kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, May 18, 2012

Hati-Hati dengan HATI....

salam...

petang agak damai, tapi panas skit...sejak kebelakangan nie cuace memg terik...fuh!!!panas2....luar panas, dalam pn panas...ape dye???...soal HATI....nak citer soal hati nie panjang larh, nak pendekkan pn amek mase setahun...so, aku cakap mende simple la and mende ni sal akunye rase hati skrg.....tajuk entry nie pn dah bagi warning kat pembace supaye hati-hati dengan hati...hati nie memang susah nak ramal...kadang2 ok...kadang2 tak...tapi kite dituntut tok jage hati....bersihkan hati dari kekotoran yang kite pernah buat....sedarkah anda bahawe hampir setiap hari de je kekotoran yang akan menggelapkan hati, so kite kene bersihkanlah....huish, panjang lak citer sal tu...aku taw yang someone nie agak angin dengan aku...aku nak mntak maaf bab slu sakitkan hati ko,....mean ko cakap msj ko yang aku tak balas tu buatkan ko sakit aty,....ko kol and aku wat2 tak layan tu jugak wat ko sakit aty....pe lagi ea, aku pn tak taw nak cakap camne....lagi satu, aku ase cam ko dah jumpe someone yang leyh wat ko senang aty,....bukan org cam aku yang suke wat ko sakit aty kan...hahahhaha...then, ase2 ko dah senang aty tak sekarang...hopefully, and aku doakan ko.....berbalik kepada soal HATI tu tadi, jangan main2 bile betul2 dah suke or sayang kat somebody tue.....kadang2 tue, leyh wat orang lain kompius yang hati ko tu cakap betul2 ke tak....aku de berape tips nak bagitaw kat sape2 yang nak merawat hati yang luke....

1. cer cari Facebook....and luahkan segale2nye kat situ....bia semue orang tahu yang kiter sakit hati.....mesti ramai yang cube tolong ubatkan hati anda...( mean Komen2 kat situ )...

2. citer kat kawan2 sal sakit hati anda....yang ni boleh praktik jugak sebab atles boleh share rase sakit hati tu....daripada 100 peratus...kat anda dah tinggal 50, yang 50 lagi dah bagi kat orang lain....lagi best kalau citer tu di tambah dengan perasa lain seperti garam or gula....( faham2 je la eak..)

3. cube salahkan orang lain di atas rase sakit hati anda tu ( even anda yang salah )....nanti anda boleh pujuk hati anda yang sebenarnye semue kesalahan terletak pada orang lain dan bukan anda...haaaaa, ase2 camne....redelah sikit rase sakit hati tu kan....

4. fahami diri orang lain...sakit hati kite nie mungkin sebab kite tak faham orang lain...yang kite nak, orang faham kiter je....npe dye tak balas msj???....nape dye xangkat kol??......

jawapan negetif
mesti dye tak suke kat aku=sakit hati,
mesti dye cube lari dari aku=sakit hati,
mesti dye main2 kan aku=sakit hati....

.jawapan positif
xde kreadit kot=senang hati,
mungkin penat kerja=senang hati,
mungkin sibuk sangat kot=senang hati.....

5. dekatkan diri dengan Tuhan...yang nie paling penting, banyakkan doa....kalau dah rezeki kite and kite yakin....tak kan kemane kan....

P/S: kat atas nie pilihan yang korang leyh fikir baik and buruknyer....so, u orang fikirlah sendiri....okeyh3...

sumber gambar : blog dalam google....

2 comments:

AeN@FiRiN said...

thanx u sb mengingtkn..:)

saya said...

saya terasa..dan trsindir..huhu maafkn sy~