kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Saturday, November 14, 2015

tahniah kak de dan mak....

Assalamualaikum w.b.t

Mate xleyh lelap lak,..so, balas dendam punye pasal...pagi2 ni nak tulih entry banyak2...

tahniah...

To khairatul ain aka kakde atas majlis konvo beliau...macam2 gak rintangan yg beliau hadapi akhirnye berjaye jgak memperoleh segulung ijazah sarjana mude pangajian quran dan sunnah di USIM...

Semoge..

Kehidupan lebih cemerlang dan dirahmati Allah...jadi isteri yang solehah dan ingat keluarge selalu...

Cekidout ngan gambar time konvo beliau..

I
I
I
I
V





kisah lalu...

Assalamualaikum w.b.t

Jawab salam skit,..alhamdulillah...
selang 3 bulan sekali update blog, mmg mcam ape ntah...atlest mengupdate jugak ye dak...

hampir penghujung tahun 2015, maknenye dah kene bersiap sedie sebab rumah kompem2 kene banjir...Tapi mcam tu jgak, kene hujan 2 3 hari tak berhenti baru lah nak kemas2...lumrah manusie memang mcam tu...

Semenjak post paling akhir ramadhan lepas, banyak sangat dah perkembangan dan cerite yg aku dah lalui termasuklah berat badan yang semakin menjadi2 naik ni...Tp ok lagi la,xde la gemok sangat...

so, sorry lagi sekli sbb memang malas sangat nak update blog ni...tengoklah lepas ni, mungkin 3 bulan akan datang lak korang leyh bace entry terbaru aku...

tahniah to kengkawan yang dah beranak pinak plus ngn yang berkawen...semoge semue dirahmati Allah...

I
I
I
I
V
p/s: positif selalu


Monday, June 29, 2015

janGAn berbanGGa deNGan amALan....

Assalamualaikum w.b.t

cer  jawab teekk...amacam pose kengkawan, setakat ni ok lagi kan...yang penting keberkatan bulan ramadhan tu kite dapat, ye dak....

tadi sempat berborak2 dengan kengkawan and dapatla satu nasihat yang berguna, kate kawan ni,dalam2 kite beribadat dalam bulan puase ni jangan sampai jatuh ujub or bangga lak dengan ibadah yang kite buat...ye la kan, kekadang tu niat kite nak menegur je, alik2 nampak macam kite 'terbangga' lak dengan amalan kite....faham kan?...faham2 je la ye sedare...nasihat ni sangat bergune untuk aku, tok guru aku cakap kalau de sedikit rase kite ni lebih baik dan hebat daripada orang lain, tu kite dah kire mengikis amalan yang kite buat...

sebelum ni, de cerite yang aku dapat dalam usrah, time tu naqib citer yang de seorang imam yang terkenal dalam Islam (lupe da namenye) sedang mengajar anak muridnye, sedang mengajar tibe2 imam tu terus terdiam, beliau terus tutup kitabnye dan minte diri untuk beredar....balik ke rumah, beliau mengadu kepada ayahnye, juge imam yang terkenal. katenye, time beliau tengah mengajar tetibe terbit rase beliau lebih baik dan ilmu dye lagi banyak daripada anak muridnye, beliau berase sedih dengan kejadian itu...

betape orang beriman tu sedih kalau terbit rase yang dye lagi baik daripada orang lain, tapi kite....

so, abis kat situ, juz nak share yang semalam sempat berbuke dengan semue staf HEP RETI kat pe name tempat tu lupe da...alhamdulillah, ade orang sponsore....rezeki2...cekidout dengan ckite gambo yang disnap oleh cat malek..