kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Thursday, December 27, 2012

Mengapa luar tidak menggambarkan yang di dalam..

salam..

working so hard today..
cari artikel and kes2  masalah sosial...order by my boss..
so, kene cari la...
tapi dah banyak sangat noo mencari otak lak jadi heng...

saje nak buat entry pasal nie...
pernah ke korang tengok kawan2 korang yang dye happy sangat tibe2...
ape yang korang expect?

1. heppy sebab bf or gf dye baru bagi mesej..
2. heppy coz mak or pak dye baru bank in sejumlah duit..
3. heppy sebab baru je siap assigment..( kalau student lagi la..)
4. heppy sebab bos kate nak bagi bonus..

tapi pernah tak korang expect yang kawan2 korang tu heppy sangat tibe2 sebab nak hiding something yang buat dye menangis atau kecewa...sebab tak nak tunjuk kat korang sal problem dyorang..atau nak tunjuk dye tak lah selemah yang korang sangke....ermm..mesti pernah kan, ke korang yang pernah buat macam tu...korang sedang hadapi masalah or pe2 jer...then, bile korang dok ngan kawan2, korang buat2 heppy lain macam...taw tak korang, kadang2 boleh nampak taw yang korang sebenarnye buat2 jer heppy macam tu...

pesanan buat kawan2, cube luahkan apa yang korang rase tu kat kawan korang...mungkin dengan tu boleh buat korang rase kurang sikit beban dalam hati tu kan...lagi satu, bile dah share...kawan2 korang mesti akan cube bagi aura positif tuk bantu korang feel lagi better...
yang penting cari kawan yang betul2 korang ase comfortable and trust untuk share..

sekian...

~ hamba yang merendah ~

2 comments:

Anonymous said...

Erm.. pernah dengar ayat ni...
"Kadangkala menyembunyikan sesuatu perkara dari pengetahuan orang lain lebih baik dari jika diberitahu pun tidak dihiraukan" ;D

-ODIEDA-

Anonymous said...

Kalaulahhh kawan yg ade pon sudi mendengar ..kan bagus hehe..

Betullah , diam lebih baik kutt ;)