kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Thursday, November 29, 2012

kurangkan kegelisahan...

 


salam..

apa jua yang di lakukan hari nie mulekan dengan bismillah ye..
bukan time nak makan or minom jer....amalkan bace bile buat apa2 dalam kehidupan...
dapat pahala dan keberkatan jugak...begitulah hendaknye...

berape ramai dah state kan bace bismillah mase makan or minom jer...

atau mase nak stat motor tapi moto tak leyh stat....lepas tu fikir "eh, nie mesti tak bace bismillah"
Lepas bace je, terus motor leyh stat....mase tu insafla sekejap and baru rase setiap mende nak buat tu eloklah bace bismillah dulu...

mungkin tak wajib bace bismillah...tapi kalau bace, dah la dapat pahale, InsyaAllah dapat keberkatan dan perlindungan dari Allah...bace bismillah nie wajib ke x??...wajib?xwajib?nape xwajib, aku bukan ustaz nak jawab....so, kene tanye pade yang pakar dengan hal nie...

persoalan kat sini bape ramai yang tahu khasiat bace bismillah nie
lagi-lagi pade setiap apa yang kita buat...contoh2nye, pasang lampu, menulis, mengira, menaip, buke pintu kereta, memasak, memotong bawang and sebagainye....haaaa, banyak kan contohnye...
nie nak nasihat kat aku yang selalu lalai and masih kurang buat pahala nie,...cube amalkan...

- hamba yang mengharap keampunan -

No comments: