kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Saturday, December 31, 2011

penghujung tahun 2011...


salam...

baru balik daripada sg. samak, g berkelah sambil bbq ngan kengkawan pencak silat....huyoouuu, giler punye hebat, wat bakar2 dalam hujan...tapi tu la yang uniknye aku nyer membe nie, haty kering and memg kering giler larh korang....Sementare tunggu aku nyer blik air kosong sbb skg ngah tggu giliran mandi, kegkawan mybe mndi agak lame sbb mandi *&~/**....itu aku tak kisah sangt, yang aku kisahnyer nak entry something b4 tahun 2011 nie abis...hahahaha....tak mo nak tulih penjang2 sebb klu sempat sblom tgh malam aku entry lagi per2 citer yang aku ase rajin nak tulih.....












p/s: tunggu kemunculan gamba2 yang menarik di penghujung 2011 ini....

Saturday, December 24, 2011

hari terakhirku.....


salam..

baru je lepas siap xcemen refleksi....conok tapi aku ngah beremosi skrg...xpe2, aku yakin aku boleh...semalam tepat jam 10 malam lebih kurang dan tarikh 23 hb adalah secara rasmi kelas terakhir aku dalam aku menuntut ijazah sarjana muda at UPSi...wow, sedeyhnye...cam sekejap je kan...Alhamdulillah, aku dah sampai cny upenyer....itu je la nak update pon...emosi tak stabil...sape yang leyh bantu...kol aku k....tq...

Sunday, December 18, 2011

ApEs's...

salam..

borink2 and tak dapat nak titow....pe taknye pkene nescape koww roomate aku tadi...pe2 pn ok gak la bab dapat fokus teok movie...best gak citernyer, aku pn tak tahu bile filem nie kuar, baru ke lame tapi mengisahkan cerite sal somebody wat xperimen ke atas cipanzeess...betol ke ejaannyer camtu,...on je la kan, y penting bunyinye same...huhhuhuhu....memang menarik citer nie, sepanjang citer banyak gak la aku membebel sowng sal jalan citer dye sebab pnoh dengan saspencioussan....name watak utama cipan-zi tu CEASER.....dye anak kepada eksperimen cipanzi betina and mati kene tembak mase ngah mengganas sebab cam nak protect anak dye.....lepas tu mula la citer yang penuh dramastistik giler tu....

aku syorkan korang supaye jangan tengok citer nie sebab de part2 yang bahaye untuk korang yang agak lemah tenaga batin and suke menjimatkan tenaga elektrik di rumah.....kalau korang cam kurang open pun jangan nak gatal2 tengok citer nie ( tp an cam rugi lak kalau tak tengok )....


pengajaran yang aku dapat ialah bakat kepimpinan, perghh...dah masok bimbingan kelompok lak...hahaha...and mcam2 lagi la...korang leyh pk sendiri la pe pengajarannye....

Wednesday, December 14, 2011

MOdul For yOu...

salam...

aku dah baring2, tak leyh gak lelap mate nie...nape ea, aku pun tak taw....roomate aku ngah teok boboboy, cam best je an...tapi itew xnak fokus sal tu...aku teringat at kengkawan y request tok aku entry modul....agak malas la skrg nie, tapi aku juz nak syor kan satu buku tulisan my lect2 pade korang....buku nie de due siri, memang bergune and bermanfaat kpd guru2 at sekolah....at organisasi mane2 pn leyh gune sbb modul nie universial tok digunaka.....jeng2...

siri 2 = RM 22.00

siri 1 = RM 40.00

aku suggest at korang nie, sebb aku dah de buku nie....kalau korang cakap mahal, agak tak patot la sebab harge buku nie memang berpatutan...sumer manual and prosedur tok jalankan modul sgt mudah difahami....kalau korang nak leyh je hubungi aku, t aku dapatkan tok korang....ok, tu je....t update lagi...

