kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Tuesday, November 20, 2012

Rancangan baik punyer...


salam and a very good evening...

ngah preapare untuk balik umah, jap lagi nak sweep out...huhuhu...baru dapat new job hari nie...kene create buku untuk show at TNCPI...Dr. minte aku untuk design, content dah de, cume aku tinggal nak pilih yang terbaik untuk masuk at dalam buku yang aku designkan later...hari nie dah wat pe ye,...banyak jugak kot selain study essay research Dr. and the geng...For you all information, now im working at Tanjung Malim or UPSI as RA..shortform for Research assistant...my head of this research is Prof. Madya Dr. Amir Hasan Dawi...he owez visit me at my RA office...mybe to observe what i do kot....sometimes, terkantoi ngah layan youtube....but have fun work with him...huhuhuhu, sometimes feel stress yow......actualy, on the paper, im juz working for only one month, but he says if i success show good performence...so, he will continue my contract...however...all that is rezeki from ALLAH rite,...dont worry about rezeki la kan...juz pray and workhard....
Sekarang kan, ade tanye kaba kawan2 and pe yang dyorang buat....ade yang sangat beruntung,..pe taknye, ade yang dah beli kereta sebab sekarang dah jadi lecturer kontrak kat salah sebuah ipts....jadi lecturer at kolej komunit pn ade, jadi business man and women pun ade...and yang paling ramai dah kahwin and buat rancangan nak kahwin....bila dok lepak ngan kawan2 yang lain pulak, ermm..mean kawan-kawan yang lebih kurang senasib dengan aku nie, xde la keje gaji lumayan sangat...keje melompat-lompat kesana sini...kejap-kejap ade keje, kejap-kejap merempat....aku ade pesanan kat korang...my best friend have say to me that dont wory bout rezeki coz ALLAH MAHA KAYA...he will owez give rezeki to all mahkluk but from many ways....rezeki not only as harta, kereta, kerja and etc ( owez use the word if not have idea kan )...rezeki is include rase bahagie, rase senang hati, ramai kawan, makan sikit pun leyh kenyang, hati tenang,....and ape lagi...yang korang rase korang tak pernah nampak tu adalah rezeki yang hari-hari kite dapat...ni pandangan aku la kan, so tak de yang salah or betul...juz opinion....Bile Tuhan bagi rezeki kat somebody tu berbentuk kerja and kite tengok rezeki dye mcam lebih je dari kite sebab gaji dyorang besar kan...tapi sedar tak sedar, mungkin Tuhan bagi kat kite rezeki dari segi mase yang banyak terluang untuk kite manfaatkan ke arah sesuatu yang lain..berbanding yang dah bekerja, dyorang mesti dah terikat sangat ngan keje and rezeki mase tu dah kurang...and banyak lagi lah contoh leyh bagi at korang...pengajaranya, thinking positively yang setiap orang Tuhan dah bagi rezeki yang banyak cume kite terikat sangat dengan believe system yang kite wat sendiri....believe system yang kite pegang bahawa rezeki tu mesti state untuk harta, kereta, rumah besar and ape2 lagi lah mengikut you all punye cite rase...believe system yang kite leyh rase rendah diri selalu and sentiase rase tak cukup....bukan nak cakap yang dah dapat keje tu tak bagos...tapi untuk yang tak dapat keje lagi and mybe ade keje tapi biase2 je....ape yang dah dapat, kene bersyukur sangat2 macam kite dah dapat lebih daripada yang kite nak...selalu dengar kan, sape yang sentiase bersyukur, Tuhan akan tambah and tambah lagi nikmat kepadanya...mungkin bukan nikmat harta and pangkat or kesenangan....tapi mungkin juge nikmat lebih memahami diri, dan sentiase dalam kebaikan....and mcam2 nikmat yang kite tak akan sangke daripada mana jalan ia akan datang...huhuhu..salam, jawab jangan tak jawab....

No comments: