kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Saturday, July 21, 2012

Selamat Berpose sume....Ramadhan yang dinanti..

salam..


Alhamdulillah, awal ramadhan yang sangat di nantikan...tak sempat nak rindu dengan ramadhan yang lepas...sekejap je rasenye kan....Syukur, Tuhan masih mengizinkan aku tok teruskan hidup sehingge bertemu dengan ramdhan kali nie...berharap dan berdoa agar ramadhan kali nie menempatkan aku dalam golongan orang yang soleh dan sentiase dirahmati Allah....banyak sangat dosa yang dah aku buat sepanjang meninggalkan ramadhan yang lalu....Tuhan berkuasa atas tiap-tiap hati manusia...jike Allah  menghendaki kebaikan pada sesorang, maka ia tidak boleh di halang oleh mana-mana tangan sekalipun...oleh itu, sentiaselah memohon kebaikan daripada Allah untuk diri dan keluarge di dunia dan yang paling diinginkan kebaikan di akhirat....Tuhan ampunkan dosaku, dosa kedua ibubapaku, dosa guru2 ku, dosa2 keluargaku, dosa2 seluruh muslimin dan muslimat yang masih hidup dan yang telah meninggal dunie....Selamat menyambut bulan ramadhan....

Wednesday, July 18, 2012

Cinta itu fitrah...


Jαtuh cintα itu fitrαh..
Ingin bercintα itu fitrαh..
Ingin dicintαi itu fitrαh..
Jikα fitrαh itu dibαwα dengαn αlirαn yαng betul, iα muliα..
Jikα diαlir dengαn αlirαn yαng sαlαh, iα hinα.."
-[ Ustaz Azhar Idrus  ]


Salam..

rase penat sangat sebab hari ini bekerje dengan kaki yang sakit...Alhamdulillah,sentiase bersyukur dengan nikmat yang ada......istiqamah dengan itu.....hayati sungguh2 pesanan at atas...mesti anda akan rasa kemanisannya....so, hari ni nak upload gambar program at skul Sma Darul Naim....ALhamdulillah adik2 yang soleh and solehah...anda antara golongan yang terpilih untuk menikmati nikmat tersebut di sekolah itu, bekerjelah lebih keras untuk memperoleh kejayaan yer...

 agak sempoi...sesi taklimat selepas pendaftaran...

 amboii...fokusnye dik...nie time aku bercakap la nie..

 senyum2 dik, pasni taw la nak kene makan apew..huhuhuh..

 siap berbaris lagi nak tangkap gambo...

 ase2 ngah wat ape nie??

 antara aktiviti "bom bom" hari kedue...

bile dah kene "bom"...camni la jadinye....pencuci muke edisi terhad...

 refleksi daripada peserta....


 syoknye syelek krim muke at kawan....

terkejut koy....tibe2 de owg tangkap gambow..

p/s : xdapat nak upload sume gamboo..banyak bebenow...

Monday, July 16, 2012

SMA DARUL NAIM memang Best...

Salam...


Alhamdulillah, dapat keizinan dan kerajinan untuk update blog...dah lame rasenye tak menulis and mengentry something berkaitan life aku nie....banyak mende nak citer, tapi kali nie aku plih citer sal program yang aku kendalikan wif my fren kat kuala krau...sek nie memang best adik2 yang sporting....pertemuan yang memang dah di takdirkan, lagi satu aku ase agak tenang je dok skewl nie, pe taknye, tengok adik2 yang soleh and solehah....macam2 aktiviti and modul yang dijalankan...harap2 adik2 dapat 'setidak-tidaknye' sedikit daripada perkongsian ilmu kakak2 and abang4 kat sane....Segala nikmat yang diberikan gunakan dengan baik dan sentiase bersyukur ye adik....( nasihat tok aku jugak la nie )......penat sangat2....dah la abis pn da dekat kol 2, aku pun agak terkejar2 tok ngaja tuisyen kol 2.30....pe lagi, agak tergesa2 jugak la, nasib bek sempat....actualy, ase cam tak boleyh je tinggalkan adik2 at tuisyen...klu tak pergi kelas minggu tu, asik mimpi2 kan dyorang je....hahahaha....menarik tak....back to citer tadi, aku akan upload gamba2 yang menarik at dalam  blog nie time entry akan datang....gambar2 pn masih takde dalam simpanan...jumpe lagi...

Monday, July 2, 2012

Spain menang kerana??

salam..

yahoooo.....horeyyy.....spain menang oiii....salah satu yang wat aku epy sangat pagi tadi ialah aku takyah tunggu masa tambahan or sepakan penalti tok taw sape menang...semalam pun menahan mate je teok sampai abis sebab nak sokong team feveret aku tuh...aduyaiii, walaupun aku taw kompem menang tapi nak jugak teok samapi abis....so, kesimpulanya spain memang brutel..... de yang tanye, ko nie memang la, team menang ko sokong la...ish, tolong ckit k, dlu dyorang tak menang pown aku tetap sokong....aduyaiii, leyh ke soklan tu yang ditanyer....4 example, aku nye team feveret at EPL liverpool, xbape nak mnyerlah, tapi aku tetap jadi penyokong setie...so, tunggu je la musim depan....nak menjawab soklan title entry nie...spain menang kerana aku sokong spain....betul x??...mesti ramai tak pueh hati kan...so, fikir2 la sendiri, aku malas nak fikir.....