Berketul-ketul??

salam..

entry tgh2 malam nie, agak merepek ckit...aku pn tak taw nak wat per,...letih ckit bab baru je pas ciapkan tesis bab 4....nangis gak la, tapi tq pade sume yang menolong, especially my frens at uum...jadi fes mentor aku lam Spss....ok2, terus ke tajuk entry nie....de yang penah tanye aku, pompuan nie suke ke lelaki y badan ketol2...nak taw pe aku jawab, aku jawab simple and available...nape ko tnye aku, g la tnye pompuan, aku kan lelaki....lepas tu, de la singgah satu due luku atas kepale membe aku tu kerane kebengongannye...


gamba nie tak de mngena ngan citer nie....sory bro, juz nak popularkn lu je....encem pe?


nak di jadikan citer, membe aku nie rajin la g gym at cny....fuh!!..dlu bdan cam pe ntah, skrg dah jadi cam salman khan ko...dasyat la, lepas tu dye leyh kate dah jadi sumber inspirasi aku la...pe lagi niat nak main gym nie, makin tinggi...lebih2 lagi bile jejalan at blog membe silat aku at ukm...dye pn cam ngah giat ber'gym'....pe lagi, aku pn hangat2 taik ayam la.....jap je smangatnye, lepas tu...hampeh, ke laut jugak...hahahaha...bukan pe, bayangkan, dahle men gym lepas tu boleh ke due minggu ckit2 bdan....tak patut2....jadi aku pun juz men2 je la ngan sume tu.....kdg2 kegkawan ajak jugak...aku pn ikot la, xsampai 5 minit, aku pn rest la dekat sejam then balik....ase2 kalau camtu leyh ketol2 tak bdan...hahahahha..kompem tak an....korang ase2 nape dak2 pompuan suke lelaki y badan ketul2...

Mengikut survey aku pade perempuan at somalia barat....

1. boleh protect dyorang - ye la kalau dah bdan pn cam the rock, sape le brani kaco awek dye...silap2 kene wrestling free2 jer an...and korang mesti fell selamat giler...

2. ne taw leyh jadi popular...haaa, nie mybe la, kalau dah badan ketol2 nie, agak2 leyh jadi pelakon tak....tibe2 je, david teo nampak gambar pakwe korang lam fb and offer jadi pelakon..perhhhgg, xke korang jadi popular lam sekelip mate...

3. jimatkan kos....ni myb gak, law la tbe2 je korang memerlukan tnage kerje on d spot sbb nak jimatkan kos...haaaaa, korang dah taw nak carik sape an....nak pindah rumah ke, tak perlu ramai org, nak basuh kain ke sbab mesin rosak, haaaa...lagi2...pe yang korang boleh manfaatkan lagi?

4. tak pakai baju pun tak pe....yang nie lagi tak tahan, pe taknye, klau la pompuan kuar ngan lelaki yang badan mantap giler, tak pakai baju pun tak pe...y tu leyh wat korang bangga and lubang idung leyh jadi kembang cam terowong karak.( terowong karak memang popular smpai pompuan somalia barat pn dah taw )...kalau lelaki kurus and keping...lu pk la sndiri..

yang camnie nak tak ??

ase2, pe lagi yang watkan korang suke at lelaki yang berketol2 nie....aku pn tak taw, tapi kalau aku g gak survey...mesti ramai yang cakap dyorang tak kisah yang penting faham and sayangkan dyorang...tol tak!....tepuk dade tanye la iman...ok, gua chow dlu...

Tuesday, December 13, 2011

Monday, December 12, 2011

Terbaikkk dari Ladang...

salam...

pe khaba sumer....hari nie sy akan tunjukkan care nak masak ikan gorang yer....haa, puan2 mule2 panaskan minyak...lepas tu goreng la ikan yang susah di siang tu...lepastu, ikot suke aty nak wat masak camne....ikan separuh masak ke, ikan lebih masak ke, ikan masak garing ke or mcam2 lagi...and lepas tu ciap...tu sja untuk resepi masak2 hari nie k...

wahhh, aku dah stat jadi chef lak kan....serbeboleh ko..

ok2, hari nie aku pnat giler, stat dari semalm la sebenarnye, fes skali aku nak citer yang pe aku dah wat due hari nie....

http://www.emocutez.com

sabtu, de bengkel isu2 kaunseling stat kol 8 sampai kol 1 lebih kurang, pade mase yang same aku dijemput jadi juri tok satu pertandingan ikatan tok pengurusan ko-...giler kot, pertandingan tu stat jam 8 sampai kol 10...aiyoook, dah bertindih lak, kebetulan lak, bengkel at bilik sebelah, pertandiangan tu kat bilik sebelah, bagoslah cgt, pe2 pn dapat stlle ngan bek....lepas bengkel aku pn teros g gym sebb jadi wasit/juri/teknikal man tok game silat kat cny....wow, berpinau kot mate nie, stat game lebih kurang jam2 hingge 6 ptg,...then dapat panggilan hangat dari my frens soh cepat g umah lect sebb de meeting malam akad nikah anaknye....huih, berlari aku, sampai2 je trus meeting and abis lam kol 7....balik stnby tok jadi pengerusi majlis malam akad nikah tu....jadi orang agak penting jgak la...stat lepas insyak, abis lak lam kol 11...balik umah terus tidow sbb sok full day nak kene tolong jadi protokol at kenduri kawin lak...perghhh, de protokol man tuee....hari nie memang penat giler2, tapi paling sweet is usher pengantin sampai at atas pentas...huhuhuh, nampak nooo ketokohan meng'usher' org an....balik2 je lam kol 6, mmg letih tol...and malam td titow awal...
bile2 terbangon je tgh2 pagi nie,..teringat blog i, huhuhu....tu je la nak citer kot,....membe bloger sume, seyes aku mmg pnat giler......tpi janji aku update blog an...de y reques an....hahahaha..

http://www.emocutez.com
p/s : gambo2 still xdok lagi, t dah de aku upsload eak...

Friday, December 9, 2011

Naruto is back....

salam..

lame tak update blog,..pdhal baru je 2 hari lepas an,....kire lame la gak dari sehari uhuhuh...ok2, tajuk cam tak boleh terime oleh dewan bahasa somalia sebb yang aku nak citer nie tak de kaitan pon dengan tue sume...jap2...de kaitan-de kaitan....tak lah agak baru, boleh kate citer nie lame and hampir dilupakan oleh masyarakat skrg..pe kaitan, aku pn tak pasti....citenyer camni, aku de la melarikan diri ke Johor jap, membawa hati yang duke lagi lara...,sobab apo?..eh masuk slank ngori lak...de la sebabnyer, tapi bio aku ngn kutu2 kat kepale aku je taw...de kutu ker??...pliz jgn salah faham, aku nie tak pnah de kutu taw...kalau dyowg singgah jap2 picnic tu bese la...

ok2...smbg citer, aku lepak la tak sampai due hari kat sane...best, dapt tenangkan pikiran and kenal sebuah family y epening...huhuhu, rosak bahase aku....syok2,...tq pade my roomate coz owez care bout me...tq gak at makcik sbb spoting abis...akak2 amin and their bf, sempoiiii....malas nak citer banyak, sape2 y de keje nak upah at aku, silakan...aku ngah cari keje kosong nie...tibe2 lak masuk iklan kan.....

akak amin kawin..nie kat kenduri seblah lelaki...korang jagn salah tengok lak ea, yang pengantin pakai baju putih not kuning....rmai tanye so aku impom awal2 coz cam awek mude an...cayalah mak cik..


yang nie baru kene ngan tajuk....de cam naruto tak??....

Thursday, December 8, 2011

Aku di lamar...


salam...

ishk, camne ea, aku nak tolak ke tak nie....citer dye camni, mase aku trainning silat rini, tetibe je de org kol aku cakap yang dye nak aku jadi pelakon...perghhh, aku cam tak caye la, camne lak dye dapat no tel aku an...tetibe je soh aku jadi watak yang agak besar la lam drama dye...huhuhu...aku pun glabah la, nak jawab ye t, ntah aku kene extend sem sebb jadual kompem padat kan...ishk2, camni nak buat...aku pn cam guro2 le ngan org tu...ne la taw kegkawan aku ke yang wat hal....so, pe keseduhannye....korang rase2...k kat bawah nie aku de la bagi klu ckit pe yang akan jadi lepas tu..

a. memang dari company btol nak amek aku berlakon tapi aku reject la sbb masih stdy
b. sebenarnye kegkawan aku y lame x contact aku and tuka nom fon, then main2 lak tu, sore exactly cam David teo ko nak taw...perghh, klau la btol

dah taw ke jawapanye...

k2, lepas tu kitorg sembang2 la sal life....teringt lak sal jembori ri2...pe lagi aku citer abis2 yang aku g jembori tu....dye mmg nak g tapi tak dapat, ntah pe sbb, aku pn dah lupe....best giler ko g sane, kem nie 4 tahun sekali taw, kalau nak rase lagi kene la tggu aku dh de anak sorang...ye ek, perlu ke cakap camtu....ntah....

aku nak citer la ckit, jembori malaysia nie wat kat terengganu, name tempat telaga batin, tak silap lah....tariknyer lam bulan november lepas la...baru je lagi...b4 nie or lebih spesifik lagi aku pnah la g gak jembori 4 tahun lepas kat ngri sembilan...kali nie mmg banyak la perbezaannye....antarenye

1. aku g kali nie mase aku dah beso...kompem la kan, tak kan makin mude lak..
2. aku banyak kene kuar duit, bab dulu ikot skul, myb skul support ckit,...kli nie sdn. bhd and mmg ngah xde duit...
3. kali nie aku jadi petugas and bukan peserte...
4. kali nie wat kt terngganu and bukan kat ngri sembilan...nak masuk jugak ke?

