kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Monday, June 28, 2010

surauku banjir...

assalamualaikum w.b.t


apa pandang-pandang ha!!!....( pak din..hampir nama sebenar...turut menjoinkan diri semasa aktiviti pembersihan tersebut )

selamat pagi kpde sume pembace blogku...hihihih...ade ke yang tengok blog nie....klu takde...buat2 ade la...hihhihi...pagi ni aku nak bercerite tentang surau di kolejku yang mengalami banjir....huhuhuh...sebenarnye tak la satu surau banjir....de la kawasan tertentu dipenuhi air disebabkan paip ambil wuduk disebelah luar pecah....emmm...pe lagi kami bergotong royongla membuang air yang bertakung 2.....kt bawah ni de la gambar sesi gotong royong tu....sama-samalah menikmatinya...



pakdin setie menunggu sahabatnye walaupun perutnye dah berbunyi lagu TITANIC.......

Monday, June 21, 2010

kain sarung...oh...kain sarung....

salam

Pensyarah : Hafizan
Mahasiswa : Francis

berikut merupakan laporan bagi kelas memakai kain sarung yang dismpaikan oleh en.hafizan....cam buat laporan la pule..hihhi....kisahnyer bermule bila sowang kawan aku ni dapat hadiah daripada keluarge angkat sehelai kain sarung.....kerana terlalu terharu, die mulelah menuntut dengan seorang pensyarah tentang bagaimana nak memakai kain sarung.....berikut merupakan kaedah2 yang diajarkn.....kepada sesiape yang masih tidak dapat memakai kain sarung dengan betul....ikutilah langkah ini...


Langkah 1 : memerlukan seorang yang pakar dalam memakai kain sarung....




Langkah 2 : mengikut arahan dengan baik, sarungkan kain 2 dahulu.....dan pensyarah yang tegas...




Langkah 3 : lilit kain kebelakang dan hamparkannyer ke laut yang luas...




Langkah 4 : dan gulungla kain dari atas kebawah......cam roti gulung.....ok x??




selamat mencube.....

Sunday, June 20, 2010

selamat pengantin baru.....angah...

Assalamualaikum.....



aku ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada angah ( abang sedare ) kerana selamat melansungkan majlis perkahwinannye pada 6 jUn yang lalu....emmmm...msti ramai y tertnye bile teok gmba ni kn...sape lak yang jadi pengapit pengantin 2???iyela...muke cam ina naim....alaaaa...yang penah dikaitkan dengan mawi dlu...memang btol, ina la 2, sebenarnye pengntin perempuan ni kakak kepada Suhaimi, penyanyi nasyid 2.....sekarang dah bergerak solo dengan lagu2 yang begitu menginsafkan....emmmm.....suami isteri ni la yang jadi pengapit abg sedare aku ni mase majlis persndingan dyowng...hihihihi....moge bahagie hingge ke anak cucu yer......
p/s:suare Suhaimi memang mengancam la...teruskan berdakwah melalui nasyid yer...



Saturday, June 19, 2010

my MANTAN.....

salam ukhwah...

Hari ini terdetik nak cerite mengenai my mantan....mantan pe ea??
msti ramai yang tertanye2 bile bace tajuk entri kali ini....aku juz nak ucapkan time kasih kepada manatan yang banyak beri tunjuk ajar kepada aku spnjang aku berada dalam keluarge rexco LPS dan P&P.....emmmm...banyak perkare yang aku belajar dan banyak perkare gak yang aku temui dan kongsi ngan kengkawan....kenangan paling indah mase jadi adik beradik angkat kt pangkor tuk program baktisiswa....abang syuk nemenyer n memang owannyer sempoi, sempoi dan sempoi....huhuhhuh.....banyak lagi la nak citer sal abang syuk ni...tapi len kali je la....juz nak ucap time kasih je pade dyerrr.....daaaaa...jmpe lagiiii.....


ni gmba mase kt pangkor aritu....emmmm time nak blik n abang syuk nangis tanpa henti nasib bek aku mnte tok tangkap gamba....senyapla sekejap...pastu menangis balik tanpe henti......dye behenti pn bile mak angkat belikan dye aiskrim....huhhuhhhu..

Wednesday, June 16, 2010

perjuangan yang belum berakhir...



assalamualaikum w.b.t

hari ini aku rase rajin lak nak membawa diri ke dalam dunie blog aku yang tak seberapa ni...hari ini aku teringin nak cerite tentang perjuangan aku yang belum berakhir ni...aku seringkali berfikir yang aku harus kuat untuk menhadapi hari-hari yang mendatang ni....almaklumlah, makin hari makin mencabar....aku pun tak tahu sejauh mane kekuatan aku untuk aku meneruskan liku-liku hidup ni....ape2 pn terime kasih kat kawan-kawan aku yang beri sokongan yang kuata kpade aku....ape yang penting family mestila yang first kan....tapi bile dah dok jaoh ni yang paling dekat ngn kiter ni kengkawan kiter...sowie la bahase yang aku tulih kt dalam blog ni tak ikot hukum bm yang sebenarnye...tapi sekadar nak meluahkan rase ikot bhase aku sendiri...boleh ker??...boleh jer kot....

aku nak cerite mengenai kawan...penting ke kawan pade aku???...jawapannye sangat penting..emmmmm....kiter kan hidup bermasyarakat dan memerlukan antara satu dengan yang lain.....sepanjang aku hidup macam2 kawan dah aku jmper...yang ade mase kiter suker je memanng ramai....yang ade mase kiter suke dan duke sikit sangat...lagi2 klu kawan yang de mase kiter duker jer mase suker die tak de memang susah nak jmper laa....aku memerlukan seorang kawan yang setie untuk meneruskan perjuangan aku yang belum selesai...tapi ade ker??....mane ye???....sape yang mahu????...bukan mudah nak cari kawan yang betul2 bersifat demikian....

aku bukan terlalu mencari kesempurnaan dalam berkawan tetapi cukupla kalau mereke memahami sedikit tentang diri ini....aku ade satu cerite yang nak dikongsikan bersame...tentang kawan...kawan.....dan kawan....aku pernah dikhianati oleh kawan aku sendiri..aku tak tahu kat mane silapnyer....aku punyerlah setie mnerime mereke sebagai kawan yang aku sentiase sanjungi dan hormati.....bagi aku tak salah kalau aku berkorban sedikit untuk kawan2 aku...aku cuba memahami tentang perasaan dan cube menyelami hati mereka....tapi...bile aku ditimpe musibah...semuenyer lari....emmmm...de yang sampai taknak pandang dan tegor aku pun ade....emmmm...mgkin salah aku sebab aku tak faham mereke...tetapi salah aku ke untuk minte mereka memahami aku....emmmm...dalam dunie zaman sekarang bukan mudah nak jumpe kawan yang setie kan....kadangkala kite rase itulah kawan kite yang paling setie ngan kite...tapi tak kekal lame bile die dah jumpe de lagi kawan yang boleh bagi manfaat dan keuntungan bagi die....

sekarang aku bersyukur ade juge kawan2 aku yang memahami aku...time kasih...hope persahabatan kiter hingge ke akhirnye......bawah ni adela gamba kengkawan yang sempat aku masukkan...yang lain2 tak sempat nak masokkan...sory...tapi takpe...kawan2 yang tak de lam ni tetap de dalam hati aku yang biase2 je nie....huhuhuh.......

















kengkawan aku yang sengal dan giler2 cket lam BNK

Sunday, June 13, 2010

ada apa dengan semalam???

Salam ukhwah buat semue dan diriku yang dah lame tidak menge'post' ape2 di dalam blog yang aku sayangi ni....aku bersyukur kerane masih diberikan kekuatann untuk bernafas di bumi Allah ini....pejam celik pejam dan celik semule aku telah menjangkau usie yang tidaklah begitu tue tetapi diam tak diam aku dah pun menghabiskan 4 sem di uPsi.....banyak kenangan pahit & manis aku dah rase sepanjang bergelar mahasiswa nie...baru2 ni terlibat dengan mASum....Alhamdulillah, segala penat lelah ngan latihan yang boleh dikatakan teruk ( bg aku yang xslalu bersukan ), akhirnye membuahkan hasil....time kasih kak ayu n semue....ni le gmbo kitorang.....





ok la....aku nak gi makan jap....kalau aku rajin nnt...aku akan tulih balik pe yang aku nak tulih dalam nie k......
salam and Adios...