kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Monday, November 19, 2012

Bermula sekali lagi...

Assalamualaikum and a very good evening..

just arrived at home after 8 hours working at one place....
Alhamdulillah, makin hari makin faham keje yang hendak dibuat, walaupun masih merangkak, atlest boleh la...pernah buat kan cume kene mula semula....hidup memang tak akan berhenti belajar, sampai dalam kubur pun kene ajar macam mane nak jawab soalan malaikat nanti...ustaz dok bace talkin atas kubur tu kire mengajar la dik oii....perghh, ceramah dah aku petang2 nie...memang dah lame tak konsisten meng'update' blog nie....mgkin selepas nie, hobi menulis mende2 yang mengarut dan merepek tentang my life akan mendapat tempat di hati ni semula....ramai cakap yang bile kite gagal tu, mean tak berjaye lagi...betul ke??..mungkin jugak kan....pade kawan2 yang kat luar sane, yang bace my blog nie...aku de something to say to you all....klu gagal tak bermakne korang tak berjaye...mean, mungkin korang gagal tok capai matlamat yang korang dah tetapkan...tapi korang tahu tak, dalam kegagalan korang tu, ade banyak kejayaan yang korang dah kecapi berbanding kegagalan yang satu tu.....cer korang fikir jap sal korang leyh dikatekan

1. Berjaye bile korang dapat lalui pengalaman yang mematangkan korang
2. Berjaye bile korang semakin dekat dengan Tuhan, sebab lepas gagal mesti korang sentiase berdoa kan,..
3. Berjaye bile korang sedar banyak lagi yang korang kene perbaiki daripada korang tak sedar2 langsung and sentiase ditakuk yang lame...
4. Berjaye bile korang dapat jadikan kegagalan korang tu pengajaran kepada orang lain, secara tak langsung korang dah jadi cikgu secare tak sengaje..
5. Berjaye bile korang berjaya tambah koleksi kegagalan dalam hidup korang...and sepatutnye korang berjaye sedar jugak untung baiki diri...
6. Berjaya untuk kawal diri daripada menjadi gile, selalu kalau tak dapat kawal, paling kurang pun dah dok tg rambutan, kira berjaye la tu kalau tak jadi gile...
7. dan banyak lagi kejayaan yang aku rase korang leyh figure out from you all punye brain kan....


kesimpulannye, disebalik kegagalan juga ada kejayaan yang Tuhan dah selitkan sebagai pengajaran atau kekuatan pada kite untuk mengatasi kegagalan yang ditempuh....gagal sekali tak bermakne ko akan gagal selamenye kan...ayat ni pn dah biase dengar...aduyaaiii....so, berikan diri kekuatan untuk mencube sekali lagi dengan think positively....satu pintu tertutup, de 10 lagi jalan you can choose...betul tak, dont stuck your mind with one way that you always think juz that way can achieve your dream, then after that way was blocked...you will give up, and dont want try again with another way....betul ke tak ayat tu...those for who not understand in malay la...hahahahaha...thanks Allah, thanks Rasulullah, thanks mom and dad....salam...