kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Monday, August 22, 2011

ade ape dengan hotel seri Malaysia....

kat depan pintu utama hotel....

selepas eating...

sebelum malantak...

terjumpe mambang kuning...and dye mntak kitowang tangkap gamba ngan dye...

buah tu pegang jer..tak beli pown....

salam....

Kaunselor pembimbing aku and utu....memang best and gempak giler....tq sebab belanje kitorang berbuke dekat hotel sri Malaysia Taiping.....sederhane and pnuh bermakne...sebelum tu pergi beli belah anak beranak ke TESCO....tercapai juge hajat nak makan same2 dalam group kaunseling SMKGS.....kak ida memang makan banyak, lepas tambah dan tambah lagi....lepas solat maghrib, kitoeang terus balik sebab de temujanji lain lak...huhuhuh...best + seronok + sedih...sebab dah nak berpisah dengan mike berdue nie....banyak kenangan manis and pahit.....semue akan terpahat dalam hati....

berbuke pose.....nikmat rezeki yang diberi....

antara anak-anak muridku....

sebahagian daripada anak2 yatim and fakir miskin yang join..

gelagat dalam bus sekolah...

kak ida, aku, makngah and utu


rezeki...rezeki.....kalau kiter bersyukur, Tuhan akan tambah lagi rezeki.....ALhamdulillah, 19 hb lepas aku and utu ke majlis berbuke pose di lake town sempena meraikan anak-anak yatim dan fakir2 miskin di tige buah sekolah....termasuklah SMKGS, seronok sebab dulu2 aku selalu g majlis macam nie mase kecik, almaklum ayah dah tak de stat umo 4 thn.....rezeki lagi tok berbuke di sponsor oleh orang lain.....sepanjang ramadhan tak kuar duit banyak sangat sebab berbuke and sahur dapat wat at masjid....best an....

rezeki....


Alhamdulillah, aku berjaye lalui observe by lect baru nie dengan tenang....dalam bulan ramadhan nie, banyak le perkare yang sebelum nie kite tak pernah terpikir pown jadi at aku...emmmm, redha dengan ape yang dah berlaku....rezeki yang dalam perut pun boleyh keluar balik an....memang dah ditakdirkan, bile satu pintu tertutup, mesti de sepuluh lagi pintu yang Tuhan buke an untuk kiter....Walaupun de beberape perkare semasa observe yang sepatutnye tak berlaku, akhirnye berlaku...kalau dah nak diuji, macam2 la dugaannyer...lepas 1, satu yang lain lak datang...tapi cam adik aku selalu pesan, dugaan yang datang nie sesuatu yang mampu kiter tanggung....

aku lebih memahami konsep redha dengan ketentuanNYA...semuenye de hikmah yang berlaku...beberapa kali teruji di bulan ramadhan nie...dan akhirnye aku yang dapat maanfaat besar....pe die???...biarlah aku dan diri aku yang mengetahuinyer....

dahle, saje meluahkan sesuatu yang terbuku dihati....INSYAALLAH, usahe di tambah dengan doa dan tawakal....de rezeki jue....

kalau nak usahe, kene la bersedia...

kuale kangsar...mai....mai....




salam..

lame tak update blog...bz dengan praktikalnyer kerje....

nak cerite, bebaru nie g jalan2 at kuale kangsar, sekali ngan buke pose kat umah koge angkat faris....emmm, sampai2 jer ujan...sib bek sempat g satu due tempat menarik lepas ujan 2....Alhamdulillah, syukur diberi keizinan untuk g jejalan ngan kengkawan....kalau nak citer, panjang cangat...cukuplah ngan btaw yang kitorang g jalan2 jer....huhhuhu......hope dapat menjejak an kaki at kole kangsar lagi....


Monday, August 15, 2011

duhai haty...


salam..

pe yang hendak diinginkan lagi duhai hati...Tuhan dah bagi nikmat sebaik-baiknye bagi kiter....tak ke ko bersyukur...kenape masih mahu meronta2 mahukan pe yang ko tak dapat...Tuhan tak bagi ko satu bende, tapi banyak bende lain yang ko untung....dengarlah duhai hati, jangan lah mengeluh jike ko tak dapat yang ko inginkan lagi...boleh jadi, Tuhan masih tidak memakbulkan doa ko, and boleh jadi de yang lebih baik Tuhan nak bagi selain daripada yang ko minte....

ishk, nape hati nie....jangan la ko bersedih, atau hibe....bukan tibe masenyer lagi...ko selalu tengok kelebihan dan nikmat yang orang lain dapat, yang kelebihan ko dapat daripada orang lain tu ko tak bersyukur...jadi lah hati yang bersyukur...YA ALLAH, jadikan hatiku ini hati hambaMU yang bersyukur..jauhilah aku dari sifat yang suke berputus ase...

kenape haty ko selalau gelisah melihat kelebihan orang, duhai haty kenape ko sering mengeluh bile lihat orang lain diberi nikmat yang tidak ko kecapi....ishk, jangan lah lalai dan leka....TUHAN maha Adil....bersi dan sucikanlah aty di bulan Ramadhan yang mulia ini...

