kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, March 21, 2014

penghujung...

assalamualaikum wbt

cer jawab salam dulu, gelojoh bebeno nak scroll mouse deme tu...baru habis kelas, lepak sat kat opis before balik umah....memang pening la blajo....ase macam nak berhenti pn ade jugak, tapi bak kate mak, laluan orang ni berbeza2, and semue laluan ade cabaran dye sendiri....xsemestinye benti blajo nie, laluan makin senang..ye dak, so hadapi la jalan yang dah dipilih nie dengan penuh ketaatan kepada PENCIPTA...

semakin di penghujung

kerje untuk kajian ni, pejam celik dah setahun dah pun berada dalam pasukan penyelidikan nie...rezeki ALLAH, dalam2 aku kesedihan dibuang oleh manusia, TUHAN bagi nikmat yang lain pula walaupun dalam jalan yang lain....

bile aku wat flashback la balik ape yang dah aku lalui sepanjang bekerje sebagai pembantu penyelidik nie, memang  banyak perkara baru buatkan aku lebih matang...lagi2 tentang kehidupan...macam2 ragam manusie, tak lain tak bukan untuk mengajar kite erti kesabaran...sabar...dan sabar....huhuhuu...sahabat2 lain semue dah ade perancangan masing2...yang akan kawen, dengan majlisnye...yang akan smbung phd dengan permohonannye....yang same macam aku, so pepaham je la...

31 hb

hari terakhir kontrak kerje bersame pasukan  nie, sedih nak meninggalkan semue...lepas nie semue akan jalani kehidupan masing2....harap2 dapat lagi berhubung, and still rase macam adik beradik2....kepada kengkawan semue, jage diri korang baik2....jangan lupe, dunie nie sekadar tempat bercucuk tanam, akhirat adalah tempat menuai...tak kire la ape yang anda buat, fikirkan ape yang anda hendak tuai di sane nanti...

bye2..


No comments: