kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, December 14, 2012

jiwa yang merendah diri...

salam..

masih di dalam ofis...baru lepas siap edit buku my Boss...
pagi2 dah kene panggil...rindu kot kat RA dye yang sorang nie kot..
ape lagi...dup, dap, dup, dap la jawabnye....pe la job baru yang dye nak bagi kan..
mood dye sangat baik..terpancar la riak wajah yang penuh suci dari dye..
ape la yang wat dye gembire pn aku tak tahu, malas nak tanye sbb not my business..
so, continue finish my work la..

bile perhatikan keadaan sekeliling nie...
macam2 pesen orang yang kite jumpe kan..
actually i want bring your mind to think bout what you all have..
that juz borrowed from Allah you know..
nothing at all from you...
so, why must act like we are bigger than others, we are great than others, we are better than others, and same time with that la...

faham kan, aku ase sape2 yang bace pun boleh dapat point dari ape yang aku nak sampaikan..tak salah kan rendahkan sikit ase diri kamoo tu...ape sangat la kehebatan yang kite ade, ape sangatla harte yang kite ade, kalau bukan semue tu ikhsan dan pinjaman daripada Tuhan...kadang2 rase bongkak, riak, rase hebat tu datang sebab tak de langsung rase yang kite ade nie semue pinjaman...

mungkin ade yang bagi alasan, bukan niat dye pun nak act macam tu, dah dari kecik dye pesen macam tu,...ase2 korang boleh terime tak kalau alasan macam tu...ermm, kalau bentuk muke nampak sombong tu tak pe la jugak sebab tu ciptaan Tuhan..takkan la nak pergi ospital and mintak buat pembedahan plastik, lepas tu tuka muke jadi muke suci and baik...xyah kot...nie soal perangai, sikap and so on...boleh ubah kan...aku tak pandai gak nak bagi contoh nie,...korang fikir2 la sendiri...

jiwa yang merendah diri tu tak rugi la...ramai orang suke....

gambar sekadar hiasan..
mood : rindu at kawan2 sekolah dulu..
I
I
I
I
I
V
~ hambaMU yang terus berharap~


1 comment:

Anonymous said...

" if you can remain true to the people who know you the best and not be the sidetracked by the flashing lights and glammering of the cameras , its like just being down-to-earth and just kind of staying real . " ... hope we can be like this ... :) .. and always down-to-earth ..