Alhamdulillah, hajat nak pergi dah tercapai, sume dah jadi kenangan yang tak dapt dilupekan..at bawah nie de la ckit nak show what happen kat sane....





p/s ; line internet xbape ok, dpt upload ckit gambar jer...len kli je la...

Wednesday, December 7, 2011

doubtful vs trust....

salam...

ase malas nak update blog skrg agak memuncak sbb ngan xcemen yg terlalu byk and plus ngan susahnyer lagi.....aduyaiii, kekuatan y luar biase je leyh wat aku mampu tok teruskn dugaan nie...yakinlah bahawe aku mampu...sal tajuk entry ni lak..nie la yang berlaku kat aku sekrg nie, perghhh...susahnye aku nak lawan perasaan tu....hait, wacaaaaa...kalau de yang berfikiran luar biase mesti nak buruk sngke kat aku an....nie bukan sal agama la....Alhamdulillah, hidup dan matiku hanya untuk Islam shaja...nie soal hubungan ngan manusia la...huish, sedeyh la...susah nak wujudkan kepercayaan tu balik sama ngan mase fes2 kepercayaan tu ade bile kepercayaan tu dah goyah...ishk, why2 aku cmnie....

nie saje nak luahkan perasaan aku kat cny, 4 im4mencen, aku nia takde fb and cam malas je nak wat fb...nape ea, ntahle aku pn tak tawu, nak cakap banyak kebaikan...ha a, ye la....klu cakap sal keburukan lak, fuuhhhh....ntah2, no komen, t ramai lak yang wat group anti orang xde fb...huhuhu, xde lagi kot kan....bayk la yang aku teok kegkawan yang frust or de maslah post lam fb ( bukan fb aku, sbb terg2 tadi aku dah cakap aku xde fb )....nape ea??...mgkin korang de motif buat demikian rupe.....aku de la terpk kenape korang wat camtu....( nie cam dah lari tajuk lak kn )....

Antara kenape dak2 y ade fb suke post2 sal dyorang frust or ckit aty at wall lam fb..
( jangan marah taw...)


1. sebb takde kedit nak msj kat sumer orang....xkan nak msj sorang2 kan, kalau kawan lam fb pn dah 5000 org plus ngan mmbe lam fon, ase2 abis gak le beratus2 ringgit nak msj sbb nak cakap sal korang ngah frust kan..

2. sbb kat fb nie de function tok post kat wall, kalau de leyh post suare korang tengah menangis kat wall, mesti korang tak tulis kan...korang mesti klik je button tok record suare...baru la real sedeyhnyer tu...

3. mestila post korang y frust kan...xkan nak post kengkawan kite y frust lak kat fb kite....aduyaaiii.....lagi2 post sal kucing kite ker y sembelit and frust menonggeng at dapur...

4 nak menarik perhatian org lain supaye cube tenangkan korang...lagi2 kalau tibe2 yang komen kat wall korg tu tnye sal frust korang tu artis terkenal cam justien baber ke, shah rukh khan ke, cristiono ronaldo ke....huhuhuh, kalau dato' Fadzilah kamsah kan, laginyer la, dapatlah motivasi free2 kan....

5. korg saje je nak tengok respon kengkawan korang...lagi2 y masih lom de calon...haaa, mase nie, korang leyh teok ne yang komen2 byk2 kat post tu...and korang leyh wat analisis lepas beberape kali post sal frust, adekah org yang same masih mengkomen post anda itu....kalau y lagi best tu, ciap dyorang wat lagu lg tok korang...mesti teruje giler an...

6. korang tak tawu nak post ape....slu nyer kalau korang post sal mende epy2 or life korang, wall paper korang tu jarang dapt komen...and korang dah borink sebb asik teok korangnyer post je yang penuh kat wall tu....aduyaiii, kalau korang post sal frust banyak ckit y komen and tulih pnjang2 lak tu....bile korg teok je komen sampi puluh2 tu wat korang tersenyum and ilang la frust tu.....bagos cgt la tu...