Tuesday, August 9, 2011

Minggu KELIRU....

salam..

topik yang aku nak citer ialah mengenai keliru....keliru...dan terus keliru....

kelirunya aku sehingga sesuatu yang kekeliruan itu keliru hingga mengelirukan kekeliruan yang keliru itu........



bile keliru
pe yang patut kite buat

pe yang sepatutnye la kan....ok....aku akan try buat....aku yakin dan aku percaya sesungguhnya sesuatu yang keliru itu pasti tidak akan keliru akhirnya.


persimpangan damai....

air mengalir deruan sinis
menyapa hati yang keliru
tatkala rongga otak terbuka
menghembus dedaun fikiran nurani

aku dihimpit keresahan
yang bukan aku pinta
yang tidak aku duga
juga tidak aku sangka

selama ini aku sering terhenti
berdiri kaku sendiri
ruang dan waktu menuntut aku
memilih tanpa memberikan titi

banyaknya cabang jalan
berbeza kotak-kotak kehidupannya
arah jalan ini sering aku keliru
kerananya

tetapi damainya persimpangan ini
aku hirup rasa-rasa perit
aku lukis warna sayu
aku coret luasnya pandang

aliran darah ini mohon petunjuk
setiap langkah diiringi tanya
apakah hidup begini jua
ke akhirnya

leganyer haty.....


Alhamdulillah...aty dah mule rase lege....asenyer aku dah skit an aty seseorang and aku nak mntak maaaf dengann yang terase nie...aku kene buat pilihan jugak...mungkin pilihan aku nie menyakitkan...tapi pe kan daye...terima kasih sebab cube memahami....huhuhuh, tq Mak Ngah sebab sudi dengan cerite yang aku nak cerite tadi...dapat dah ketenangan balik...pe2 kite kene kembali kepada PENCIPTA kita...ALLAH, selamatkan lah aku daripada bencana akhir zaman ini, jadikanlah aku hambamu yang redha terhadap ketentuanmu....

cakap yang menyakitkan haty....

salam..

tepat jam kol 12 malam 8 hb 8, aku ase cam nak demam..pe lagi,aku telan le 2 biji penadOl aktip fasters,....huhhu...ngan harapan, demam yang da ase sepoi2 bahase nie tak datang...tapi, last melarat lak, dah dua hari demam yang agak teruk melanda imunisasi badan aku nie....bukan per, aku nie jenis susah nak sakit, bile dah sakit tu, fahm2 je la an....nie bermakne, aku akan menghadapi beberape hari pose dengan demam nier.....agak xselese, tapi pe an daye nie dah ketentuannyer....mungkin tuk menghapus dose2 aku yang silam...aku dah banyak buat dose, and setiap kali menyesal pasti aku 'ter'ulang semule...senang citer wat balik la....

bulan ramadhan yang mulia nie, harap2 dapatla mendidik aku jadi insan yang lebih baik daripada sebelumnyer....emmm, aku nak cube control segalenyer tentang aku yang leyh mendatang an dose....contohnyer, mulut dan hati....mulut selalu terlepas cakap mende2 yang xbagos, mean xmanfaatla...and satu lagi, selalunyer aper yang kiter cakap nie, xsemuenyer orang boleyh terime, kadang2 bagi kiter ayat tu xde la leyh singgung perasaan orang tapi bukan bagi orang sekeliling kiter....same la macam kiter bile jumpe orang yang mulut pn boleyh tahan an...mesti sakit aty jer....lagi2 kalau2 lawak bodoh dye...

ishk, lagi skit aty bile kiter jumpe orang, dye je yang betul...uih, dasyat doh...camne nak cakap, pe yang kiter buat, pe yang kiter cakap sumer mesti cam tak btul, yang btul dye...kiter jenis suke bergurau dengan orang...time kiter bergurau, bukan main la tegur macam mende tu kesalahan berat mandatori.....katenyer " ne leyh cam2, ne leyh camnie "...tapi time dye...fuh, ngan kiter2 pn kene kutuk...hahahha...hebat an...tapi2 pe2 pn bagos jugak bile jumpe pengalaman camnie...sebb nanti mesti kiter berjage2 dan cube menerime orang seadanyer....mungkin carenye cam2...yang baik kite jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan....

salam sayang untuk semue....

Tuesday, August 2, 2011

teringat kengkawan....windu at korang....

indahnyer bile de kengkawan....time kasih sumer sebab aku heppy cangat ngan kowang sumer.....

beginner...dalam wat banner and poster...


emm....nak luahkan la ckit ase dalam aty nie....aku dalam wat banner dan poster nie leyh kate beginner la...banyak mende yang aku tak tw gune.....photoshop dan Ai pn masih merangkak giler....tq pade housemate aku, tarmimie....sebab dye yang banyok ajor aku....nie pown tok pengetahuan, banner yang skul soh wat, aku gagahkan la jugak tok wat walaupun xbape nak pandai..hihihhihih...tapi takpe, kalu aku leyh try an buat, aku buat.....kalau tak, aku tak akan wat sebab wat pening pale aku jer...ahahhah..tapi pe2 pn nak share ngan kowang psl poster yang first2 aku wat bile sampai skul nie....meh la teok....

jom pi sekolah.....







salam...

ngah dok siapkan banner tok kempen jom p sekolah...memang xde idea nak wat camner...sape2 leyh bagi idea tolong la transfer at aku nyer kepale otak nie....buntu giler.....nie banner y xbape nak ciap nie....cube korang teok2 an, klu2 de idea nak bagi.....tq...

p/s : tuan punyer gamba, i mnte izin k, download lam google, x tw ownernyer sape....tanzz...

Monday, August 1, 2011

Ramadhan yang ku nanti sudah tiba....


salam..

selamat menyambut bulan Ramadhan sumer....semoge bulan ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelumnyer...