kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Saturday, April 16, 2011

hari KELUARGA blok kediaman.....


salam biro blok kediaman..

blok 1,2 & 3 baru2 nie berganding bahu dalam menjayakan satu aktiviti terakhir biro blok kediaman....ade cahaye dalam gelap...cam2 la kalau nak digambarkan aktivti 2...emmm...walaupun, nampak simple dengan perancangan yang biase jer...tetapi impak yang dirasai sangat menikam hati...terima kasih kepada adik2 yang bertungkus lumus dalam persiapan aktiviti nie...hari kejadian permulaannyer dah cukup baik, tapi apakan daya perancangan Allah melebihi dari segala-galanya...petang 2 hujan trun dan membantutkan ushe adik2 aku yang dah berkobar2 2...walaubagaimanapun, meke masih gembira apabila mendapat sokongan daripada rakan2 yang lain terutama jmk sendiri...terima kasih francis dan fizan...disusuli abu beberapa jam kemudian....ALhamdulillah, sekurang2nye Tuhan membuka hati kawan2 untuk turut membantu....aktivit berjalan dengan lancar....yang paling penting, tulang belakang kami iaitu MAK WAN....semangat memang semangat...ini FEst tiMe blok 2 dapat buat FAMILY DAY....hahahahha...gembiranyer aku....terime kasih juga kepada jmk2 yang memeriahkan keadaan semasa time makan petang 2.....ilya, syira and so on....wah2...EN. RAJA, PN. SAHARA juga turut serta.....Dukacita, ayahanda EN. GHAZ tak dapat join sebab lambat balik dari kampus...tapi pe2 pn semue bagi sokongan penuh....SYUKUR, Alhamdulillah...
tahniah kepada yang memenangi aktiviti sukaneka petang 2.....hamper besar beb, puas kot kekah ramai2..hahahaha...

perjumpaan terakhir bersama Rexco Blok 2....tq adik2 sebab buat yang terbaik untuk diri korang...

kem PRS 9 & 10 hb April.......


salam..

entry nie pendek jer....best giler Kem PRS baru2 nie...macam2 ilmu baru yang aq dapat lbih2 lagi mcam mane nak jadi insan yang matang dan bijak berfikir.....terime kasih kepada sumer kengkawan yang menyokong aq...untuk kem nie aq sebagai Pengarah Program....tak jalan program tanpa sokongan sumer pihak..terima kasih DR, Sdr. Kudree and Fasi2...aq sayang u all sumer...harap2 dapat kem ngan korang lagi....

sumer gamba memang aq takde...de lam prs ko nyer FB....t de mase aq download la...salam PRS..

Friday, April 8, 2011

RAIC '11


sambut hari jadi DR.....penasihat baru KASIH


terima kasih Dr. Bazlan.....banyak bagi nasihat dan tunjuk ajar

aku kene present MODUL...sebab aku dapat johan pertandingan mencipta modul...
last minit dapt tahu...present je la cmne2 pon...hihihii...

membe2 yang turut membantu presentation malam 2...tq...



rancang strategi sampai MAIL tertido...ape daaa...



team pauh vs team wonderpet
4-1

fenin2..pengarah program...apiz..


salam...

aku ngah dok dalam meeting nie....teringat lak program RaiC 2011 baru2 nie...Alhamdulillah, Persatuan Bimbingan & Kaunseling ( KASIH ) telah diizinkan untuk menjayakan program RaIC'11.....Research and INnovation Competition nie berobjektif nak melahirkan mahasiswa yang kreatif dan inovatif...de juge aktiviti sukan untuk merapatka ukhwah rakan2 dalam keluarga kaunseling...best...memang best....harap2 program ini dapat menjadi platform untuk semua pihak berusaha meningkatkan lagi kekuatan diri bagi menempuh kehidupan... Tahniah kepada sumer yang sanggup berkorban mase dan tenaga demi menjayakan program terakhir KASIH untuk semester ni...kalau nak berprogram lagi, kene tunggu semester depan la......Tahniah sumer!!!

nie la gambar yang sempat nak upload.....

Saturday, April 2, 2011

STAR.......pemimpin masa hadapan...

salam....