7. niat baik supye orang lain dapat pengajaran...y ni ok ckit kot...ye la, ne la taw mase korg post at wall sal frust and ckit aty tu....korang tulih skli camne langkah mengatasi maslah korang tu and plus ngan nasihat2 bergune....perhhgg, bagus tu, anda dah jadi cam penasihat lak kat lam fb, ramai y akan terhutang budi dengn korg sebb korang ingt an at dyorang sal frust yang berlaku....
cantiiiikkkk...

8. nak menang anugerah.....nape lak??...ye la, korang mesti sdg berfikir fb akan bg anugerah pade siape y paling berjaye mengharungi dugaan kehidupan kan...tup2 sampai je hadiah kat rumah cam y korang impikan....kereta bmw ker, or duit berjuta ringgit ke, or artis idaman korang ke....xpon korang impikan calon suami y hencem and cam artis...datg melamar korang sebb kononnyer korang adalah insan y paling tabah lam dunie nie....

9. suke suki nak pnuhkan notification fb kegkawan y lain....ye ke, leyh ke camtu, leyh kot kan...aku pn tak taw fb nie camne...korg myb sje je nak ingtkan kgkawan y korg tu hidup lagi...lagi2 pade kgkawan y de hutang ngan korang...leyh ke wat2 tak ingat at korang2..bile korang wat cite sdeyh2 mesti dyorg ase bersalah n cepat bayr hutang tu...camne, de kan korng terpk nak wat camtu....

and sebagainye...

aku nie bukn le pandai cagt pn nak cakap sal fb nie, sbb aku pn xde...aku juz tulih pe yang aku rase je.....fb nie kan kdg2 leyh wat kite ragu2 pade seseorang...lagi2 dalam hubungan, aku dah jumpe ramai membe aku y tibe de prob sal hubungan sebb fb, xkire la ngan kawan ke, keluarge ke, or sape2 jer....ishk, kene la aty2 kan dengan sumer nie....nie soal kepercayaan, kdg2 perktaan yang korng post tu tak manggambarkan pun pe yang orng lain pk....pkran orng, leyh pk mende tu ke arah negetif or positif....bile dah jadi camtu, timbul la keraguan dalam hati....bermulalah kerja Syaitan atau musuh utama umat islam nie jadi mudah untuk gode2 or hasut kite jadi berpecah belah dan saling tak percaye.....

nie juz luahan hati aku and pandangan aku yang tak brape nie....sory la kalau2 de ya terase tapi kalau korang nak pk kan pn, sila kan...xsalah kot nak berpk...salam sayang tok sume....

Tuesday, November 29, 2011

liverpool fan ke skewl wat thesis....

albert, phylo, jeny, aku la

salam..

saje je nak citer y aku nie penyokong liverpool..
cmne leyh minat team nie..
ntah aku pn tak taw, lhir3 je, aku dah minat...
hahahahahaha..
ok, kali nie aku nak citer yang aku ke skewl baru2 nie tok siapkan thesis...
bukan aku sowng je taw..
aku g ngan mmbe aku...
nak taw tak, de jugak membe y sokong same team dengan aku ikot aku...
bab tu tajuk entry nie cmnie..
fewiiitttt, liverpool, u can do it!!!...tibe2 jak...
tanz kat korang sebb sudi susahkan diri tok ikut aku...
xprience la, jadi cikgu jap...lagi2 korang y lom praktikum an...
y aku lak, Cikgu atau back to school..

p/s : pic banyak tapi not in my laptop....de kat albert, t aku p mntak kat dye...

nie student skewl y jawab inventory y aku bagi...fuh, letih...


tue aku ngah wat penerangan, kompiden jerk..

ke lumut plak.....jalan2 wat xcemen....

salam..

sambil jalan sambil wat xcemen..
lebih kurang camtu la..
nie xcemen berkaitan keluarge...
kene cari family and then kene wat pe yang lect mintak..
Alhamdulillah, family nie nice and sweet cgt...
abg and kak ipar lin, coursemate kitowg...
tak sampai sehari kat sane,..
tp dapatle jejalan jap...
best experience, g teluk batik and ceti lumut...
and paling best tempat paling banyak monyet...
nak tengok x???...





Monday, November 28, 2011

hinex terakhirku...

salam..

cite nie agak lame tapi bab tak sempat nak update.....
hinex??
msti tnye pe tu hinex...
panjang la tapi aku xplain ckit je la...
kem tok KLKM..
pstu mesti tanye lak pe tu KLKM an...
senang cite kem tok kelana y de at UNIVERSiti...
hahahaha...
best dan kenangan yang indah untuk aku....
tq kengkawan sbb jadikan lagi indah...
gamba nie ckit2 leyh gambar kan kenangan tue...