kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, January 4, 2013

i need rest..

salam w.b.t
hello, hello hye there..

baru lepas stlekan borang lanjutan tempoh lantikan aku as RA at upsi nie...Alhamdulillah, kalau dah rezeki kan, InsyaAllah berade pada pihak kite...syukur sangat....selepas beberapa seketike, i should review balik my pastmoment in my life...aku tak kisah ape yang orang kate kat aku, bukan bermakne ape yang mereka kate tak betol...yang bagos untuk nilai kite ialah kawan2 or orang sekeliling kite...mereka ibarat cermin diri kite...tapi betol ke semuenye positif untuk membina...tak jugak, ada yang baik dan ada yang buruk...so, depend pade kite macam mane nak proses kan...
http://www.emocutez.com
agama dah gariskan macam mane nak memilih kawan, tak salah berkawan, sebab tak  baik putuskan silaturahim sesama islam kan...tp...tetap kene pilih kawan untuk dijadikan ikutan...ape maksudnye??...asenye dah cukup faham kot, kawan yang nak dijadikan contoh...betolkan?...ke salah?...bak kate membe aku mizie, sekarang as police at KL...dye ade cakap kat aku, berkawan ngan semue orang, yang penting pilih yang baik untuk diikut...bagoskan nasihat macam tu...

bile difikir-fikirkan balik kat aku sekarang, aku dah lebih jelas dengan itu...bile kite lihat sesuatu berlaku kat orang, aku akan cakap suruh dye bersabar dan macam2,...sekarang dah kene kat aku, name pun dunie, alam dunie, alam yang penuh fitnah, penuh ujian kan...so, kene cube tenang la menghadapinye...macam mane sekalipun...mengadulah kepade tempat yang betul...aku penah cakap at si SeaTea at dalam ofis nie,...kite akan jadi bermasalah bila kite cube kawal sesuatu yang diluar kawalan kite and tak pernah tengok yang kite boleh kawal sebenarnye adalah diri kite...urmm, daripada sibuk stress kan diri untuk ubah yang lain, ape kate kite uruskan diri kite supaye lebih kuat untuk hadapi keadaan sekeliling kite...mereka dengan life mereka, kalau nak memburukkan sape2 sekalipun, itu antare dye and Tuhan...aku sentiase memaafkan orang...mohon kekuatan dari maha PENCIPTA untuk itu....

Nabi pun ampunkan umat, inikan aku insan yang lemah, tak ade ape2 pn nak dibanggekan...so, i need a rest a lot from that..dont want to think it hardful...
http://www.emocutez.com

~ insan yang tak punya apa2 ~

1 comment:

Anonymous said...

:: sabar k.. mengadu la di tempat yg betol.. life must go on my dear..