24-26 hb Mac baru2 ini, pihak KASIH telah mengendalikan satu kem MENGGILAP BINTANG yang pesertanya terdiri daripada pelajar2 Sekolah Tunku Abdul Rahman, IPOH....semua peserta lelaki dan sekolah ni memang semuenyer pelajar lelaki...Terima kasih Cikgu Izani sebab pilih UPSI sebagai destinasi menimba ilmu,...banyak la program yang mereka lalui dan sepenuhnya program ini dikendalikan ahli Persatuan BImbingan & KAunseling ( KASIH ) semester 2 dan 4....fasi2 yang mantap dan modul2 yang sangat menarik dapat memberikan pengalaman yang amat berguna kepada peserta untuk menjadi pemimpin di sekolah.....aku dan Presiden, Faris berpeluang untuk bersama mereka pada hari terakhir kerana minggu tersebut bertembung dengan bengkel INTERSHIP kami.....maaf tak dapat bersama sepanjang tige hari tapi kami sentiasa mendoakan program akan berjalan dengan lancar......Terima kasih kepada Fasi, Tahniah kepada CIkgu2 kerana berjaya membawa pelajar STAR menimba pengalaman disini.....buah strawbery buah laici, kalau free datangla lagi.....TAHNIAH SUMER....

ps: gamba will coming soon....

beNGkel InTERship....Boria & dikir....

time training dikir barat.......sungguh2 & semangat...


ade yang ternganga melihat bakat pendikir2 yang buat persembahan...

tahan sikit kak....memang banyak yang nak kene buat kat sekolah nanti...

team boria penang....roti canai satok....

Pak cik Amer sudah bersedia untuk berintership....

masuk dangdut sikit daaa...


salam....

25 & 26 Mac lepas telah diadakan bengkel INTERSHIP, perghhh....baru tahu banyak giler kerja nak kene buat waktu paktikum nanti....walaubagaimanapun, sahut semue tu sebagai cabaran baru....( angkat tangan, tepuk dada.....cakap : aku boleh buat, aku memang boleh buat dan aku akan terus boleh buat.....) Dr. Aziz yang ajor....msti boleh buat...hahahah...beberapa sl0t telah dikendalikan oleh Pensyarah2 yang mahir dan mendedahkan sebanyak2nyer ilmu berkaitan intership....yang palin seronoknyer mase bengkel 2 hari tu ialah ade boria dan dikir barat....fuhhh!!...dengan latihan yang kurang dan penglaman yang tak mendalam, aku berjaya menjayakan dikir barat bersame kengkawan malam 2...best giler...tq Puan Naza sebab bagi peluang.....harap semua dapt berINTERSHIP dengan baik......

Motivator oh...motivator...


salam MOTIVATOR..

18, 19 & 20 MAc 2011

best sangat bile dapat membloger blik, tapi entahle nak tulis panjang2 pn malas...juz nak citer mengenai program y aku wat ngan kengkawan, saper2 yang xmo bace takpe, teok la gambo jer...hahahah....MALAYSIAN MOTIVATOR INTERVERSITY COMPETITION SATU MALAYSIA... haaa..tula name programnyer and satu2nyer program yang diadakan di dunia nie, kalau de yang tak sokong, meh btaw negara mane yang de buat...hihihihi...cam riak la lak...takpe kan, skit2 je, nak bagi motivasi pada diri....selepas menjemput 22 IPTA, hanya 10 je yang berkelapangan untuk join....Alhamdulillah, banyak perkara belajar daripada program ini...terima kasih sumer....juara MMIC1M nie daripada UPSI, kedue-UMS dan ketige-UNISZA....Tahniah!!!tahniah kepada KASIH dan sumer yang bagi sokongan....

p/s: maap la ye, gambo peserta xde...tapi xmengapa, t aku cuba la cari bab aku pn xsimpan...cowie..



sempat lagi nak posing....baguih2

jalan2 at karnival KUO....lepaskan tencen la an...




uPNM pn tak terlepas menghantar wakil....power la bang...

peserta UNISZA...malam memperkenalkan diri....de lagi yang malu2...nak sorokkan dulu bakat yang ade...hihihih...


nie juaranyer....Pakcik Kudree...





antara penonton yang khusuk dengan penyampaian motivator....lebih2 lagi akma...


k..program dah selesai..jom konvoi blik kolej...joooooommm...