kengkawan bLoggEr aku.......LovE yOu aLL.....

Friday, March 22, 2013

pengerusi paling sedih...

assalamualaikum..

ana baru balik dari training tadi...ramai jugak la yang datang, tapi semue adik2 degree,...yang diploma dah ke temerloh ikot kem yang lain pulak....selamat berjuang kepade adik2, pili, colek and akak ana dekat myanmar...dyorang join team Malaysia tok friendly 4 buah negara...caiyookk, korang memang hebat...maaf kepade fida, abg atau tak tahu pe yang berlaku kat kamu, tapi abg tetap doakan keselamatan ayah kamu yer....tadi pergi trainning memang semangat lah, semangat kene bebel....huhuhuh, kesian dekat pox raz, pengerusi kelab, agak sedih la melihat dye...memang banyak tanggungjawab bile dah memikul amanah yang diberikan....name pun dah ketue kepade kelab, banyak mende la kene fikir....so, nak tak nak bile dah jawab ye untuk amanah yang diberikan...kene la jalankan, jangan cari banyak alasan, yang penting cube sedaye upaye....ko wat je ape yang termampu, jangan cakap tak boleh selagi ko tak buat and usaha....aku pun banyak mende yang aku belajar daripada orang lain, dan makin banyak aku belajar makin banyak aku tak tahu sebenarnye...kerdilnye diri ini, cume janganlah sombong dengan ilmu yang ade sebab ilmu yang kite ade nie bukan banyak mana pun and bukan kite punye pun...pinjaman semate-semate....banyak yang kite tak tahu...

"Ketika Abu Zarr meminta Rasulullah SAW supaya meletakkan dirinya dalam barisan kepimpinan dan pentadbiran negara, Baginda lantas menyatakan bahawa Abu Zar memiliki kelemahan yang tidak melayakkannya untuk menjawat jawatan sebagai pentadbir negara. Baginda Rasulullah SAW mengingatkan bahawa jawatan sebenarnya amanah yang sangat berat dan amanah ini hanya akan menyebabkan kekesalan dan duka cita semata-mata, kecuali jika jawatan tersebut disandang oleh kalangan yang layak." petikan coretan daripada Kepimpinan : Amanah yang Berat

amanah sebenarnye sangat berat bagi yang betul2 mengetahuinye....walaubagaimanapun, jika kite sudah terpilih untuk memikulnya, maka cubelah sedaye upaye untuk meneruskan ape sepatutnye dipikul...mintelah pertolongan  daripadaNYA...InsyaAllah, Allah akan menolong setiap kerjamu....


~ mintela pertolongan kepada yang Esa ~

No comments: