kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, December 31, 2010

bahagienyer ema....


salam...http://www.emocutez.com

tahniah ema kerana selamat melansungkan perkahwinan 25 dis yang lepas.....sory tak dapt datang sebab ke sarawak...de urusan yang perlu diselesaikan....best cangat dapat tengok kengkawan yang berjaya sampai di rumah ema....nampak padan dan cocok sangat, bagai pinang dibelah-belah..hihihihi..guro jer....tak tahu nak cerite ape dah, juz nak pesan jer itupun kalau ema bace la blog nie....jadi lah isteri yang soleha ye, taat kepade suami...ceewaaahh..cam ustaz lak....ok nie de la gambar ema and suami, mintak izin kat ema nak amek gamba ni yer....

yang sebelah kiri tu hafiz dan dah bertunang dah pun, tak lame lagi ehem2 jugak
( gosip terhangat dipasaran...hafiz jangan marah ea...hihihhi...)

Thursday, December 30, 2010

facebook memang melalaikan....kata anda....

ni la hasil vote tu....time kasih yer sebab jawab soalan nie...
( cam tak nampak kan....saje je nak bubuh kat sini....dah takde gambar lain...)

salam...

saje je nak tulih mengenai ape yang aku dah buat dengan blog nie......aku ade la buat soalan untuk pembace berkaitan facebook...facebook ni melalaikan atau tidak....menurut kajian yang dilakukan oleh aku sendiri, 80 peratus kata 'ya' dan 20 peratus kata 'tidak pasti'...emmmm..terime kasih la kepada sape yang sudi menjawab soalan cepu emas tu.....selepas melihat kepada jumlah peratus nie, aku lebih yakin untuk tidak membuka akaun di laman sosial tersebut....hihihihi...sebab melalaikan, walaupun ramai kate boleh mengeratkan silaturrahim, tapi dah hati aku kate tak nak, tetap tak nak KECUALI......nak tahu ke?..tunggu episod akan datang ..hahahhaha....ok lah, de yang berpandangan positif tetapi tak kurang juge bagi yang mengetahui keburukannya....fikir-fikirkanlah yang mana baik dan buruk.....itu je nak citer, terime kasih kepada siapa yang sudi memberikan jawapan mereka walaupun tak ramai..
hiihhihi....http://www.emocutez.com

Sunday, December 26, 2010

UIA & SCOUT......18, Disember......




salam....

nak entry ckit jer...x pnat pn klu bace sebab ayat tak banyak pun untuk cerite kali nie....pengakap2....dulu, kini dan selamanye...x gitu mad...emmm....kat uia and dengan 9 orang membe2 lain join satu bengkel kemahiran sosial kesukarelaan....banyak perkaralah yang kitorang dapat.....yang paling penting dapat jumpe membe pangakap daripada UNiversiti lain....ramai juge....kire2 300 orang yang hadir ( ikot perasaan je nie...)...bengkel nie turut diisi dengan ceramah, forum dan LDK....wow!hebat giler membe pengakap kite buat presentation...yang paling menarik, ade sorang diantare rakan kite nie sedikit comot dan gelojoh dalam buat presentation tu...nak tahu sape??...name die ikin, hahahaha...sory kin, memang comot arh...kami bertolak daripada UPSI jam 7 pagi dan bertolak balik jam 8 malam.....lucu lah skit bile dalam tentatif yang diberi habis jam 6, tapi sampai2 jer, kat dalam buku program habis kol 11 malam....dah melepas dinner kitorang, nak buat macam mane dah gune kenderaan Universiti, terpakselah akur......kitorang terpakse balik awal juge.....menariklah bengkel ni, kalau ade rezeki, lepas ni Kelanasiswa UPSi pulak yang anjurkan.....SUKARELAWAN, dalam maknenyer 2.....kite pikirlah bersama yer.....salam pengakap




khusyuk dan tawadhuk....aku, sharul dan mad.....bagos kan kitorang....



2 dari kiri ialah ikin.......mase presentation die lah yang paling co***




Monday, December 20, 2010

teringat masa tutttt...........

berdiri : man, adam, abu, aku...
duduk : wan, lan, apiz
salam....

dari duduk saje, rase nak entry sesuatu lak.....exam sem nie susah sangat, emmm....kalau nak mantain pointer tu, entahle, susah nak cakap....harap2 dapatlah.....masa exam baru2 nie macam2 yang jadi, tapi aku bukan nak cerite mende yang buruk2 tapi mende nie cam menarik lak untuk dientrykan....tangkap gamba pakai helmet ramai2 lepas exam...hahahaha...cayalah membe2 aku nie, termasuklah aku....best jugak, mase bergambar tu, ade lak bas u yang lalu, penuh lak dengan awek2 kat dalam tu perhatikan kitorang yang senget2 nie....emmm, layan je la, bile lagi kan.....dah tinggal dalam kenangan je,....hope keluar result nanti, mesti pointer nak giler2 jugak.....good luck pade membe2 sume, nanti dah dapat pointer jangan lupe lak nak kongsi kegembiraan korang....daaa...





Tini pecahkan rekod???

salam bahagia...

tini, membe satu kos ngan aku dah pecahkan rekod dalam kelas kitorang bile die jadi orang pertama yang kahwin....selamat pengantin baru tini....selepas tini, menyusul lak ema....sory tini sebab tak dapat datang, jauh kot, lagipun aku pun sibuk ngan kenduri kak long aku...hahhahah, boleh tahan jugak husband die...pe2 pun, moge berbahagie, lepasnie kene pandai2 lah jage diri and bahagikan mase...ok lah, da tak de ape je nak cerite....aku bile lagi???....tungguuuuu....



nie le tini, yang lain2 membe satu kos gak.....



yang nie membe aku yang paling kecik, ema....ema kahwin bulan 12 nie jugak..tahniah2!!

Sunday, December 19, 2010

.....Selamat Pengatin Baru......KakLong KU....


salam...http://www.emocutez.com

tarikh 11 / 12 / 2010 adalah tarikh yang paling bersejarah dalam hidup aku, ape taknyer jadi tok kadi kepade kakak sulongku mase malam pernikahannye, aku adalah wali terhampir sebab bapak aku and datok aku dah takde....emmmm, wiso jugak sebab takut tak dapat nak buat...tapi dengan sokongan semue pihak terutama sekali keluarge aku, aku pun menguatkan semangat tok jadi tok kadi malam tu....Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya melansungkan majlis pernikahan kakakku malam tu....ishk, sedih jugak kan....aku sangat gembire + letih sesangat pada hari kejadian....ramai juge tetamu yang hadir termasuklah papa and mama kesayanganku....majlis berlansung dengan lancar, cuaca pun sungguh baik meskipun hari sebelum tu hujan sokmo....itu tandanya majlis persandingan tu diberi keberkatan dan rahmat......seperti lumrah kebiasaanya, sebelum and selepas kenduri sangat memenatkan kerana kerja-kerja yang dah memang ada mase kenduri...hahahah...penat giler.....tapi pe2 pun aku gembire cangat....tq pada sesape yang hadir.....akhirnye, aku nak ucapkan selamat pengantin baru and semoge berbahagie ke anak cucu and ke syurga kelak kepada kakaku yang tersayang...daaaaa....

ps : gambo tak sempat nak upload, tapi nanti aku akan uploadkan secepat mungkin...tungguuuu...

Saturday, December 4, 2010

ada apE deNgan pEnsel 2B???......

salam..

entry nie pendek je kot...juz nak kisah kan tentang seorang gadis dan pensel 2B dye...emmmm....bermula lah cerite di mana seorang llki nie nak ke medan peperangan ( exam le.. )....tibe je kat medan peperangan, senjate dye bawe tapi lupe nak bawak peluru....emmm....susah kot cerite nie...kalau berkias2 sangat, nanti de yang tak faham...camni la...nie cerite cam lucu gak la bagi aku...pe dye?? ha...tahu pun nak dengar kan....arie pertame aku exam jawab paper konsultasi...dibuatnye dah 10 minit exam berjalan aku tak stat2 lagi....dah 2 aku buat la muke selambe je,...soklan bahagian satu nie soklan objektif...kene gune pensel,...kat umah aku kompemkan de pensel je, sebatang pule tu...tapi aku lupe nak teok pensel 2 ok ke...sekali pensel 2 patah, n ink kt depan dye tak de lansung...kalau pensel tekan tak pe...nie pensel kayu..yang lagi memeluhkan aku waktu tu..aku tak de pengorek ( roomate aku
panggil camtu ).
....atau pengasah pensel....aku pun cuak n cuak gile...nak pinjam kt sape ea....ditakdirkan, membe aku yang gambo kat atas nie cam pasan lak aku gelabah, aku pun terus la pandang kat dye ngan muke seposen kali seposen,....aku minte la pengorek ...tapi dye bagi pensel...apa lagi, aku belasah la pensel dye cukup2...dengan tanpa membace soklan, aku boh tande je kertas OMR 2...tak tahu kenape, mungkin terharu sebab kite minte pengorek, dye terus bagi pensel 2B...
tq munie yer....http://www.emocutez.com

Friday, December 3, 2010

Lega......exAm dah abEs...

( tok....pinjam muke ea....atok ketawe nampak cam real la....)
http://www.emocutez.com salam kelegaan.....Alhamdulillah, exam pun dah abis arie nie....emmmm, entry nie juz nak beritahu yang aku dah abis exam....per yang menariknyer???....pe ea?, ntahla....tapi de sesuatu yang korang boleh belajar daripada entry kali ini...aku tibe2 jer rajin nak entry kan yang aku dah abis exam dalam blog...emmmm...cam pelik je kan,......pelik? pe yang pelik?....abis exam jadi rajin ngan blog...kalau macam tu, kalau tiap hari habis exam, tiap hari la aku post something dalam blog nie....hahahahha...bestnyer, dapat kerepek sekejap....hahaha...salah lak.....merepek la....puas hati aku....puas hati aku..( sambil ketawe sambil keluarkan kepale dari tingkap bilik ).......
jumpe lagi....http://www.emocutez.com

Monday, November 29, 2010

tips untuk ceria dan bersemangat semasa masuk dewan peperiksaan....





salam musim exam kepada sumer kengkawan blogger.....

hihihi....aku pasti minggu nie minggu yang paling ditunggu2 oleh sumer kgkawan aku....kenape ea???ntahla, kene la tanyer diorang...rasenyer x terlewat lagi untuk aku ucapkan selamat menduduki peperiksaan terutama untuk roomate aku...fuh! dasyat giler die study...ni mesti best student untuk sem nie....ape2 pun, sumer mesti mahukan kejayaan kan...sape yang tak mahu berjaye, oleh itu aku nak kongsi sedikit mende yang aku tahu untuk dipraktikankalau perlu oleh kengkawan sepanjang musim exam nie....kadang2, aku dapat rasekan yang kengkawan aku tak cerie je bile nak masok dewan or bilik exam...emmmm...nape eak??...banyak kemungkinannyer, salah satunyer mungkin lupe nak wish good murning kat pakwe or makwe pagi tadi atau risau mulut terlalu berbau coz lupe gosok gigi sebelom nak ke dewan exam....dan.....banyaklah kemungkinannyer....tapi pe2 pn, untuk mengelakkan rase tak ceria tu, kite kenela buat sesuatu yang buatkan kite cerie dan dapat tolong kengkawan lain cerie same....camne ea???...camni, dalam kite menghafal dan bace note....kowang cube la cari cerite2 lawak yang dirasekan bangang2 at mane2 and citer at kengkawan, lebih2 lagi sebelom masok dewan exam...emmmm....lepastu kowang ketawe la n ketawe dengan tahap yang sederhana2 jer... cukuplah dengan ketawe sesaat due dan tersenyum.....kalau kengkawan kowang tak tersenyum sebab citer lawak yang kowang citer tadi, mungkin diowang akan senyum sebab kebangangan korang coz buat lawak time nak masuk dewan exam....emmmm....kalau kowang nak lagi best.....buatla lawak sowang2 and ketawe la sowang2...hahhaha...best kan, mesti syok amek exam....ok lah....selamat maju jaya sume, pen exam kali nie buat betol2 taw n tok sume kengkawan dalam empati, kite boleh jadi insan yang cemerlang.....

salam sayang buat sumer....

Monday, November 8, 2010

LAB Kaunseling KELOMPOK......indah dalam kenangan...

dari kiri belakang : naza...pen...yus....ad....pidah....
dari kiri hadapan : ismail...ATAU.....Dr. Bazlan...apiz...adam...afiq...
salam..

bestnyer group LAB kali ni....sumer membe2 yang sporting giler...huhuhu...banyak ilmu yang dipelajari dalam makmal yang dikendalikan oleh Dr. Bazlan....terime kasih Dr. kerana banyak membimbing kami dalam usaha menjadi kaunselor yang cemerlang....kepada rakan2 seperjuangan yang lain, harap kite dapat memanfaatkan segala yang dipelajari dalam makmal kaunseling kelompok ini dengan sebaik mungkin....seronok bila teringatkan pengalaman menjalankan sesi kaunseling kelompok di SMK Sri Kandi, Teluk INtan...pengalaman yang luar biasa...baru tahu kan setting sekolah macam mane....dari pengalaman itu, rakan2 yang lain juga turut merasai bagaimana cabaran yang menanti di sekolah.....Selamat tinggal makmal kaunseling kelompok sesi 10/11.....gambar memang banyak tapi ada kat azza...nanti aku minte kat membe aku untuk tatapan pembaca ok...

ciPta seJaraH bAru???.......oscar rovers UPSI....



salam oscar rovers...

berite dari meja exco Latihan dan Program......baru-baru ini satu majlis bersejarah telah dicatatkan di UPSI iaitu Majlis tamat latihan dan Istiadat pengkalungan manik kayu kepada ahli KLKM UPSI yang telah berjaya dan diiktiraf sebagai penerima manik kayu.....wow!! hebat giler...TAHNIAH kepada semue....aku bile lagi??emmmm...biarlah dulu, mungkin rezeki aku akan datang....Majlis yang bersejarah ini dihadiri oleh Tuan Haji Syukor...Pesuruhjaya Latihan Negara, Persekutuan Pengakap Malaysia....aku dalam majlis ni memegang peranan sebagai ajk teknikal.....huh...Alhamdulillah, segalanye berjalan dengan lancar.....Sejarah baru telah dicipta, Tahniah kepada semue yang bertungkus lumus dalam menjayakan majlis ini.....

