kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Wednesday, July 10, 2013

Rembau MOst wantEd yaoww..

Assalamualaikum w.b.t

Jemput jawab salam kat atas yer. Syukur banyak2 kepada Allah, Alhamdulillah, segala urusan dipermudahkan...Semalam, hampir seharian berada di Rembau,..aku menunggu agak lama jugak la di hadapan, di dalam, kiri dan kanan pejabat YB Khairi Jamaluddin di Rembau..Hasrat untuk berjumpa dengan YB memang dah lama terbuku dihati...ade sesuatu yang ingin dibincangkan dan aku memerlukan pertolongan orang sehebat YB nie...dengan bantuan daripada sahabat aku yang memang rembau most wanted punye penduduk, dye banyak usaha untuk cuba dapatkan maklumat bile YB KJ akan berada di pejabat perhubungan BN di Rembau...perjalanan aku bermula pada hari isnin, mule2 ke Teluk Intan atau lebih spesifik lagi ke Bagan Datoh, untuk bagi sikit talk atau perkongsian dengan palajar SPM SMK Tun Abdul RAzak..Ceramah start kol 1 lebih kurang habis sejam setengah kemudian,...bergegas jugak la ke stesen bas teluk intan, tapi tiket bas malam je untuk ke seremban...ape lagi, tak fikir panjang aku and roomate terus tekan minyak ke tanjung malim....sesampai je tanjong malim terus amek ketapi ke seremban.....terus terang la kan kat korang, nie fes time aku nek tren ke seremban, lame tak lame jugak la, makan mase 3 jam lebih2 sikit kot...berape kali tertido pun aku tak pasti....malam tu, adik akim datang jemput aku and aku tido umah dye semalam...esok menapak kat pejabat YB kol 10 and staf kat dalam cakap kene tunggu sebab YB dah tukar mase, dyorang soh datang petang....dah aku pun tak fikir panjang mase tu, almaklum...akal aku ni pn tak la panjang sangat...aku terus tunggu tanpa register, sambil2 tu duduk kat kantin mak akim nie, bantu2 ape yang patut....lepas zohor pergi balik, tup2 dah berduyun2 orang kat dalam pejabat...perghh, aku pun pergi la register and dapat no 33...perghh, ramai tu...nak ke YB denga citer aku nanti...tunggu dengan penuh harapan,...YB sampai je depan pintu, aku senyum lebar2 and sambut le macam penyambut tetamu...huhuhu, harap2 ade harapan....akhirnye dapat bertemu walau pertemuan tu singkat sangat, aku cuba explain sebaik mungkin, mase suntuk sangat aku tak tahu nak mula dekat mane and akhir kat mane,...citer mane yang sempat je...and last YB panggil pegawai khas dye and minte tolong buat surat untuk aku....fuhh!!..lege la jugak, walau tak tahu kesudahan dye macam mane, tapi nak cakap satu mende la...memang terbaiikkk la YB KJ....peramah and mudah melayan kerenah rakyat...aku bukan nak mengampu or macam setengah orang cakap nak jd ma*&i kan, tapi bile ade kat depan mate, memang nampak aura sebagai pemimpin tu...so, kate pegawai khas YB, dye akan buat surat sokongan daripada Menteri Belia dan Sukan kepada Menteri Dalam Negeri, dan last sekali dye kate dye akan cube aturkan pertemuan dengan YB Dalam Negeri...usaha pun dah, and mencuba pun dah,,,tinggal lagi, tawakal dan doa banyak2...aku amek bus balik TM kol 6 macam tu, then tukar bas kat pudu jam 8 lebih kurang...sampai je dekat TM, kengkawan sume tak dapat dihubungi, aku pun walk away la ke kampus lame daripada pekan and tunggu shuttle bas...dekat sejam lebih tunggu, bas gerak kol 11 and sampai la kat kolej yang di rindui..huhuhuhu...letih kot, rase mok tidor saja...

 pejabat YB KJ...Menteri Parlimen Rembau..


 Kereta YB KJ

 memang ramai sangat Rakyat yang jumpe YB..

Sempat la bergambar dengan YB before balik...(gaye rambut aku pn dah macam ape, menunggu hampir beberapa jam..tapi takde la lame macam tunggu giliran kat hospital kerajaan)

2 comments:

Anonymous said...

rasanya sebelum ni dah cadangkan tapi tak dilayan katanya macam2 masalah la kalau dari dulu buat dah selesai agknye......hmmm...tak pe la...ape2 pun gud luck...

suhar said...

Good Luck atau!!