kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, August 30, 2013

Bersyukur kerana MERDEKA..

Assalamualaikum w.b.t

jemput jawab salam, joom....kekadang jek kan update blog...adoyaii, kekurangan kerajianan la kengkawan oii...kekurangan keidean pun yer jugak...tapi lebih kepada tak der mood jugak la and so on....leyh tak aku teka ape yang korang buat malam nie...tengah countdown detik merdeka kan...kan3x...eleh2, sape yang geleng tu...meh sini kepale tu, nak bagi seluku due...tak ngaku lak...

Lahirkan

rasa syukur kepada Allah dengan kemerdekaan yang diberikan...acer tanye budak2 ape erti kemerdekaan pade dyorang...mesti macam2 kan jawapannye and jawapan paling popular sangat didengari setiap kali sambut merdeka ialah kite bebas daripada dijajah oleh penjajah...haaaa, betol tak kengkawan...angguk2 cepat...huhuhuhuhu...and masing-masing mesti de jawapan sendiri....macam mane korang lahirkan or bersyukur dengan nikmat kemerdekaan yang dikecapi??

Mesti

macam-macam care kan....nak tanye la, sape yang bagi kemerdekaan kat kite yer...so, sape jawab orang putih yang bagi...aku luku die bertubie2 (dengan muke tengah seyes tahap gaban, ape yang aku leh cakap " cer jangan tunjuk sangat kebangangan tu boleh tak")...dan kalau taw bukan dyorang yang bagi, janganlah sambut kemerdekaan ni macam atau sebijik orang putih....yang bagi kemerdekaan ni adalah ALLAH dan seharusnye, juge sepatutnye, juge sewajibnye lahirkanlah rase syukur anda hanya kepada ALLAH....kenalah ikut care agama untuk lahirkan rase syukur tu, ye dak....tak gitu kengkawan...ke aku je macam ustad sangat...tepuk dade tanyelah iman...cekidaut yaw.....( haa yang last tu over..)

Alhamdulillah...
I
I
I
V
semoge aku merdeka daripada ape yang tidak aku ingini...


SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KEMERDEKAAN MALAYSIA..

1 comment:

cweet pinky said...

hahahaha , nice word , sori sikit eyh , i malam merdeka duk niaga ngan mak , tak sempat nak countdown .. ehehehe .. selamat hari merdeka ek cik ataullah :P