kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Tuesday, April 23, 2013

kuning macam......

assalamualaikum w.b.t

epy besday to qaira and akil....
meriah, kecoh and tenang.....hari ahad lepas celebrate hari jadi adik beradik comeyh nie,...lame gak tak celebrate hari jadi kan...so, hepy la, sambil2 tu ingat kat fahrie yang ade di kampung...dah cerdik da dye, macam2 yang dye cube explore....moge fahrie jadi penyambung hajat ibu kamu nak belajar tinggi2 yer...ibu kamu bukan tak pandai, tapi ade satu ujian yang besar menimpe pakngah dan ibu kamu...pakngah kuat sebab pakngah lelaki sebab tu pakngah boleh belajar,...tetapi ibu kamu...berkorban untuk pakngah, pakngah boleh belajar, pakngah mengadu tak de laptop, ibu kamu yang belikan...nanti dah besar kamu kene belajar tinggi2, setinggi yang mungkin, bangge kan ibu kamu yer....back to the topic...kawasan umah qaira and akil ni kawasan bendang, tuah aku agaknye, semue padi dah dituai, kebetulan padi sebelah umah qaira lambat di tanam...so, bendang tu lamabtla nak dituai padinye...tenang and cantik je...sempat la tangkap gambar...hujung minggu yang sangat bermakne....tq pade yang sudi membawe...kek besday nie memang sedap....segan nak gi tambah je...huhuhuh...

 nier ngah tunggu bace doa selamat...lajunye budak nie, macam flasman pun ade jugak...ingat tak citer flashman??..

 tomeyhnye qaira...macam mak cik dye...

 mak qaira cube pujuk qaira bagi ucapan....(aku agak je la dalam aty qaira cakap dye mane pandai cakap lagi la)...huhuhuh

 akhirnye qaira tanpa segan silu memotong kek tanpa meniup lilin yang dinyalakan....cer tengok adik kat ujung tu...terkezutt giler dye dengan tindakan qaira...

 main bola kat sawah padi...

 sebelah sane tu bendang yang dimaksudkan...kuning je kan...

nampak noooo tak pandai tangkap gambar.....ne nampak padinye kalau jaoh2 camnie....terime la hakikat aku bukan orang seni....

~ nak datang sini lagi boleh...~

No comments: