kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Tuesday, August 9, 2011

cakap yang menyakitkan haty....

salam..

tepat jam kol 12 malam 8 hb 8, aku ase cam nak demam..pe lagi,aku telan le 2 biji penadOl aktip fasters,....huhhu...ngan harapan, demam yang da ase sepoi2 bahase nie tak datang...tapi, last melarat lak, dah dua hari demam yang agak teruk melanda imunisasi badan aku nie....bukan per, aku nie jenis susah nak sakit, bile dah sakit tu, fahm2 je la an....nie bermakne, aku akan menghadapi beberape hari pose dengan demam nier.....agak xselese, tapi pe an daye nie dah ketentuannyer....mungkin tuk menghapus dose2 aku yang silam...aku dah banyak buat dose, and setiap kali menyesal pasti aku 'ter'ulang semule...senang citer wat balik la....

bulan ramadhan yang mulia nie, harap2 dapatla mendidik aku jadi insan yang lebih baik daripada sebelumnyer....emmm, aku nak cube control segalenyer tentang aku yang leyh mendatang an dose....contohnyer, mulut dan hati....mulut selalu terlepas cakap mende2 yang xbagos, mean xmanfaatla...and satu lagi, selalunyer aper yang kiter cakap nie, xsemuenyer orang boleyh terime, kadang2 bagi kiter ayat tu xde la leyh singgung perasaan orang tapi bukan bagi orang sekeliling kiter....same la macam kiter bile jumpe orang yang mulut pn boleyh tahan an...mesti sakit aty jer....lagi2 kalau2 lawak bodoh dye...

ishk, lagi skit aty bile kiter jumpe orang, dye je yang betul...uih, dasyat doh...camne nak cakap, pe yang kiter buat, pe yang kiter cakap sumer mesti cam tak btul, yang btul dye...kiter jenis suke bergurau dengan orang...time kiter bergurau, bukan main la tegur macam mende tu kesalahan berat mandatori.....katenyer " ne leyh cam2, ne leyh camnie "...tapi time dye...fuh, ngan kiter2 pn kene kutuk...hahahha...hebat an...tapi2 pe2 pn bagos jugak bile jumpe pengalaman camnie...sebb nanti mesti kiter berjage2 dan cube menerime orang seadanyer....mungkin carenye cam2...yang baik kite jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan....

salam sayang untuk semue....

4 comments:

yang benar said...

salam..
sabar la ye..biase la..kt dunia ni mcm2 org ade..kuatkan hati..aja2 fighting..he3

psykonep said...

wksalam
tq amin...jge diri tw....

suhar said...

..Tu lah namanya kehidupan...kalau tak tentu x best nak hidup kalau semua benda yang sama kan..yang baik ambik sebagai teladan..yang x elok...takyah nak simpang atau belok...tengok pun jangan k..;)

psykonep said...

hihihi..yup warna warna kehidupan an kak ida....