik2 tempat disisiNya untuk mu ayah...

Ampunkanlah segala dosenye ya Allah, berikanlah seluas keampunanMu kepadanye sesungguh Engkau Maha pemberi keampunan, rahmatilah rohnye ya Allah dengan KebesaranMu...sungguh ayah telah berbakti dan berjasa membesarkan anak2 yatim ini, layaklah baginye tempat yang mulia disisiMu ya Allah....

Ya Allah, berikanlah aku perasaan redha dengan pemergian ini, sungguh Engkau lebih menyayanginye....terima kasih kepada yang mendoakan, Al-Fatihah...

Beratnye melepaskan....

Tuesday, August 22, 2017

silent...

Assalamualaikum w.b.t

lepas setahun pulak mengupdate blog...kejap ingat kejap lupe...hampir2 lupe dah password blog aku ni...

mule sorang, pastu berdue, sekarang dah bertige,coming soo berempat...banyak yang dah berubah....

ALHAMDULILLAH, perancangan Allah lebih baik...

hampir 3 tahun lebih melalui saat baik dan buruk, timba pengalaman manis dan pahit di kolej Ranaco kemaman...

kini aku diberi kesempatan untuk berkhidmat di salah sebuat universiti IPTS kat Pekan pulak...

Rezeki tak pernah salah alamat, ingat kalau nak berkat jangan aniaya orang....

suasana baru, pengalaman dan kehidupan baru....

Dunia semakin pantas dan berubah, semoge diri ini tak terleka dengan dunia yang sementare ni...MUNGKIN ramai yang tak tahu kisah yang lame tersimpan ni, biarlah ia kekal tersimpan dan yang pasti aku tetap aku...

I
I
I
I
V
 
semoge semua masih ingat saat ni