Pengakap.....dulu, kini dan selamanya.....






Sunday, November 7, 2010

seminar UM dan hari terbuka aidilfitri PERKAMA.........

salam kaunseling...

p/s: gambar tiada dalam simpanan....kalau ada pun yang nie je....untuk tidak menghampakan pembaca sumer ( itupun kalau ade pembaca ).....aku akan cube dapatkan gamba yang lebih menarik ok....

yang baju coklat tu dah berpunye....( sory mail aku terpakse mendedahkan sume ini )


seminar ni dah lama berlalu.....cume malas nak masok lam blog....tapi ari ni disebabkan aku belek2 lam laptop ni...terjumpe la gamba aku dengan kawan2 yang lain sedang sibuk menikmati makanan di UM sempena Hari Terbuka hari tu, aku pun rasa rajin nak menulis tentang pengalaman itu...emmmm....ni seminar pertama untuk semester ni aku join....dijalankan selepas hari raya puase...best!!yang pergi satu bas terdiri daripada pelajar kaunseling UPSI.....pada permulaan seminar, ucaptama diberikan oleh Prof. Dr. Suriadi Salim...selepas itu diikuti dengan pembentangan kertas kerja oleh pelajar kaunseling.....aku sangat tertarik dengan satu pembentangan kertas kerja berkaitan dengan keperluan kaunseling bagi orang OKU....emmmm..bagaimana ye?memang tiada lagi pakar yang betul2 mahir dalam bidang ini....cadangan pembentang supaya diwujudkan satu subjek berkaitan kaunseling yang melibatkan OKU....forum pula berjalan dengan rancak...sangat menarik dengan tema "Kaunselor cemerlang Menjana Transformasi Masyarakat"....hangat dan hangat...pada sebelah petangnya pula, masa yang dinanti2kan telah pun tiba...apa lagi balun la bersama2...hahahahha...seronok, kalau bab makan memang seronok....seminar seperti banyak membantu mahasiswa bagi meningkatkan jalinan ukwah yang ada dan yang paling penting meningkatkan keprofesionalan kaunseling itu sendiri.......bye....

UUM - UPSI....bagai tembikai di belah dua....

di dalam dewan ( bilik seminar tingkat 4 perpustakaan )


urusetie menyambut rakan kite dengan penuh kemesraan
( lihat pen cenyum sampai kt telinge lagi 2...ushe lagi pen...)



ataullah....faris....dan NIk UUM......( hebat...hebat....wow....hebat...)

salam sejahtera...berita lapuk dari meja berita...hihhih...cerita ni agak lame jugak...tapi sekarang masih teringat di kepale fikiran ni....beberapa minggu yang lepas.....mahasiswa Kaunseling daripada UUM telah menyinggahkan diri mereka di bumi bertuah tanjong malim....mana lagi kalau bukan Universiti kebangaan kite ni....UPSI.....mereka dalam membawa misi untuk melancarkan kempen JAUHI ZINA 1 MALAYSIA.....program ini dijalankan dengan kerjasama beberapa universiti yang lain termasuklah UPSI sendiri....walaupun setengah hari tetapi aktviti yang dijalankan sangat menarik disamping mahasiswa yang berada dalam satu perut ibu ini berkenalan di antara satu dengan yang lain...boleh tukar2 maklumat, nota2, no tel dan sebagainya.....antara aktiviti yang menarik minat aku untuk diceritakan ialah forum dan perkongsian ilmu art terapi....wow!! sangat menarik....di sebelah petang pula aku dan rakan2 menjalankan sedikit aktiviti yang tidak kurang menariknya dengan tujuan untuk merapat hubungan di antara mahasiswa kedua-due buah universiti ini....bak kata pepatah, dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung ( cam xsesuai je pepatah nie )...tapi xmengapa yang penting memang budak2 kaunseling 'sporting' giler....ops...boleh kot gune perkataan 2....akhirnya, delagasi ini berangkat pulang menjelang maghrib....terime kasih semue....anak beruk makan cili, lain kali datangla lagi.......memory yang sungguh indah untuk dikenang....

p/s : gambar tak banyak dalm simpanan....ni pun men ambil kt fb membe...emm, nnti aku akan cube cari lagi banyak gamba mengenai program ni.....: )