kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Wednesday, October 9, 2013

saya sudah kalah..

Assalamualaikum w.b.t

jemput la ye jawab salam kat atas...thanks a lot kak Ogy yang selalu bawak nasi lemak untuk aku..(..bukan belanje taw, tapi masuk buku 555...sape ingat lagi buku nie..)..baru je lepas bekpes nasi lemak tanpe kerang...selalunye ade kerang, tapi kak Ogy cakap hari ni kerang habis awal sebab ade orang beli berbungkus4...banyak kan...eerkkk...sendawe and say Alhamdulillah....

semalam

balik kerje pun dah petang....sampai umah je terus salin baju and gerak pergi rumah sewe yang baru, kali ni sewe rumah agak jauh daripada Proton city....bukan agak la, tapi memang jauh....huhuhuhu, ape kan daye kan...hidup kene berjimat, rumah kene cari yang murah, yang boleh masak...and so on la...satu bilik jugak la aku dok basuh, daripada kipas kat atas syiling sampaila lantai bilik....huh!!..penat kot...ape2 pun bilik baru dah siap sedia untuk di enter kan barang2...mungkin hari nie kot, tak pun bile2 yang sesuai sebab tak sanggup dah nak bayar kolej yang agak mahal nie....(..sebenarnye nak mule kan suasane baru jugak..ase macam stuck je duduk kolej..hihihihihi...)

dekat

jam 9 jugak la siap mengemas, membasuh, mengelap dan mengemop...aku pun strait ke rumah,..ondway je, bunyi rantai moto memang mengerikan...(..greekkk...greekkk..)...itu tandenye mintak service la tu...aku pun ronde2 la cari mane2 kedai motor yang still open.....sib bek ade, risau jugak dengan kondisi motor yang tak sihat tu...(,..bile la nak sihat kan, tak cukup duit lagi nak sihatkan ko wahai my gf...)....sekali tukar minyak hitam and service la rantai ape yang patut....sekali time2 ngah tunggu uncle chinese tu buat ape yang patut...satu ayat keluar daripada mulut dye yang buatkan aku tergamam la sekejap..."saya sudah kalah...saya betul2 sudah kalah..."...kalah sebab ape eak...aku pun lost kejap, ape yang dye maksudkan...korang pun tak tahu kan kalau aku tak citer....dye kate dalam bisness...dye dah kalah dengan kedai2 yang ade kat sekeliling...dye kate lagi dye susah nak cari makan and tunggu kedai2 lain tutup barulah dye dapat customer...siannye kat uncle tu, tone suare dye kejap naik kejap turun...ye la kan dengan dunie macam sekarang nie...macam2 dah mahal, dye nak tanggung anak bini lagi...sabar la uncle ye,..aku pun fokus melayan luahan hati uncle tu, ye la kan make sure jugak la jadi customer yang membantu, lagi2 tempat dye mengadu...lagi pun maybe aku customer last dye malam tu....dye pun nak tutup kedai dah....

moral

of the story is don not give up in your life, coz every body also fight for their life like you...kalau orang lain pun berjuang, ape alasan anda untuk tidak kan...

I
I
I
I
V

2 comments:

cweet pinky said...

hm , sedih lak cerita pasal apek nih ...

Anonymous said...

Alhamdulillah , Allah hantar abg atau utk bg rezeki kat apek ni malam tu :)