kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, July 29, 2011

nak balik ke tidak???

http://www.emocutez.com
.....

aku tengah konfius
adakah aku perlu balik ke kampung
kenape yer...

aku de sebab yang kuat tak tok balik
tak jugak
tapi mesti penting
sebab my mom asked for it
mak cakap kalau boleyh

tapi aku ase penting giler
sebab mak yang minta tok aku balik
ishk....camne yer...
majlis nie mak kate aku mesti ade
eh tak de lah...mak kate kalau boleyh jer..

kene buat keputusan secepat mungkin
sebab kalau lambat nanti tak dapat balik dah
emmm...macam mane nie mak...
balik...tak balik...balik...tak balik...

tahniah MALAYSIA, cube lagi !!


salam...http://www.emocutez.com

setelah diobserve semalam, aku dengan rase pueh aty and lege yang teramat sangat pergilah menonton bola game antara malaysia vs singapore....huih semangat berkobar2 la gak nak tengok kebangkitan negara nie....alik2 dengan permainan yang agak pelik, x macam bese, aku agak kecewe dengan result ri semalam...ase cam nak menangis pun de...huhuhuhh...patriotik giler an...tapi ape an daye, blom sampai rezeki kiter lagi...yang penting game nie lebih mematang an kiter....lepas nie kene tengok vedio tu blik and buat reseeaarch ckit tok kebaikan mase depan team harimau malaya...

Tahniah sumer.....termasuklah aku sebagai penyokong setie...http://www.emocutez.com

Wednesday, July 27, 2011

Camne nak gambarkan yer ????

salam...

http://www.emocutez.com
memang susah nak gambarkan perasaan yang menghantui diri sekarang nie...entahle, camne eak....btol la kate orang , penantian tu satu penyeksaan, nak tunggu Dr. datang nie macam2 yang aku pk an seorang diri, huhuhuhuhu...persiapan dan ke'ready'an aku nak berhadapan dengan Dr. nie boleh kate lebih dan kurang 80% jer...ishk, macam2 tak siap lagi, tapi tak pe...cam2 lagi yang boleh dibaik pulih...bak kate Dr. yang penting perkembangan yang dinamika, sekurang2-kurangnyer starting ri 2 kosong jer, nie dah banyak yang ade at bilik kaunsleing nie....semoge aku berjaye....

Dr. xsampai2 lagi, mungkin beliau observe skul M. shah dulu kowt...jap2 aku g tepon membe...http://www.emocutez.com

Tuesday, July 26, 2011

anda STRESS ??

salam sayang buat sumer....



risalah pertama yang dikeluarkan oleh kaunselor pelatih berkaitan dengan mengurusan stress...teringat sebab mase tu pelajar tengah exam bulanan, ramai yang stress and tak tahu macamne nak release stress yang dihadapi....pe lagi aku ngan membe cari la alternatif wat risalah nie sambil promote diri sendiri...hahahaha....ok la nie kot, wat risalah pn macam tahun 60'an....de sentimental value...

jumpe lagi...

sekian...

stress kah aku???

salam..http://www.emocutez.com

esok hari aku nak kene observe ngan lect yang disayangi lagi digeruni...huhuhu...tak tahulah nak kate tengah stress ke tak...mcam stress tapi tindakan dan tingkahlaku tak cam stress, leyh jer dok lam program dengan fail tak tahu kemana...emmmm, bukan la tak buat terus catatan dan report tu...de la jugak, tapi tak cukup kemas.....

lagi satu, dengan masalah2 yang melande tak tentu mase nie watkan aku rimas....rimas and rimas nak berade at skul lame2...hahahahah...kenape ea??....http://www.emocutez.com



Mak...ayah....and sume, tolong doakan kejayaan aku tok hari esok....aku akan cube sedaye upaye untuk siapkan ape yang patot....and aku harap aku tak le gabra or cuak sgt...mgkin bagi kegkawan yang lain cam bese jer, tapi aku ase cam dah nak kene ribut taufan...hahahahah...pe yang direpek kan nie...sekadar nak meluahkan sesuatu......para pemblogger yang dihormati, marilah kite same2 memajukan diri kite seiring dengan peredaran mase.....

aku adalah aku yang tak akan mensie-siekan mase depan aku.....

sekian, wassalam...

Monday, July 25, 2011

80 kanak-kanak Tabika Kemas sertai khemah Pengakap Lebah


KUALA KRAU 24 Julai - Seramai 80 kanak-kanak taman bimbingan kanak-kanak (Tabika) Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) Dewan Undangan Negeri (DUN) Jengka menyertai Linkaktiviti mini perkhemahan prapelancaran Pengakap Lebah di sini, baru-baru ini.

Kanak-kanak terbabit berumur antara lima dan enam tahun yang diiringi 13 guru menjalankan pelbagai aktiviti di Kem Tengku Mahkota Bandar Tun Abdul Razak Jengka.

Penolong Pesuruhjaya Pengakap Jengka, Ahmad Ismail berkata, Pengakap Lebah merupakan pendedahan awal kepada kanak-kanak tabika dan prasekolah terhadap pergerakan pengakap.

''Antara aktiviti yang dijalankan adalah memasang khemah bersama guru, menikmati alam semulajadi di kawasan Kem Tengku Mahkota Jengka dan makan tengah hari di kawasan perkhemahan.

''Pengakap Lebah merupakan usaha Pesuruhjaya Pengakap Jengka mengembangkan lagi keahlian pengakap di semua peringkat,'' katanya kepada Utusan Malaysia di tapak perkhemahan Kem Tengku Mahkota di sini, baru-baru ini.

Ahmad yang juga Penyelia Kemas Jengka menjelaskan, pasukan Pengakap Lebah akan

menjadi perintis kepada penubuhan Unit Pengakap Lebah di bawah Persekutuan Pengakap Malaysia (PPM).

Menurutnya, ia merupakan langkah pertama kanak-kanak tabika Kemas sebelum mereka menyertai Pengakap Kanak-Kanak, Pengakap Muda seterusnya Pengakap Remaja.

Beliau berkata, penubuhan unit Pengakap Lebah mendapat sokongan daripada Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negara yang mahu PPM Jengka menjadi pelopor penubuhan Pengakap Lebah itu.

sumber : Utusan Malaysia Online

Saturday, July 16, 2011

citer sal MASUM lagi...

salam..

kali nie nak citer sal MAsum lagi.....kalau de yang bowsan, takpe, its normal.....tapi de ke yang bowsan sebab de ke yang tengok blog nie..hahahahah...nie, nak citer sal membe skul yang dah lame tak jumpe and terpisah sejak dari sekolah dlu...tibe2 jumpe mase masum, sebenarnye de gak jumpe skli ri2 mase open UKM...tapi tak sempat nak sembang...uihhh, kali nie dapatla sembang panjang ckit....dyorang nie memang sempai, team pengakap aku at skul dulu...emmmm, best giler keje ngan dyorang nie, dengan haty kering and kepale senget....memang dyorang paling sempoi at skul dlu...namenye semah and umi.....due2 dapat emas ketegori masing2 and due2 gak dari UiTM....tanzz a lot sebab still macam dlu dengan kiter...bukan ape, ade tu sesetengah membe yang dah berjaye dah berubah wajah, makin act lak tu...huhuhuhuh...memang kawan sejati katekan...k lah dlu, aku nak sambung keje lak, hari nie hari konsultasi pelajar dan ibubapa anjuran Unit bimbingan dan kaunseling sekolah...daripada pagi tadi dah de at skul, nie sambil2 rehat makan nasi lemak yang mak Ngah beli...aku pun gatal2 la nak update blog nie...ahhahahahah...teok la gamba2 at bawah nie, dah macam ambik medal at istana lak...salam..

sopie...lokman ( Bai )...asrah

bai....ajey ( injured bhagian tuuutttt mase game vs UUM )...sabo je la...

alhamdulillah..berkat latihan ala komando...akhirnye...

encem owt y dok ujung skli 2...

Monday, July 4, 2011

Hadiah Hari Guru.....




yang nie hadiah cawan....cantik an pembalut hadiah nie...

nie hadiah coklet...hihiihi...bestnyer...




salam....

kat sebelah nie de due orang student ngah teman aku wat entry terbaru nie...nak citer sal hadiah hari guru yang aku dapat 16 mei lepas...emmmm, walaupun baru seminggu berpraktikal tapi tak sangke banyak lak hadiah yang dapat...leyh tahan la, kalau nak bandingkan dengan partner praktikal aku nie...lagi banyak and besar2 hadiah dye dapat...huhuhuh...saje je nak kongsi sal hadiah ri guru nie....sebenarnye takde ape pun nak wat...baru je lepas bagi student jawab inventori....Alhamdulillah,....berhasil....