kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Thursday, December 27, 2012

Nasyid time...

salam..
 
amboihhh...tajuk pun dah tertulis nasyid time kan...caye ke tak, aku penah ade kumpulan nasyid kat sekolah dulu, tapi tak pergi jaoh la...sekadar ade je...and mase nak start buat keje petang nie..teringat nak cari lagu nasyid dalam you tube nie...so, terfikir nak share lirik lagu dengan korang (nampak sangat ke takde idea nak buat entry)...lepas nie antara aktiviti blog aku ialah share lirik lagu nasyid dengan pembace (kalau ade pembace)....huhuhu, okai larh, best sangat lagu nie...nanti cari kat you tube yer...
 
UNIC - Insan Bernama Kekasih

Debar hatiku membisik rindu
Ingin aku jadikan kau gadis idaman
Adakah mungkin kau kumiliki
Untuk aku katakan insan bernama kekasih

Keayuan yang tergambar lukisan nur iman
Bertemankan keindahan santun perkataan
Bagai putih salju mendinginkan hangat perasaan
Terukir segala resah di jiwa

Ku ucapkan salam ucapan mesra
dan merisik khabar berita
Masihkah ada peluang
Untukku melafaz kesyukuran

Umpama rembulan jatuh ke riba
Mendengar khabaran dariNya
Padaku kau memendam rasa

PadaMu oh tuhan
Ku memohon keredhaan
Nur Kasih yang ku damba
Kekal hingga ke syurga

Hanya satu yang ku pinta kebaikan dariNya
Moga dipeliharakan tulus cinta kita
Agar kukuh ikatan yang murni bahgia selamanya
Dengan lafaz pernikahan yang mulia

Datanglah kasihku dalam dirimu
Menghiasi ruang hatimu
Akan ku sambutnya dengan
Sujud penuh kesyukuran

Ku harap jalinan kan berpanjangan
Selagi kasih yang terbina
Kerana cinta kepadaNya

Kau kusayangi teman sejati
Dikaulah sesungguhnya
Insan bernama Kekasih
 
~Impian~

No comments: