kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, August 27, 2010

misi berjaya...????






salam bahagia..

pada hari selasa lepas iaitu bersamaan 24 hb 0g0s, aku and the geng bergerak ke arah selatan tanah air untuk memnuhi misi penting bagi menyiapkan kerja kursus yang telah diberikan...bukan mudah kerjanye, iaitu mengkaji dan menyelongkar misteri masyarakat baba dan nyonya....hendak dijadikan cerita, segala persiapan dijalankan disaat akhir untuk mencari muzium yang dimaksudkan.....mungkin lebih kurang macam sentuhan terakhirlah selepas mencari maklumat di dalam internet dan buku di perpustakaan......bertolak jam 11 lebih pagi kerana menunggu seorang rakan bernama wan habis lab....bertolak dengan ahli lengkap dalam kereta 4 orang....emmm...tak tahu sangat jalan tapi redah je la dulu...papan tanda jalan sebagai panduan...emmmm.....pertama lepas ke jasin, minta bantuan rakan yang memang asal dari melaka, die soh pulak untuk patah balik ke air keroh....macam2 jugaklah hari 2, tapi walaubagaimanapun sampai juge ke destinasi.....sudah jatuh ditimpe tangge bile sampai2 je kat rumah persatuan peranakan cina melaka 2, rumah mereka tutup....emmmm...katenye hari 2 hari hantu dan masyarakat kawasan tu kebanyakannye pergi bersembahyang bagi tujuan menghalau semangat jahat......hati sedikit terubat apabila ade sebuah kedai yang menjual pakaian baba dan nyonya melayan kami dengan baik....macam2 la buat di kedai aunty tu...time kasih aunty....dah bis tangkap gamba dan menikmati pakaian tradisional masyarakat baba dan nyonya...kami pun bergerak pulang.......dalam perjalanan kami singgah untuk menaiki MENARA TAMING SARI...fuyooooooouuu...best giler....boleh tengok pemandangan bandar melaka dari atas....kalau malam lagi best...ishk..penjangnyer entry kali ini....last sebelum sampai kami berbuke puase bersama keluarge kakak faris.....time kasih kak, jasa kak sekeluarga akan kami kenang.....alhamdulillah, segala berjalan dengan lancar, tunggu untuk hari pembentangan nanti....terime kasih rakan-rakanku...

p/s: signal internet low sangat....lain kali masukkan gambar ok....tungguuuu...

selepas naik menara taming sari.....best giler...

sebelum jadi kasut manik tu...mereka jahit hiasan kat kasut tu dalam mende ni...

berbuke puase dengan disponser oleh husband dan Kakak Faris....

muke kenyang....( mail pun dah memboyot..hahaha..)

No comments: